Bratislavskí záchranári mali mladej Češke stiahnuť krátke gate, aby ukázali strie na bokoch, a hovoriť aj o tom, že nemá podprsenku. ILUSTRAČNÁ SNÍMKA: FOTO: Lukáš Mužla
StoryEditor

„Tlstý hroch“. Bratislavskí záchranári ma neošetrili a urážali, hovorí mladá Češka

17.07.2023, 11:49
Autor:
mnemne

Ministerstvo zdravotníctva sa k záležitosti chce vyjadriť až po oboznámení sa s celou situáciou. Záver incidentu mal vidieť svedok, ktorý spísal podnet pre Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou.

Mladá Češka, ktorej okoloidúci kvôli záchvatu privolali ambulanciu, si vypočula vulgárne urážky záchranárov. Tí jej však neposkytli pomoc, navyše nevhodne komentovali jej váhu a mali sexuálne narážky. Celým incidentom sa teraz zaoberá záchranná služba. Na svojom webe o tom informovala televízia JOJ.

Sexuálne obťažovanie a vulgárne narážky

Dvadsaťdvaročná Češka bola v Bratislave na výlete s kamarátkou, keď jej prišlo nevoľno. Okoloidúci jej zavolali sanitku. Akonáhle sa dostala do starostlivosti záchranárov, počula ich rozhovor. Zrejme si mysleli, že je stále v bezvedomí, píše web noviny.sk.

O ich vulgárnych urážkach informovala televíziu matka Češky. „Ani nie som schopná zopakovať, čo hovorili. Že tú tlstú p*** niekam odvezú, že ju oholia a tam s ňou budú mať sex. Počula, že o nej hovoria, kam ju pošlú, na kliniku, aby sa pozreli, čo je to za tlstého hrocha. To je priam neuveriteľné,“ popísala mama ženy.

image

Prezident Asociácie súkromných lekárov: Nedokážeme to, čo dokáže Lekárske odborové združenie

Spomínaná mladá žena následne o incidente pre stanicu prehovorila a uviedla, že jej záchranári stiahli krátke gate, aby ukázali strie na bokoch, a hovorili aj o tom, že nemá podprsenku. „Potom mi jeden z nich nadvihol výstrih, aby sa uistil, že ju skutočne nemám,“ dodala.

Domov bez vyšetrenia a naboso

Žena po záchvate nemohla hneď hovoriť, ale počula, čo sa okolo nej deje. Jej matka tiež doplnila, že dcéra užíva niekoľko liekov, vrátane steroidov a antidepresív. „Je chorá. Má Susacov syndróm a nervovú poruchu, dostala záchvat,“ povedala.

Neurologička Ronnie Šandorová Traubnerová pre web priblížila, že ide o autoimunitné postihnutie výstelky ciev, ktoré poškodzuje sluch a zrak. „Je to naozaj veľmi zriedkavé ochorenie. Pacienti môžu mať výraznú psychiatrickú symptomatológiu. To znamená, že môžu mať halucinácie, paranoje,“ uviedla.

Češku sanitka nakoniec do nemocnice ani nedoviezla. „Po niekoľkých minútach som sa prebudila, bola som schopná nabrať plné vedomie a začala som otvárať oči. Vedela som, čo som počula. Bez akéhokoľvek vyšetrenia som bola poslaná bez topánok preč zo sanitky,“ popísala žena.

image

Vyvraciame fámy o VšZP: Kto vyberie nového riaditeľa, čo píše audítor a ako skončili plány z utajeného Strapkovho projektu​

„Teraz robíme naše interné vyšetrovanie celej udalosti,“ potvrdila portálu iDNES.cz cez víkend hovorkyňa bratislavských záchranárov Darina Schreková s tým, že by sa k celej veci mali vyjadriť začiatkom tohto týždňa. Sťažností na správanie slovenských záchranárov pritom pribúda.

Ministerstvo zdravotníctva sa k záležitosti chce vyjadriť až po oboznámení sa s celou situáciou, píše web. Záver celého incidentu mal vidieť aj jeden svedok, ktorý spísal podnet Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou.

01 - Modified: 2023-07-14 10:00:00 - Feat.: 0 - Title: Prezident Asociácie súkromných lekárov: Nedokážeme to, čo dokáže Lekárske odborové združenie 02 - Modified: 2023-07-18 11:29:17 - Feat.: 0 - Title: Vyvraciame fámy o VšZP: Kto vyberie nového riaditeľa, čo píše audítor a ako skončili plány z utajeného Strapkovho projektu​ 03 - Modified: 2023-07-09 22:00:00 - Feat.: 1 - Title: Pôrodné asistentky sa stratili z očí verejnosti, mnohé ženy si myslia, že sú to zdravotné sestry 04 - Modified: 2023-07-05 22:00:00 - Feat.: 1 - Title: Je neuveriteľné, koľkí mladí prichádzajú k psychiatrom. Pacientov po pandémii pribúda 05 - Modified: 2023-07-05 14:36:24 - Feat.: 1 - Title: Nemáme lekárov a zároveň ich nevieme zamestnať. Do systému treba zapojiť lekárnikov, tvrdí exminister Zajac
01 - Modified: 2024-04-26 08:47:39 - Feat.: - Title: Lovestream oznámil brutálne mená prere tento ročník. Do Bratislavy príde Macklemore, 50 Cent aj Rita Ora 02 - Modified: 2024-04-25 22:00:00 - Feat.: - Title: Cesta onkologického pacienta k liečbe je u nás zdĺhavá. Odborník opisuje, ako nám pomôže umelá inteligencia 03 - Modified: 2024-04-25 11:14:44 - Feat.: - Title: KDH navrhuje garanciu bezplatného objednávania k lekárovi 04 - Modified: 2024-04-25 08:03:18 - Feat.: - Title: Novou šéfkou bratislavskej dopravnej komisie bude viceprimátorka Tatiana Kratochvílová 05 - Modified: 2024-04-25 06:19:05 - Feat.: - Title: Vodiči pozor: Na D2 na vjazde do Bratislavy z Malaciek sa zdržíte hodinu
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
27. apríl 2024 17:32