Súčasný generálny prokurátor Maroš Žilinka. FOTO: TASR/Jaroslav Novák
StoryEditor

Žilinka odmieta, že by zasahoval do personálnych nominácií v Policajnom zbore

20.07.2023, 13:39
Autor:
TASRTASR

Generálny prokurátor žiada, aby nebol zaťahovaný do sporov medzi Šimkom a policajnými funkcionármi, "s ktorými nemá absolútne nič spoločné. Dôrazne sa ohradzuje, že sa nenechá zaťahovať do týchto špinavých hier".

Generálny prokurátor Maroš Žilinka zásadne odmieta, že by akokoľvek zasahoval do personálnych nominácií v Policajnom zbore.

Dôrazne žiada, aby nebol zaťahovaný do sporov medzi bývalým ministrom vnútra Ivanom Šimkom a policajnými funkcionármi. Žilinkovu reakciu sprostredkovala hovorkyňa Generálnej prokuratúry Zuzana Drobová.

image

Hamran reagoval na koniec Šimka. Vedenie polície mu vytýka, že mal riešiť nomináciu do inšpekcie so Žilinkom

"Generálny prokurátor Maroš Žilinka zásadne odmieta akúkoľvek jeho možnú ingerenciu do personálnych nominácií v Policajnom zbore, o ktorú sa mal údajne cez konzultáciu s ním snažiť bývalý minister vnútra Ivan Šimko," uvádza sa v reakcii.

Drobová zdôraznila, že Žilinka sa s bývalým ministrom vnútra nestretol ani raz a nekomunikoval s ním ani telefonicky. "Ivan Šimko ho nikdy nekontaktoval, a rovnako ho žiadnym spôsobom nekontaktoval ani generálny prokurátor," dodala.

Generálny prokurátor žiada, aby nebol zaťahovaný do sporov medzi Šimkom a policajnými funkcionármi, "s ktorými nemá absolútne nič spoločné. Dôrazne sa ohradzuje, že sa nenechá zaťahovať do týchto špinavých hier".

Dočasne poverený šéf Úradu inšpekčnej služby Peter Juhás na štvrtkovej tlačovej konferencii uviedol, že Šimko chcel s generálnym prokurátorom konzultovať personálnu nomináciu stíhaného policajta do funkcie na policajnej inšpekcii.

01 - Modified: 2024-04-22 11:03:59 - Feat.: - Title: Žilinka tvrdí, že bývalí prokurátori ÚŠP komunikujú konfrontačne, ich list zobral na vedomie 02 - Modified: 2024-04-17 13:55:09 - Feat.: - Title: Prípad vraždy Kuciaka by mal dozorovať prokurátor z Trnavy. Existuje aj možnosť, že pôjde do stratena 03 - Modified: 2024-04-17 15:30:00 - Feat.: - Title: Zlá atmosféra a koniec prokurátorov: Trauma sa predlžuje 04 - Modified: 2024-03-27 13:52:53 - Feat.: - Title: Odtiaľ potiaľ. Odsudzujem urážlivé vyhlásenia politikov, reagoval Žilinka na Ficove útoky 05 - Modified: 2024-03-22 09:29:53 - Feat.: - Title: Žilinka sa ohradil voči kritike: V trestných veciach exšéfa SIS Pčolinského som nikdy osobne nekonal
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
27. apríl 2024 08:55