StoryEditor

Fico hovorí o policajnom prevrate. Chce okamžite zvolať mimoriadnu schôdzu v parlamente

17.08.2023, 10:06
Autor:
redredTASRTASR

Príslušníci NAKA mali počas zásahu vo štvrtok ráno zadržať minimálne dve osoby. Má ísť o členov bývalého tímu Oblúk z policajnej inšpekcie.

Dianie na Slovensku je policajný prevrat a prevrat v bezpečnostných zložkách. Vo štvrtok na tlačovej konferencii v Prešove to uviedol predseda strany Smer Robert Fico. Podľa jeho slov bude Smer-SD iniciovať zvolanie mimoriadnej schôdze Národnej rady.

Prevrat, o ktorom hovorí, nemôže podľa neho skončiť len vyvodením politickej zodpovednosti voči tým, ktorí to celé zorganizovali a zrealizovali.

image

NAKA zadržala členov tímu, ktorý vyšetroval čurillovcov. Zasahuje aj u šéfa SIS

"Tu je podozrenie zo spáchania najzávažnejších zločinov proti republike, proti štátnemu zriadeniu a základom Slovenskej republiky, preto bude musieť prísť na rad aj trestnoprávna zodpovednosť voči aktérom tohto prevratu," skonštatoval Fico.

"O tom, čo sa dnes ráno udialo a čo sa deje, musela byť informovaná prezidentka, predseda vlády, minister vnútra v demisii Ľudovít Ódor. Samozrejme, toto sa dalo robiť, keďže to hovorí presne trestný poriadok, len so súhlasom Úradu špeciálnej prokuratúry a myslím si, že v tomto prípade si dozor nad celou vecou zobral priamo Daniel Lipšic, lebo mu ide takisto o krk, podobne ako ďalším," uviedol Fico.

Prezidentka Zuzana Čaputová v súvislosti s ranným zásahom Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) v bezpečnostných zložkách štátu požiadala premiéra Ľudovíta Ódora, aby zvolal Bezpečnostnú radu.

image

Prezidentka Čaputová požiadala premiéra, aby zvolal Bezpečnostnú radu

Ako informoval prezidentkin hovorca Martin Strižinec, prezidentka zároveň očakáva, že polícia spolu s dozorujúcim prokurátorom v medziach zákona veľmi rýchlo vysvetlia verejnosti okolnosti prípadu a svoj postup.

Príslušníci NAKA mali počas zásahu vo štvrtok ráno zadržať minimálne dve osoby. Má ísť o členov bývalého tímu Oblúk z policajnej inšpekcie.

Zasahovať mali aj v dome riaditeľa Slovenskej informačnej služby (SIS) Michala Aláča a bývalého riaditeľa SIS Vladimíra Pčolinského. Policajti sa mali nachádzať v budove SIS aj Národného bezpečnostného úradu. Informovali o tom viaceré slovenské médiá.

 

01 - Modified: 2024-05-11 12:41:29 - Feat.: - Title: Bombové hrozby mohli byť testom štátu, zhodli sa Gašpar aj Grendel. Možno zasadne aj bezpečnostná rada 02 - Modified: 2024-05-10 12:29:04 - Feat.: - Title: Fico počet úradníkov zvyšuje, aj keď hovorí o znižovaní. Ich počet za rok narástol o 567, tvrdí SaS 03 - Modified: 2024-05-08 13:12:16 - Feat.: - Title: Na Slavíne viali vlajky krajín, ktoré sú vo vojne. Fico kritizoval Európsku úniu, Žiga vzdával česť hrdinom 04 - Modified: 2024-05-08 10:48:42 - Feat.: - Title: Fico na Slavíne ostro kritizoval Európsku úniu. Hovoril o sklamaní a veľkom prejave slabosti 05 - Modified: 2024-05-07 12:48:10 - Feat.: - Title: Takmer tisícke škôl na Slovensku dnes hrozili bombou. Rozsah je extrémny, páchateľovi hrozí doživotie
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
11. máj 2024 15:13