StoryEditor

Výroky politikov: Fico hovorí, že vyšlo slnko. Pellegrini poslal výzvu prezidentke

15.10.2023, 00:00
Autor:
redredTASRTASR
  • Šéf Hlasu Peter Pellegrini dal v utorok jasne najavo, s kým pôjde do vlády. Vybral si Smer a SNS. Výroky politikov si pozrite vo videu.
  • Pellegrini Skonštatoval, že Slovensko teraz nepotrebuje žiadne politické zlepence či vymedzovanie červených čiar.
  • Líder Progresívneho Slovenska Michal Šimečka zdôraznil, že PS v posledných dňoch robilo všetko pre to, aby mohla vzniknúť vláda bez Smeru a Fica.
  • Šéf Smeru na brífingu po podpise vyhlásil, že "ráno 1. októbra vyšlo slnko."
  • Pellegrini skonštatoval, že Slovensko potrebuje novú vládu čo najskôr.

Šéf Hlasu Peter Pellegrini dal v utorok jasne najavo, s kým pôjde do vlády. Vybral si Smer a SNS. "Som presvedčený, že v tejto konštelácii môže Hlas väčšinu volebných priorít splniť, a to je pre nás kľúčové," povedal.

image

Fico bude štvrtýkrát premiérom, chce riešiť dezolátny stav. No minister financií ho varuje pred najhorším

Skonštatoval, že Slovensko teraz nepotrebuje žiadne politické zlepence či vymedzovanie červených čiar. "Stabilná vláda znamená, že sa nezopakuje tragédia z posledného volebného obdobia."

Progresívne Slovensko v reakcii uviedlo, že rozhodnutie Hlasu viesť ďalšie rokovania o zostavení vlády iba so stranami Smer-SD a SNS kriticky, no rešpektuje ho. Líder Progresívneho Slovenska Michal Šimečka zdôraznil, že PS v posledných dňoch robilo všetko pre to, aby mohla vzniknúť vláda bez Smeru-SD a Fica.

image

Fico, Pellegrini a Danko si rozdelili posty vo vláde. Smer má premiéra, Hlas najviac ministerstiev

V stredu tak došlo na podpísanie memoranda zo strany lídrov Smeru, Hlasu a SNS.

Šéf Smeru na brífingu po podpise vyhlásil, že "ráno 1. októbra vyšlo slnko." Povedal, že vynaložia maximálne úsilie, aby "čas neistoty" v krajine bol mimoriadne krátky a aby čo najskôr predstúpili pred verejnosť s obsahom koaličnej dohody, čo umožní aj kreovanie parlamentných orgánov a vymenovanie vlády.

image

Smútok za vládou, ktorú nikto nechcel

Pripomenul, že od vymenovania vlády bude mať kabinet 30 dní na prípravu a predloženie vládneho programu. Slovensko podľa jeho slov dosahuje aktuálne nelichotivé prvenstvá napríklad v rebríčku chudoby a verejných financií krajín EÚ.

Pellegrini skonštatoval, že Slovensko potrebuje novú vládu čo najskôr.

01 - Modified: 2024-04-27 05:55:36 - Feat.: - Title: Pellegriniho aktuálna téma sú eurovoľby, myslí si publicista Hrabko. Mal by upokojovať spoločnosť 02 - Modified: 2024-04-26 11:04:40 - Feat.: - Title: Fico plánuje na desaťročie dopredu. Peniaze z plánu obnovy môžu byť štartom veľkej modernizácie 03 - Modified: 2024-04-26 14:36:46 - Feat.: - Title: Polícia zverejnila po viac ako sto dňoch video z nehody Andreja Danka 04 - Modified: 2024-04-26 10:39:47 - Feat.: - Title: PS ohlásilo ďalší protest v Bratislave. Ficova vláda valcuje ako autokrati, kritizuje Šimečka 05 - Modified: 2024-04-26 09:57:02 - Feat.: - Title: GALÉRIA Zametám vás všade. Internet okamžite reaguje na Dankov splnený sľub o upratovaní Dúbravky
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
27. apríl 2024 09:08