Poslanec parlamentu Peter Kotlár. FOTO: TASR/Jaroslav Novák
StoryEditor

Fico presadil, aby exšéf TV Slovan Kotlár preveril riadenie pandémie. Nepodarený vtip, odkazuje opozícia

18.01.2024, 11:06
18.01.2024, 12:33
Autor:
lmlmTASRTASR

Poslanec PS Oskar Dvořák v reakcii na menovanie Petra Kotlára pripomenul jeden z jeho výrokov o pandémii, v ktorom hovoril o satanistických základniach vyvíjajúcich biologickú zbraň.

Peter Kotlár sa stal splnomocnencom vlády pre preverenie procesu riadenia a manažovania zdrojov počas pandémie covid-19. Kabinet vo štvrtok schválil jeho menovanie.

Vláda menovala Petra Kotlára za splnomocnenca pre preverenie riadenia pandémie. VIDEO: TASR

Ortopéd Kotlár pred voľbami šéfoval konšpiračnému internetovému médiu TV Slovan, v ktorom pracovala ako moderátorka súčasná ministerka kultúry Martina Šimkovičová.

image

Z TV Slovan na post ministerky kultúry? Únia toaletný papier nahradí slamou, šírila Šimkovičová

Hovoria o porušovaní ľudských práv

"Úlohou novovymenovaného splnomocnenca bude plniť koordinačné úlohy zamerané na posúdenie a analyzovanie zákonnosti, hospodárnosti, účelnosti a efektivity opatrení prijatých v súvislosti s pandémiou covid-19 v rokoch 2020 - 2022," vysvetlil predseda vlády Robert Fico, ktorý návrh na rokovanie predložil.

V predkladacej správe menovanie splnomocnenca zdôvodnil procesom manažovania pandémie, ktoré podľa Fica charakterizovalo zlyhávanie ochrany základných práv a slobôd.

"Počas obdobia dvoch rokov pandémie sa tvorba protipandemických opatrení, ako aj kontrola ich zákonnosti vymkla štandardnej kontrole: prebiehala mimo riadnych legislatívnych procesov a mimo riadnej súdnej kontroly," uviedol v materiáli.

Kotlárovou úlohou bude preto tiež zaistiť, aby sa "podobné zlyhania štátu" už neopakovali.

"Nepodarený vtip"

Poslanec PS Oskar Dvořák prirovnal menovanie Kotlára na miesto splnomocnenca vlády pre prešetrenie pandémie k nominácii usvedčeného pytliaka do vedenia TANAPU. Narážal tým na fakt, že šéf envirorezortu Tomáš Taraba dosadil na post šéfa národného parku Petra Olexu, ktorého v minulosti odsúdili za pytliactvo. Po prevalení škandálu Olexa vo funkcii skončí. 

Dvořák v súvislosti s menovaním Kotlára, ktorého označil za známeho konšpirátora, pripomenul jeden z jeho výrokov o koronavírusovej pandémii: "Satanistické základne, ktoré vyvíjajú biologickú zbraň na to, aby to niekde vypustili, tak oni sú niekoľko krokov dopredu pred najväčšími svetovými pracoviskami." 


KDH v reakcii uviedlo, že menovanie Kotlára do tejto funkcie považuje za nepodarený vtip a hnutie sa reálne zamýšľa, či túto informáciu myslí vláda skutočne vážne.

Konkrétne opatrenia očakáva KDH od novej vlády aj prípadných kompetentných splnomocnencov. „Slovensko nepotrebuje na vyšetrovanie pandémie pána Kotlára, ktorý ide skúmať prítomnosť nanočastíc, či mikročipov vo vakcínach. Slovensko potrebuje rozbor pandémie a poučenie sa z nej, aby bolo čo najdôkladnejšie pripravené na nové krízy a nové výzva pri ochrane obyvateľstva,“ povedal poslanec KDH František Majerský.

01 - Modified: 2023-12-08 12:38:59 - Feat.: 1 - Title: Šéf TV Slovan deklaruje, že ukončil spoluprácu s ministerkou Šimkovičovou 02 - Modified: 2024-01-17 13:19:45 - Feat.: 1 - Title: My Slovania spravíme zo západnej Európy trávnik. Od Tatier po La Manche, hrozil Radačovský v europarlamente
01 - Modified: 2024-04-24 12:02:02 - Feat.: - Title: Vláda schválila návrh na možné využitie pomoci v oblasti agrosektora 02 - Modified: 2024-04-24 10:01:12 - Feat.: - Title: Zmeny v RTVS znamenajú násilné ovládnutie média úzkou skupinou ľudí, kritizuje KDH 03 - Modified: 2024-04-24 09:49:39 - Feat.: - Title: Ficova vláda tvrdí, že všetky úlohy z akčného plánu boja proti obchodovaniu s ľuďmi sa splnili 04 - Modified: 2024-04-24 11:20:36 - Feat.: - Title: Vláda hasí veľký problém. Farmári môžu dostať bezúročnú pôžičku až do 100-tisíc eur, oznámil Fico 05 - Modified: 2024-04-24 09:21:21 - Feat.: - Title: Vláda odmietla návrhy kandidátov na sudcov Všeobecného súdu a súdu pre ľudské práva
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 19:19