Exminister zdravotníctva SR Marek Krajčí. FOTO: TASR/Pavol Zachar 
StoryEditor

Vlády počas pandémie covidu robili najlepšie, ako vedeli, hovorí exminister zdravotníctva Krajčí

18.01.2024, 15:38
Autor:
TASRTASR

Marek Krajčí reagoval na menovanie poslanca Petra Kolára za splnomocnenca vlády pre preverenie manažmentu počas pandémie.

Vlády Eduarda Hegera aj Igora Matoviča robili v čase pandémie ochorenia COVID-19 najlepšie, ako vedeli. Poukázal na to exminister zdravotníctva a poslanec parlamentu Marek Krajčí z hnutia Slovensko v reakcii na menovanie poslanca Petra Kolára (SNS) za splnomocnenca vlády pre preverenie manažmentu počas pandémie.

"Myslím si, že sa v tej situácii robilo najlepšie, ako sa vedelo s dostupnosťou všetkých najnovších poznatkov o tomto ochorení. Mnohé procesy boli aj potom neskôr posudzované multicentrickými veľkými štúdiami, ktoré sa dokonca publikovali aj v prestížnych celosvetových časopisoch a následne boli aj implikované v mnohých krajinách sveta," skonštatoval.

image

Fico presadil, aby exšéf TV Slovan Kotlár preveril riadenie pandémie. Nepodarený vtip, odkazuje opozícia

Exminister si myslí, že výsledkom preverovania manažmentu pandémie v rokoch 2020 až 2022 by mala byť pripravenosť Slovenska čeliť podobným krízam. "Uvidíme, akými ľuďmi sa obklopí pri posudzovaní toho, čo sa tu dialo, a aké výsledky budú," poznamenal. Zároveň vyjadril obavy, či v tomto prípade nepôjde len o inkvizičný proces, ktorý bude mať za úlohu potrestať predchádzajúcich vládnych predstaviteľov.

image

Šéf TV Slovan deklaruje, že ukončil spoluprácu s ministerkou Šimkovičovou

"Budú robiť všetko pre to, aby si vymýšľali, očierňovali ľudí, ktorí sa snažili úprimne bojovať s pandémiou a robili kroky na to, aby vírus sa šíril čo najmenej. Oni ten vírus spochybňovali, oni si vymýšľali," dodal poslanec za hnutie Slovensko Michal Šipoš.

Vláda vo štvrtok vymenovala Kotlára za jej splnomocnenca pre preverenie procesu riadenia a manažovania zdrojov počas pandémie COVID-19. Postupy a využívanie zdrojov bude Kotlár podľa vlastných slov prešetrovať spoločne s odborným tímom vedcov, lekárov a právnikov.

01 - Modified: 2024-04-16 13:53:35 - Feat.: - Title: Zrušenie zubných benefitov môže podľa Krajčího znížiť záujem ľudí o prevenciu 02 - Modified: 2024-02-29 14:38:21 - Feat.: - Title: Poslanec Kotlár odmieta porušenie zákona, jeho konateľstvo vo firme má riešiť výbor 03 - Modified: 2024-02-16 16:06:30 - Feat.: - Title: Antivaxer Kotlár má už prvé výsledky 04 - Modified: 2024-02-15 15:20:17 - Feat.: - Title: Exminister Krajčí: Amnestia je zlý signál pre tých, ktorí dodržiavali pandemické opatrenia 05 - Modified: 2024-02-15 14:16:40 - Feat.: - Title: Kotlár vláde navrhne udeliť covidovú amnestiu. Splnil Kaliňákovo zadanie z poľovníckej chaty, znie z PS
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
27. apríl 2024 15:51