Podpredseda Národnej rady a predseda SNS Andrej Danko. FOTO: TASR/Jakub Kotian
StoryEditor

Danko má vážne výhrady ku koalícii, použil tvrdý výraz. Fica viackrát varoval

30.01.2024, 13:28
Autor:
lmlm

Šéf SNS Andrej Danko vyčítal Petrovi Pellegrinimu, že nechce urobiť zmeny v rokovacom poriadku a myslí už len na prezidentskú kampaň. Nazýva ho alibistom.

Šěf SNS a podpredseda parlamentu Andrej Danko dnes v relácii Téma na TA3 opäť ostro kritizoval svojho koaličného partnera Petra Pellegriniho.

image

Danko kritizuje Pellegriniho: Nezvláda riadenie parlamentu, ide o alibizmus

Dankove obavy

Šéfovi Hlasu vyčítal, že nechce urobiť zmeny v rokovacom poriadku a myslí už len na prezidentskú kampaň a nazýva ho alibistom. Danko znovu zopakoval, že podľa neho by bol šéf Smeru Robert Fico najlepším kandidátom na prezidenta.

"Mám najväčšiu obavu, že keď sa Pellegrini stane prezidentom, tak opäť sa začne porovnávať s Ficom. Pre mňa je dôležité, aby koalícia vydržala a ja sa bojím, že keď mu zachutí moc, tak sa to rozpadne. Som presvedčený, že len Fico dokáže poraziť Korčoka. Podľa mňa Fico robí najväčšiu politickú chybu v živote," rázne povedal Danko v televízii TA 3.

Danko tvrdí, že vie, aké zmeny parlament potrebuje, lebo ho sám riadil. Podľa vlastných slov ho však Pellegrini nepočúva.

"Rokoval som sním a Peter to odmietol. Bojí sa, že by mu to uškodilo v prezidentskej kampani. SNS od začiatku ustupuje a ja som aj Ficovi povedal, nech vládne sám s Pellegrinim," povedal Danko.

Ostré slová

Šéf SNS v relácii použil aj ostrejšie slová, keď sa ho moderátor spýtal, či je v koalícii nespokojný. "Chcete slovenský výraz? Som nasratý, rozumiete, som nasratý," vulgárne sa vyjadril Danko. Odkázal, že dnes nepôjde na grémium a pošle tam poslanca Rudolfa Huliaka.

Danko na záver koalícii vyčítal, že sa správajú ako slabosi. "Správame sa ako slabosi, a preto opozícii narastá chuť. Ak nebudeme rázni a priami, tak sa vráti tá vláda slniečkarov a nebude sa čomu čudovať."

 

01 - Modified: 2024-04-24 14:48:33 - Feat.: - Title: Manažment telerozhlasu vníma krok vlády ako snahu ovládnuť inštitúciu 02 - Modified: 2024-04-24 14:11:22 - Feat.: - Title: PS kritizuje zákon o telerozhlase, hovorí o účelových zmenách 03 - Modified: 2024-04-24 14:23:39 - Feat.: - Title: Šéf Najvyššieho súdu Šikuta reaguje na Fica: Ide o politický útok. Je nemysliteľné vydať celú databázu 04 - Modified: 2024-04-24 12:53:13 - Feat.: - Title: V RTVS má rapídne pribudnúť reklama. Nebudú sa prerušovať filmy, ubezpečuje Michelko 05 - Modified: 2024-04-24 13:50:36 - Feat.: - Title: Fico: Je podozrivé, že všetky citlivé kauzy posudzoval Klimentov senát
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 05:24