StoryEditor

Šimečka tvrdí, že Fico zavádza a straší. Je pod tlakom, tak chce odvrátiť pozornosť, reaguje šéf PS

26.02.2024, 15:00
Autor:
redredTASRTASR

Podľa šéfa Progresívneho Slovenska Michala Šimečku je situácia taká, že Fico je pod tlakom a chce len odvrátiť pozornosť.

Šéf Progresívneho Slovenska Michal Šimečka v reakcii na vyjadrenia premiéra Roberta Fica povedal, že to považujem za marketingovú operáciu.

"Je to klasická taktika Roberta Fica, že keď je v úzkych, v defenzíve a pod tlakom, tak sa snaží odvracať pozornosť. A najlepšie sa odvracia pozornosť strašením, ako to dnes robí Robert Fico, že Slovensko bude zatiahnuté do vojny alebo, že slovenskí vojaci budú musieť bojovať vo vojne. To nikdy nebolo v hre a ani to v hre nebude," uviedol Šimečka na brífingu.

image

Slovensko nepošle na Ukrajinu ani jedného slovenského vojaka, vyhlásil Fico po bezpečnostnej rade

Podľa neho je situácia taká, že Fico je pod tlakom. "Pod tlakom je aj vďaka zjednotenej a sústredenej práci opozície v parlamente, aj vďaka plným námestiam a vďaka odbornej kritike voči jeho promafiánskeho balíčku," skonštatoval Šimečka.

Fico zopakoval, že konflikt u našich východných susedov nemá vojenské riešenie. Slovensko sa bude podľa neho naďalej orientovať na pomoc civilného a nesmrtiaceho charakteru. Vláda chce naďalej pomáhať Ukrajine pri odmínovaní.

image

Česká ministerka Černochová reaguje na Fica: O plánoch vyslať na Ukrajinu vojakov som nepočula

"Uvažuje sa o ďalších strojoch, ktoré by mohli pomôcť. Je to nesmrtiaca pomoc," dodal s tým, že Slovensko bude pomáhať, "pokiaľ ide aj o tréning ľudí tu na Slovensku". Deklaruje, že Slovensko nebude na Ukrajinu posielať žiadne zbrane ani náboje.

V Paríži sa má podľa Fica rokovať o "novej kvalite, novom rozsahu podpory Ukrajiny v nasledujúcom období." Tézy rokovania svedčia podľa neho o tom, že na Ukrajine to ani zďaleka nejde tak, ako sa očakávalo.

image

Bola by to eskalácia napätia, hovorí Pellegrini o možnom posielaní vojakov z EÚ na Ukrajinu

Rokovanie v Paríži označil slovenský premiér za "bojovú" poradu. "Pre mňa je dnešná porada potvrdením, že stratégia Západu úplne zlyhala, pokiaľ ide o Ukrajinu. Napriek tomu chcem ísť na toto rokovanie v konštruktívnej atmosfére a konštruktívne pripravený. Hoci z téz, o ktorých sme rokovali, ide mráz po chrbte," priblížil. Fico nekonkretizoval, na aký účel by boli na územie Ukrajiny vyslaní vojaci na základe bilaterálnych dohôd.

01 - Modified: 2024-04-26 12:27:39 - Feat.: - Title: PS kritizuje, že návrh k horskej záchrannej službe sa venuje len jednej téme 02 - Modified: 2024-04-26 10:39:47 - Feat.: - Title: PS ohlásilo ďalší protest v Bratislave. Ficova vláda valcuje ako autokrati, kritizuje Šimečka 03 - Modified: 2024-04-25 14:04:00 - Feat.: - Title: PS odmieta využívanie druhého piliera na štátne investície, tvrdí Šimečka a hrozí protestami 04 - Modified: 2024-04-26 16:30:00 - Feat.: - Title: Ako sa stranám splnili tajné sny 05 - Modified: 2024-04-23 10:51:13 - Feat.: - Title: PS vyzýva ministra školstva a vládu. Žiadajú zatvoriť reedukačné centrum v Bystričanoch
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
27. apríl 2024 12:18