Predseda hnutia Slovensko Igor Matovič. FOTO: TASR/Jakub Kotian
StoryEditor

Je to veľká hanba, ktorá môže Slovensko stáť veľa, reaguje Matovič na Fica. Poukázal na ohrozenie investícií

07.03.2024, 10:29
Autor:
TASRTASR

Hnutie sa obáva, že nás vláda ťahá von zo štruktúr Európskej únie a NATO a hovorí o bezpečnostných rizikách napríklad vzhľadom na ochranu nášho vzdušného priestoru, ktorú zabezpečujú práve partneri.

Napriek signálom od partnerov sa premiér Robert Fico (Smer) nepoučil a dostal Slovensko do medzinárodnej izolácie.

Vyhlásil to poslanec Európskeho parlamentu za hnutie Slovensko Peter Pollák na štvrtkovej tlačovej konferencii. Hnutie hovorí aj o ohrození zahraničných investícií na Slovensku a o bezpečnostných rizikách.

image

Česi rušia spoločné zasadnutie s našou vládou. Fico otáča Slovensko na východ, vyčíta Fiala

Reagovalo tak na rozhodnutie českej vlády odložiť česko-slovenské medzivládne konzultácie.

"To, čo sa podarilo Robertovi Ficovi, budeme pociťovať všetci na Slovensku," uviedol Pollák. Okrem iného pripomenul aj slová premiérov Poľska Donalda Tuska a Česka Petru Fialu po vyjadreniach Fica o situácii na Ukrajine a o ruskom prezidentovi Vladimirovi Putinovi.

Pollák tvrdí, že s Ficom nechce sedieť za stolom nikto z partnerov a krajina sa vydáva na cestu izolácie. Premiéra tiež viní, že pokazil Slovensku vzťahy s tými najbližšími partnermi, a to s Českom.

Líder hnutia Igor Matovič hovorí o veľkej hanbe, ktorá môže Slovensko stáť veľa. Poukázal na ohrozenie investícií zo zahraničia.

„Rozvrat, o ktorom Fico 3 a pol roka rozprával dnes zažívame v praxi – rozvrat spravodlivosti, rozvrat prorodinnej politiky, rozvrat zahraničných vzťahov a rozvrat verejných financií. Fico nás dostáva do medzinárodnej izolácie a Pellegrini tomu aplauduje. Vedú nás tak na cestu k Bielorusku,“ povedal Matovič.

image

Fico reaguje na Fialu: Česká vládna garnitúra ohrozuje naše vzťahy len preto, lebo podporuje vojnu na Ukrajine

Hnutie sa obáva, že nás vláda ťahá von zo štruktúr Európskej únie a NATO a hovorí o bezpečnostných rizikách napríklad vzhľadom na ochranu nášho vzdušného priestoru, ktorú zabezpečujú práve partneri. Dobré partnerské vzťahy sú podľa hnutia potrebné aj do budúcna pri obnove Ukrajiny, kde mohli naše firmy dostať príležitosť a zákazky.

Česko v reakcii na zahraničnú politiku SR odložilo česko-slovenské medzivládne konzultácie. Spoločné zasadnutie vlád, ktoré sa malo uskutočniť na prelome apríla a mája v Česku, nebude.

Premiér Fico reagoval, že rozhodnutie českej vlády neovplyvní suverénnu slovenskú zahraničnú politiku.

01 - Modified: 2024-04-26 11:04:40 - Feat.: - Title: Fico plánuje na desaťročie dopredu. Peniaze z plánu obnovy môžu byť štartom veľkej modernizácie 02 - Modified: 2024-04-26 10:39:47 - Feat.: - Title: PS ohlásilo ďalší protest v Bratislave. Ficova vláda valcuje ako autokrati, kritizuje Šimečka 03 - Modified: 2024-04-26 09:58:46 - Feat.: - Title: Fico: S Jourovou sme mali veľmi vážny rozhovor. Verím, že jej návšteva zatvorí ústa opozícii 04 - Modified: 2024-04-25 14:54:21 - Feat.: - Title: Potraviny na Slovensku sú drahšie ako v Poľsku o 39 percent. Fico sľuby nesplnil, tvrdí Matovič 05 - Modified: 2024-04-25 13:02:01 - Feat.: - Title: Konanie Fica vykazuje podľa Remišovej známky zastrašovania súdnej moci
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
27. apríl 2024 12:45