Šéf SaS Branislav Gröhling. FOTO: HN/Peter Mayer
StoryEditor

SaS zakladá iniciatívu Pravicový blok, pridávajú sa k nej tri strany

21.08.2024, 14:54
Autor:
lmlm

Cieľom SaS je vytvoriť iniciatívu, ktorá bude bojovať proti populizmu.

SaS zakladá iniciatívu Pravicový blok. Cieľom podľa strany je bojovať proti populizmu nielen tejto vlády. K iniciatíve sa pridávajú tri strany ODS – Občianski demokrati Slovenska, Fórum a Modrí-ES.

„Populizmus sa ako choroba šíri naprieč celou Európou, pre Slovensko však predstavuje samotné ohrozenie našej demokracie. Vládna koalícia na čele s Robertom Ficom sa neštíti používať klamstvá v snahe manipulovať s verejnou mienkou. Cieľom SaS je preto vytvoriť iniciatívu Pravicový blok, ktorý bude bojovať proti populizmu nielen tejto vlády ale aj v našom regióne,“ povedal šéf SaS Branislav Gröhling.

Prvý krok

Podľa neho je iniciatíva prvým krokom, ktorý vzišiel po vzájomných rozhovoroch s predstaviteľmi ODS, Fórum a Modrí-ES.

"Toto je priestor pre osobnosti verejného života, ktoré chcú byť občianski aktívni, záleží im na Slovensku a chcú zastaviť nebezpečné populistické kroky vlády Smeru, Hlasu a SNS,“ dodal Gröhling.

„Väčšinu času od nášho vstupu do EÚ a NATO vládli na Slovensku populisti, ktorí sa pod veľkými heslami starali len o seba a svojich privilegovaných ľudí. Pred dvadsiatimi rokmi sme boli vzorom modernizácie, reforiem a rýchleho rozvoja. Dnes sme na chvoste Európy skoro vo všetkých oblastiach a stávame sa opäť čiernou dierou Európy, nebezpečnou pre našich občanov a nespoľahlivým partnerom pre našich spojencov,“ povedal predseda strany ODS – Občianski demokrati Slovenska uviedol Pavel Macko.

Demokratické princípy

Strany sa zhodujú, že na Slovensku musia opäť platiť demokratické princípy právneho štátu, a musia byť garantované ľudské práva. Považujeme za dôležité, aby občania opäť získali dôveru v politikov a štátne inštitúcie.

"Populizmus a klamstvá predstaviteľov vlády prinášajú do spoločnosti napätie, frustráciu a agresivitu. Občania sú zastrašovaní za demokratické vyslovenie názoru. Všadeprítomná korupcia a klientelizmus opäť naberá na sile a tak nezostanú peniaze na dofinancovanie zdravotníctva, školstva a rozvoj zaostalých regiónov,“ hovorí Zsolt Simon, predseda strany Fórum.

01 - Modified: 2024-09-12 18:32:43 - Feat.: - Title: Mimoriadna schôdza k odvolávaniu Šimečku je absurdná. Nenašiel som na ňu dôvod, tvrdí Gröhling 02 - Modified: 2024-09-11 10:53:34 - Feat.: - Title: Podpredseda SaS Viskupič hovorí o aktuálnej politickej situácii 03 - Modified: 2024-09-10 13:55:21 - Feat.: - Title: SaS chce v utorok podať návrh na zvolanie schôdze k bezpečnostnej situácii 04 - Modified: 2024-09-10 11:53:13 - Feat.: - Title: Galek zložil poslanecký sľub, nahradil v parlamente Sulíka 05 - Modified: 2024-09-10 11:52:16 - Feat.: - Title: Opozícia nominuje na miesto predsedníčky výboru pre kontrolu SIS Kolíkovú. Nenecháme sa kádrovať, tvrdí
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
14. september 2024 15:59