StoryEditor

Výroky politikov: Fico voči Šimečkovi pritvrdzuje. Gröhling mu odkázal, že si tento boj môže dlho pamätať

25.08.2024, 00:00
Autor:
redredTASRTASR
  • Premiér Robert Fico na koaličnej rade oficiálne predloží návrh na odvolanie predsedu opozičného Progresívneho Slovenska Michala Šimečku z postu podpredsedu Národnej rady. Výroky politikov si pozrite vo videu.
  • Michal Šimečka vyhlásil, že útok na jeho rodinu je len zastierací manéver a pomsta za opozičnú prácu.
  • Šéf SaS Branislav Gröhling povedal, že Robert Fico v snahe pomstiť sa stratil akékoľvek zábrany.

Premiér Robert Fico na koaličnej rade oficiálne predloží návrh na odvolanie predsedu opozičného Progresívneho Slovenska Michala Šimečku z postu podpredsedu Národnej rady.

image

Odvolávanie Šimečku sa naťahuje. Koalícia zvažuje medzikrok, Hlas zatiaľ mlčí

Premiér Robert Fico je presvedčený, že šéf PS Michal Šimečka organizuje a zneužíva opozičné protesty "na ochranu finančných záujmov vlastnej rodiny", a preto nemôže byť podpredsedom parlamentu.

Michal Šimečka vyhlásil, že útok na jeho rodinu je len zastierací manéver a pomsta za opozičnú prácu.

image

Šimečka: Aj Ficova manželka dostala grant. Odstúpim teda, keď on odíde z postu premiéra

"Chabý útok na opozíciu vedený cez moju rodinu, ktorá vo verejnom priestore pôsobí desaťročia, je len zastierací manéver a pomsta za opozičnú prácu," uviedol v stanovisku Šimečka.

Šéf SaS Branislav Gröhling povedal, že Robert Fico v snahe pomstiť sa stratil akékoľvek zábrany.

"Za SaS môžem deklarovať, že sme pripravení postaviť sa proti týmto bezprecedentným a nedemokratickým praktikám premiéra Fica," tvrdí Gröhling.

image

Gröhling reaguje na Ficovu kritiku Šimečku: Premiér v snahe pomstiť sa stratil akékoľvek zábrany

Ak dôjde k odvolaniu Šimečku z postu podpredsedu parlamentu, mala by byť podľa šéfa SaS parlamentná opozícia jednotná.

"Preto navrhujeme spoločný postup opozície - vzdať sa predsedov a podpredsedov výborov, ktorý bude prvým krokom, ako ochromiť fungovanie parlamentu. Tento boj si môže Robert Fico dlho pamätať," skonštatoval.

01 - Modified: 2024-08-24 06:34:00 - Feat.: - Title: Nedá sa vylúčiť, že sa oslavy SNP využíjú na robenie politiky. Očakávam to najmä od Fica, odhaduje Hrabko 02 - Modified: 2024-08-23 16:17:48 - Feat.: - Title: Odvolávanie Šimečku sa naťahuje. Koalícia zvažuje medzikrok, Hlas zatiaľ mlčí 03 - Modified: 2024-08-23 14:10:11 - Feat.: - Title: KOMENTÁR: Fico sa snaží dostať do roly opozície 04 - Modified: 2024-08-23 15:13:48 - Feat.: - Title: Šimečka: Aj Ficova manželka dostala grant. Odstúpim teda, keď on odíde z postu premiéra 05 - Modified: 2024-08-23 13:22:12 - Feat.: - Title: Dankova SNS vyzýva Šimečku, aby sa bezodkladne vzdal funkcie podpredsedu parlamentu
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. august 2024 00:06