Predseda SaS Branislav Gröhling. FOTO: TASR/Jaroslav Novák
StoryEditor

Pozvanie Fica diskutovať o konsolidácii je falošné. Musí prevziať plnú zodpovednosť, kritizuje SaS

24.09.2024, 10:28
Autor:
TASRTASR

Svoje výhrady voči konsolidačnému balíčku bude strana adresovať verejne v pléne Národnej rady.

Opozičná SaS považuje pozvanie premiéra Roberta Fica pre opozíciu na diskusiu o konsolidácii verejných financií za falošné a pokrytecké. SaS nechce s Ficom diskutovať za zatvorenými dverami.

Svoje výhrady voči konsolidačnému balíčku bude adresovať verejne v pléne Národnej rady. Strana zdôrazňuje, že balíček bol už schválený na vláde a má sa o ňom rokovať v skrátenom legislatívnom konaní.

Fico musí podľa SaS prevziať plnú zodpovednosť za rozkladajúci sa štát a vyššie dane.

image

Fico pozval Šimečku, Gröhlinga a Majerského na spoločné rokovanie. Jedna strana to odmietla

"Nemáme sa s premiérom o čom baviť. Konsolidačné opatrenia, za nás ‘zdieračské‘ pre ľudí, boli už schválené minulý týždeň na vláde. Podľa informácií z národnej rady budeme o týchto opatreniach rokovať tento týždeň alebo budúci týždeň v utorok (1. 10.). Tam sme pripravení viesť diskusiu," uviedol na utorkovej tlačovej konferencii predseda strany Branislav Gröhling.

Pripomenul, že Fico sa odmietol s opozíciou rozprávať, keď predkladal novelu trestných kódexov, keď sa rušil Úrad špeciálnej prokuratúry, ale aj vtedy, keď sa zvyšovali platy členom vlády.

Gröhling zdôraznil, že vláda o svojich návrhoch s nikým nerokovala, nechcú preto Ficovi robiť kulisy. "Reálne na svojej koži pociťujú nálady verejnosti," dodal s tým, že teraz má už konsolidačný balíček v rukách parlament. SaS žiada od koalície riadnu rozpravu v parlamente v normálnych časoch, kde dostane opozícia priestor.

Jednou z najväčších chýb konsolidačného balíčka je podľa poslanca Mariána Viskupiča (SaS), že nevytvára žiadne impulzy pre investície zo súkromného sektora a zahraničia.

Dáva takisto extrémne málo času na jeho implementáciu. Dodal, že vláda nemá žiadnu ambíciu šetriť, napríklad pri zamestnancoch štátnej správy.

01 - Modified: 2024-09-24 07:30:55 - Feat.: - Title: Transakčná daň ako „Mission: Impossible“? Kamenický nastavil šibeničný termín, experti mu posielajú odkaz 02 - Modified: 2024-09-23 17:10:27 - Feat.: - Title: Prieskum: Progresívne Slovensko sa doťahuje na Smer, dve strany by sa tesne nedostali do parlamentu 03 - Modified: 2024-09-23 12:37:56 - Feat.: - Title: Fico pozval Šimečku, Gröhlinga a Majerského na spoločné rokovanie. Jedna strana to odmietla 04 - Modified: 2024-09-22 12:27:28 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Fico hovoril o bordeli po minulých vládach. Šimečka tvrdí, že ho jeho výhovorky urážajú 05 - Modified: 2024-09-21 15:26:48 - Feat.: - Title: KDH kritizuje konsolidačné opatrenia, premiéra žiada o prevzatie zdravotníctva. Strana má vlastnú predstavu
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. september 2024 10:28