StoryEditor

NOVINKY ZO SLOVENSKÉHO TÁBORA

09.05.2006, 00:00

Oslava narodenín bez šľahačkového útoku
V sobotu oslávil 25. narodeniny obranca René Vydarený. V minulých rokoch si v čase šampionátu užíval svoje sviatky Žigmund Pálffy a pravidelne sa konali veľkolepé oslavy zakončené tortovým útokom. Tentoraz však Vydarený šľahačkovú tortu v tvári nemal, hráči tento akt odložili na neskôr. Počas tréningu oslávencovi iba zablahoželali. "V minulosti som v Kanade v deň narodenín aj hral, dokonca v jednom zápase mi na narodeniny zlomili aj nos," zaspomínal si Vydarený, ktorému "tortová ozdoba tváre nechýbala". (SITA)

Zedník a Višňovský neprídu
Tréner Hossa už nepočíta s účasťou dvojice skúsených hráčov z NHL Ľubomírom Višňovským a Richardom Zedníkom. "Témy Zedník a Višňovský sú už minulosťou. Nepricestuje ani jeden z nich," prezradil reprezentačný kouč, ktorý sa so Zedníkom nevedel niekoľko dní skontaktovať a v prípade Višňovského ožili snahy o doplnenie lídra zadných radov Los Angeles do mužstva po návrate zo zámoria na Slovensko. Višňovský podľa svojich slov necestoval na MS pre celkovú psychickú únavu, ale aj preto, že na zimnej olympiáde v Turíne nemal od trénerov takú dôveru, akú by si predstavoval. "Nebol som dostatočne vyťažovaný. Na olympijské hry som šiel v pozícii druhého-tretieho najproduktívnejšieho obrancu NHL, a tam sa stalo, že som aj desať minút do hry nezasiahol. Myslím si, že si zaslúžim väčšie uznanie a rešpekt," vyhlásil 29-ročný obranca. (SITA)

Staňa skompletizoval prestup
Brankár Rastislav Staňa sa na slovenskú súpisku dostal až po zranení svojho kamaráta Jána Lašáka. Počas šampionátu však stihol dotiahnuť svoj transfer v rámci švédskej Elitserien z SK Södertälje do tímu Malmö Redhawks. V mužstve, ktoré si v skončenej sezóne vybojovalo postup do najvyššej súťaže, sa stretne s krajanmi Ľubomírom Sekerášom a Róbertom Tomíkom. (SITA)

Namiesto Rigy operácia
Útočník Philadelphie Michal Handzuš chcel veľmi prísť reprezentovať svoju krajinu do Rigy, no klub mu nariadil doliečiť si zranené ľavé rameno, pre ktoré vynechal aj turínsku olympiádu. Robustný center sa minulý štvrtok podrobil v Hahnemannovej univerzitnej nemocnici operácii, po ktorej by mal oddychovať približne osem až desať týždňov. "Prvý deň po zákroku som ešte cítil malú bolesť. Teraz sa cítim dobre a verím v rýchle uzdravenie," uviedol Handzuš. Dnes čaká operácia aj ďalšieho Slováka z tímu Flyers Branka Radivojeviča. (SITA)

Pokoviča Bielorusi neposlúchli
Slovenský tréner Ľubomír Pokovič pozná z bieloruského mužstva viacerých hráčov. Je totiž kormidelníkom bieloruského vicemajstra Dinama Minsk a na šampionáte hrá päť jeho zverencov vrátane kapitána Antonenka, ktorý vsietil v sobotu víťazný gól do slovenskej bránky. "Pred šampionátom som im všetkým zaprial, nech sa im darí, len nie v zápase proti Slovensku. Nepočúvli ma...," žartoval Pokovič, ktorý sa medzičasom s Dinamom dohodol na predĺžení kontraktu o ďalší rok. (hn/mj)

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
30. apríl 2024 17:58