StoryEditor

Poprad prišiel v desiatom zápase o neporaziteľnosť

11.04.2006, 00:00

Hokejisti Žiliny zvíťazili v druhom finálovom súboji T-Com Extraligy na ľade Popradu 3:2 a vyrovnali stav dramatickej série na 1:1. Zverenci trénera Jána Šterbáka sa tak vrátili do boja o titul a navyše obrali domácich o ich neporaziteľnosť v play-off, ktorá trvala deväť zápasov. Finálové boje sa teraz sťahujú pod Dubeň, tretí zápas je na programe vo štvrtok.
Cesta za jubilejným desiatym triumfom v play-off sa pre Popradčanov nezačala práve najšťastnejšie. Už v 75. sekunde totiž prehrávali, keď Verčík vymietol pavučinu v ľavom hornom rohu Kožuchovej bránky. Rovnako ako v prvom vzájomnom zápase však domáci ešte v prvej časti vyrovnali, keď Škovira po Krotákovom buly prepálil Lipovského. Na konci úvodnej tretiny Poprad rozkrútil pred brankárom Žiliny doslova kolotoč, no ďalší gól nepridal ani z krátkej presilovky o dvoch hráčov.
A tak prišiel v druhom dejstve zákonitý trest. V rozpätí 27 sekúnd v 27. minúte Hreus a Jabrocký z úniku šokovali vypredanú popradskú arénu. Hostia zrazu predvádzali taký ofenzívny hokej ako vari ešte ani raz v play-off. Jabrockému nechýbalo veľa, aby ešte zvýšil náskok Žiliny.
V tretej tretine začali domáci s mohutným náporom. Už 64 sekúnd po prestávke sa podarilo vsietiť dôležitý kontaktný gól hrdinovi úvodného finálového duelu Faithovi. Popradský tlak narastal, ale z mnohých streleckých príležitostí domáci nevyužili nič. Záverečné minúty priniesli však ešte nevídané divadlo. Do bitky sa totiž pustili dvaja kanonieri Král a Kroták a následne mladý Gurčík, ktorý celé stretnutie vysedával na striedačke, vyzval na súboj Grona.
T-COM EXTRALIGA
Finále, 2. zápas:
HK Tatravagónka ŠKP Poprad -- MsHK Žilina 2:3 (1:1, 0:2, 1:0), góly: 10. Škovira, 42. Faith -- 2. Verčík, 27. Hreus, 27. Jabrocký, 5 500 divákov, stav série: 1:1

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
26. apríl 2024 05:54