StoryEditor

ZAUJÍMAVOSTI Z MS

11.05.2006, 00:00

Hanlon núkal Ovečkinovi bieloruský pas
Tréner bieloruskej reprezentácie Glen Hanlon niekoľkokrát ponúkal ruskej hviezde Alexandrovi Ovečkinovi občianstvo tejto východoeurópskej krajiny. Hanlon je počas sezóny v NHL hlavným koučom tímu Washington Capitals, v drese ktorého absolvoval svoju premiérovú zámorskú sezónu aj Ovečkin. "Počas siedmich mesiacov, čo som ho vo Washingtone viedol, som sa ho neraz pýtal na to, či by nechcel bieloruský pas. Vždy však moju ponuku odmietol," povedal s úsmevom kanadský lodivod. Ovečkin by však ani v prípade zmeny občianstva za Bielorusko na svetovom šampionáte hrať nemohol, keďže už na ňom reprezentoval Rusko. (SITA)

Michnovovci v dvoch rôznych dresoch
Raritou MS v Lotyšsku sú súrodenci Michnovovci. Obaja totiž reprezentujú rôzne krajiny. Starší Alexej je reprezentantom Ruska, mladší Andrej je v 20 rokoch najmladším hráčom vo výbere rodnej Ukrajiny. Obaja tak na seba môžu teoreticky naraziť v zápase druhej fázy turnaja. V minulosti na svetových šampionátoch k súbojom súrodencov už niekoľkokrát došlo. Azda najznámejším prípadom sú bratia Reichelovci, Martin hrával za Nemecko a Robert za Česko. (SITA)

Priekupníci neobišli ani Rigu
Priekupníci so vstupenkami sa nevyhli ani tohtoročnému hokejovému šampionátu v Rige. Miestna polícia zadržala dvoch Švédov, ktorí kupčili s lístkami na jednotlivé zápasy MS. Švédi čelia trestnému stíhaniu za nezákonný obchod s lístkami. Polícia ich po zaplatení kaucie vyhostila z krajiny. Vstupenky na zápasy sú k dispozícii ešte aj v oficiálnych predpredajoch šampionátu v okolí oboch hál. (SITA)

Sokolov oddialil svoj návrat
Deň pred súbojom so Slovenskom sa na tréningu ruskej reprezentácie objavil brankár Maxim Sokolov, ktorý mal byť tímovou jednotkou. Skúsený gólman SKA Petrohrad si na nedávnych Švédskych hokejových hrách poranil koleno a viac ako týždeň netrénoval. Ani utorkový tréning nemal dlhé trvanie, keď po približne dvoch minútach zišiel z ľadu. Do kabíny ho vyhnal nepríjemný pocit v problematickom kolene. Štart Sokolova na svetovom šampionáte sa tak opäť posúva. Podľa trénera Krikunova sa môže zapojiť do plného tréningu najskôr po 14. máji a mužstvu by tak bol k dispozícii iba počas záverečného týždňa šampionátu. (SITA)

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
21. máj 2024 03:48