StoryEditor

Hokejisti nezvládli proti Švajčiarom záver

15.05.2006, 00:00
Slováci viedli v zápase so Švajčiarskom ešte v 50. minúte 2:0 a 116 sekúnd pred koncom 2:1, no aj tak získali iba bod.

Slovenskí hokejoví reprezentanti vo svojom úvodnom vystúpení v osemfinálovej F-skupine majstrovstiev sveta so Švajčiarskom trestuhodne prehajdákali dvojgólový náskok a po remíze 2:2 sa ich šanca na postup do bojov o najcennejšie kovy presunula už iba do roviny teórie. Góly Slovákov strieľali Martin Cibák a Dušan Milo, za Švajčiarsko znížil v 50. minúte Reichert a necelé dve minúty pred koncom vyrovnal v power play bez brankára Jeannin.
Urazili šťastenu
Zverenci trénera Františka Hossu si tak pripísali v osemfinálovej skupine prvý bod, no podľa priebehu mali brať dva. Hoci opäť nastúpili bez doliečujúceho sa Mariána Hossu, zásluhou gólov Cibáka a Mila si vytvorili už v polovici zápasu celkom komfortný dvojgólový náskok. Svojho súpera mali na lopate a s prevahou kontrolovali väčšinu priebehu obojstranne opatrného až príliš defenzívne ladeného stretnutia. Z mnohých početných výhod mali Slováci možnosť svojho odovzdaného a nedisciplinovaného súpera knokautovať, no nestalo sa. Práve naopak. Laxným prístupom, profesorským poňatím a predovšetkým neschopnosťou v presilových hrách doslova urazili šťastenu. Tá sa od nich dokonale odvrátila v záverečnej desaťminútovke. Švajčiari najprv šťastne znížili a 116 sekúnd pred koncom počas vylúčenia Jurčinu šokoval Jeannin Hossov tím.
Tréner Hossa: Chýbal nám líder
Slováci tak po prehrách 1:2 s Bieloruskom a 3:4 s Ruskom opäť stratili cenný bod v dueli, v ktorom mali vyťažiť rozhodne viac. "Zápas sme perfektne rozohrali a v prvej aj druhej tretine sme podali skutočne dobrý výkon. Po prvom inkasovanom góle sme sa však začali obávať o výsledok. Tento tím nemá toľko skúseností a navyše mu chýbal líder, ktorý by vniesol do našej hry pokoj. Pritom hráčom sme zdôrazňovali, aby sa v závere nenechali vyprovokovať na faul...," povedal tréner slovenskej reprezentácie Hossa. Strelec druhého slovenského gólu Dušan Milo bol po druhej tretine skalopevne presvedčený, že jeho tím vyhrá. "Švajčiari dovtedy nemali poriadnu šancu, hrozili len z presiloviek. V závere sme im však nechali priestor, a to rozhodlo," konštatoval skúsený obranca. Tréner Švajčiarska Ralph Krueger bol so ziskom bodu spokojný. "Bol to pre nás proti najlepším priateľom veľmi ťažký zápas. Slovensko malo prvé dve tretiny pod kontrolou, v záverečnej dvadsaťminútovke sme však získali prevahu. Najmä za výkon v tretej tretine a po kontroverznom vylúčení na päť minút sme si bod zaslúžili," dodal.

Švajčiarsko -- Slovensko 2:2 (0:1, 0:1, 2:0)
Góly:
50. Reichert (Plüss), 59. Jeannin (Bezina) -- 15. Cibák, 32. Milo (Rastislav Pavlikovský, Surový). Rozhodoval: Savage (Kan.), vylúčení: 6:7 na 2 min., navyše: Deruns (Švajč.) 5+DKZ za faul lakťom, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 2 325 divákov.
Švajčiarsko: Aebischer -- Blindenbacher, Bezina, Seger, Forster, Steinegger, Vauclair, Helbling, Streit -- Sannitz, Jeannin, Lemm -- Paterlini, Ambühl, Reichert -- Deruns, Romy, Wirz -- Della Rossa, Plüss, Rüthemann.
Slovensko: Križan -- Jurčina, Milo, Harant, Graňák, Vydarený, Štrbák -- Čiernik, Kapuš, Marcel Hossa -- M. Hudec, Rastislav Pavlikovský, Zálešák -- Surový, Cibák, Bartovič -- Vaic, Kollár, M. Kováčik.

Ako padali góly
15. min
. Prihrávku Cibáka spoza bránky si nešťastne stečoval do vlastnej siete švajčiarsky obranca Vauclair -- 0:1
32. min. V presilovke po pohotovej kombinácii s Rastislavom Pavlikovským prepálil Milo príklepom po krátkom náprahu všetko, čo mu stále v ceste -- 0:2
50 min.
Početnú výhodu po efektnej kombinácii a milimetrovo presnej prihrávke spoza bránky využili Švajčiari zásluhou presného zásahu Reicherta -- 2:1
59. min.
Súper hral vabank. Tréner Krueger stiahol z ľadu brankára Aebischera a z akcie ako cez kopirák úvodného švajčiarskeho gólu šťastne vyrovnal Jeannin -- 2:2

Postava zápasu
Rastislav Pavlikovský
v zápase opäť preukázal vysoký stupeň tvorivosti. Bol pri oboch góloch Slovenska, jeho elegantná hra mala myšlienku. Na šampionáte si dosiaľ udržuje výbornú fazónu.

01 - Modified: 2003-03-02 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Webovské tipy 02 - Modified: 2003-03-02 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Zo spoločnosti 03 - Modified: 2003-03-02 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Ave CAESAR?
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
24. apríl 2024 22:11