StoryEditor

Marián Gáborík: Chcem získať medailu

24.04.2007, 00:00
Na minuloročných majstrovstvách sveta v Lotyšsku neštartoval. Slovenský reprezentant Marián Gáborík nechcel riskovať zranenie, ktoré by mohlo narušiť rokovania o jeho novom kontrakte.

Dnes je najlepšie plateným hráčom Minnesoty Wild s ročným príjmom 5 miliónov dolárov. Moskovský šampionát si už nenechá ujsť. "Vždy rád prídem reprezentovať našu krajinu," uviedol Gáborík v rozhovore pre HN.

Je v silách tohto národného tímu získať medailu?
- Samozrejme, vyzerá to tak, že v Moskve vytvoríme naozaj silné mužstvo a zisk akejkoľvek medaily by bol výborný úspech. Netreba však zbytočne predbiehať, musíme hrať dobrý hokej od zápasu k zápasu.

Čo bolo pre vás najväčšou motiváciou, že ste prijali pozvánku do reprezentácie?
- Vždy keď mám možnosť prísť reprezentovať našu krajinu a nebránia mi v tom žiadne okolnosti, tak rád prídem. A chcem si aj predĺžiť hokejovú sezónu, nakoľko som kvôli zraneniu slabín vynechal takmer polovicu základnej časti zámorskej NHL.

Zavážila pri vašom rozhodovaní o účasti na turnaji aj autorita trénera tímu Júliusa Šuplera?
- Podľa mňa hráč zo zámoria vždy prijme pozvánku do národného tímu rád, keď sa cíti zdravotne v poriadku alebo jeho štartu nebránia iné okolnosti. Nezáleží na tom, či je trénerom pán Šupler alebo nikto iný.

Doposiaľ ste nezískali z troch majstrovstiev sveta žiadnu medailu. Idete si teraz po ňu?
- Určite pri rozhodovaní o príchode zavážilo aj to, že cenný kov nemám. Verím, že tento rok medailu získam. Najbližšie som k nej mal v roku 2004, kde sme v súboji o bronz podľahli USA na samostatné nájazdy.

Už ste zdravotne v úplnom poriadku?
- Áno, som stopercentne pripravený a aj v priebehu týchto voľnejších dní sa snažím veľa cvičiť.

Rozprávali ste sa o šampionáte s ďalšími Slovákmi v drese Minnesoty, Demitrom a Radivojevičom?
- So spoluhráčmi sme sa o tom, samozrejme, rozprávali a dohodli sme sa, že na šampionát do Moskvy prídeme. Vyzerá to tak, že sa tam môže stretnúť veľmi dobrá partia hokejistov.

V čom vidíte hlavné príčiny vypadnutia Minnesoty z úvodného kola bojov o Stanley Cup?
- Anaheim je veľmi dobrý tím a myslím si, že bol lepší ako my. Pomohlo im najmä využívanie presilových hier, ktoré sa v našich vzájomných zápasoch ukázali ako rozhodujúce. Nám sa početné výhody nedarilo premieňať.

Znamenal váš návrat do kádra Minnesoty po zranení zlepšenie výsledkov tímu a postup do play-off?
- Najdôležitejšie bolo, že mužstvo sa konečne zišlo v najsilnejšom zložení. Tréner mohol v zostave počítať s najlepšími hráčmi, a preto sa nám výsledkovo darilo.

01 - Modified: 2003-05-13 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Hokejové zatmenie 02 - Modified: 2003-05-13 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Rast trhu BI 03 - Modified: 2003-05-13 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Nový systém Windows Server 2003 04 - Modified: 2003-05-13 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Partneri roka 05 - Modified: 2003-05-13 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Riešenia na báze IP
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
03. máj 2024 00:10