StoryEditor

Kauza Ružomberok. Náš futbal sa vrátil na zem

25.08.2006, 00:00
Po minuloročnej spanilej jazde Artmedie Bratislava v Lige majstrov sa náš klubový futbal vrátil do tvrdej reality. Slovenský majster MFK Ružomberok nestačil v dvoch zápasoch na CSKA Moskva s visačkou európskeho veľkoklubu -- pred bránami hlavnej fázy najprestížnejšej európskej pohárovej súťaže tak zostal s nelichotivým skóre 0:5.
Po minuloročnej spanilej jazde Artmedie Bratislava v Lige majstrov sa náš klubový futbal vrátil do tvrdej reality. Slovenský majster MFK Ružomberok nestačil v dvoch zápasoch na CSKA Moskva s visačkou európskeho veľkoklubu - pred bránami hlavnej fázy najprestížnejšej európskej pohárovej súťaže tak zostal s nelichotivým skóre 0:5. "Ukázalo sa nám v pravom svetle, kde je pohárová Európa," sebakriticky priznal po včerajšom dueli (0:2) útočník domácich Marián Tomčák.

Tragická štvrtá minúta
O všetkom prakticky rozhodol prvý gól súpera v 4. minúte, keď brazílsky legionár v drese CSKA Daniel Carvalho sa doslova pohral s ružomberskou obranou aj so slovenským reprezentačným brankárom Ľubošom Hajdúchom. Bol to najviac frustrujúci moment, uznal kouč domácich František Komňacký. "Niet pochýb, že vyhral oveľa lepší tím. Mrzí ma len, že sme v domácom prostredí nestrelili gól," doplnil. Šance mali síce Ján Nezmar a striedajúci Peter Babnič - tutovky však spálili.
Jediným hráčom Ružomberka, ktorý bojoval skutočne až do konca, bol iba kapitán Marek Sapara. "Neprichádza do úvahy robiť chyby v takej súťaži ako Liga majstrov. Aj ja som mohol presvedčiť lepším výkonom."
Naopak, ruský tím, ktorý vlastní multimiliardár Roman Abramovič, už krátko po postupe viac myslel na budúcnosť. Vzhľadom na šiestich kvalitných legionárov a mimoriadne finančné zázemie ich ambície smerujú k finále Ligy majstrov. "Rád by som si zahral s Realom Madrid. Je to môj sen od detstva," vyhlásil chorvátsky útočník CSKA Ivica Olič.

Ružomberok bude platiť
O poriadny škandál sa v stredu večer postarali fanúšikovia ruského majstra. Už v piatej minúte zahádzali časť hracej plochy dymovnicami, rozhodca tak musel stretnutie načas prerušiť. Celá vec bude mať dohru na medzinárodnej scéne - paradoxne, Ružomberok čakajú okrem vypadnutia zo súťaže aj finančné sankcie za slabé bezpečnostné opatrenia.
"Neurobili sme všetky opatrenia na zabezpečenie zápasu, aby sa na štadión nedostali dymovnice. Určite dostaneme mastnú pokutu, zatiaľ však neviem, aká je možná výška trestu," skonštatoval pre HN športový riaditeľ MFK Ružomberok Karol Vály. Definitívne musí o tom rozhodnúť Európska futbalová federácia.

V Lige majstrov budú dvaja Slováci
V hlavnej skupinovej fáze Ligy majstrov sa predstaví iba dvojica Slovákov - Marek Čech a a Stanislav Varga. Tím slovenského reprezentačného obrancu FC Porto narazí v základnej skupine Arsenal, premožiteľa Ružomberka CSKA Moskva a Hamburg. Vargov Celtic sa stretne s Manchesterom United, Benficou Lisabon a FC Kodaň.
01 - Modified: 2003-04-01 19:42:27 - Feat.: 0 - Title: Lesy by mali zostať štátnou akciovkou
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
28. apríl 2024 11:14