StoryEditor

Duel Šťastný verzus Široký nebude

30.03.2006, 00:00
Peter Šťastný, s ktorým vedenie zväzu neobnovilo zmluvu, obvinil na utorkovej tlačovej konferencii prezidenta SZĽH Juraja Širokého z diskreditácie svojej osoby, pričom ho vyzval na slovný duel v publicistickej relácii Pod lampou.

Generálny manažér slovenskej hokejovej reprezentácie Peter Šťastný, s ktorým vedenie zväzu neobnovilo zmluvu, obvinil na utorkovej tlačovej konferencii prezidenta SZĽH Juraja Širokého z diskreditácie svojej osoby, pričom ho vyzval na slovný duel v publicistickej relácii Pod lampou. Oficiálna reakcia prvého muža slovenského hokeja nedala na seba dlho čakať. Široký všetky obvinenia poprel a, naopak, kritizuje slovenskú hokejovú legendu z politizovania hokeja.

Politizovanie športu
"Mrzí ma, že Peter Šťastný zaťahuje do športu politiku, čomu sme sa spolu s celým vedením Slovenského zväzu ľadového hokeja počas môjho doterajšieho pôsobenia úspešne vyhýbali. Ešte viac ma však mrzí, že do svojej politickej hry a mediálneho riešenia svojich problémov vťahuje hráčov. Treba si uvedomiť, že on jediný je v politike aktívny," tvrdí vo svojom oficiálnom vyhlásení Široký, ktorý sa nechce vyjadrovať k osobným invektívam a obvineniam voči svojej osobe. "V tomto období sú pred slovenským hokejom závažné ciele: príprava na májové majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji v Rige a najmä kandidatúra na usporiadanie MS v roku 2011. Kandidatúru pripravujeme od jesene minulého roka a v Rige na kongrese IIHF ju budeme prezentovať." Podľa Širokého vášne, ktoré sa Šťastný snaží v tomto období rozdúchať, rozhodne nepomáhajú tomu, aby sa zväz mohol na stanovené ciele plne sústrediť a zabezpečiť ich dosiahnutie. Výzvu Šťastného na duel v relácii Pod lampou však Široký neprijal. "Prezident zväzu bude od štvrtka do soboty v zahraničí na rokovaní rady Medzinárodnej hokejovej federácie," prezradil hovorca SZĽH Ľubomír Souček.

Podpora Širokého
V jednom balíku s oficiálnou odpoveďou prezidenta zväzu prišli aj vyhlásenia Výkonného výboru SZĽH, spoločnosti Pro-hokej, ktorá sa stará o najvyššiu domácu súťaž a zo Združenia oddielov a klubov ostatných súťaži, ktoré plne podporujú súčasného prezidenta Širokého. Členovia výkonného výboru konštatujú, že zo strany doterajšieho generálneho manažéra slovenskej hokejovej reprezentácie ide o osobné útoky a iba o jeho domnienky, ktoré nie sú podložené žiadnymi dôkazmi. "Výkonný výbor mal plné právo nepredĺžiť zmluvu s Petrom Šťastným, pretože funkcia generálneho manažéra nie je nárokovateľná. Členovia VV SZĽH vnímajú jeho výroky o jeho celkovom prínose pre slovenský hokej ako veľmi nadhodnocujúce a samoľúbe. Peter Šťastný úplne neguje mravčiu prácu množstva ľudí, ktorí sa podieľajú na chode slovenského hokeja. Veľmi výrazne preceňuje celkový i finančný prínos svojho pôsobenia pre SZĽH, aj svoj vplyv na našich najlepších hráčov. Je otázkou, či svoje tvrdenia pokiaľ ide o podporu u hráčov môže aj dokázať. Členovia VV SZĽH sú presvedčení, že slovenskí hokejisti reprezentovali a reprezentujú Slovensko kvôli svojej krajine, a nie kvôli jednému človeku, ako tvrdí pán Šťastný," píše sa vo vyhlásení členov výkonného výboru.

01 - Modified: 2003-02-20 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Ivana L. neprepustia 02 - Modified: 2003-02-20 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Rokovania o integrácii pokračujú 03 - Modified: 2003-02-20 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Novela volebného zákona
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
03. máj 2024 04:16