TASR/Henrich Mišovič
StoryEditor

Nitrania sa sťažujú na fanúšikov Trnavy: Zdevastovali vynovený štadión, škody budú vysoké

03.05.2019, 10:47
Autor:
TASRTASR
Slovenský futbalový zväz ako usporiadateľ finále prevzal zodpovednosť za všetky pochybenia a sľúbil škody uhradiť.

Nitrianska radnica počíta škody po finále Slovenského pohára vo futbale Slovnaft Cupu, v ktorom sa 1. mája stretli mužstvá Spratka Trnava a MŠK Žilina. Zničené sú tribúna i trávnik iba nedávno dokončeného štadióna.

Ako o tom informoval magistrát, škody sa stále vyčísľujú. "Zrejme budú vysoké. Nejde len o vytrhnuté sedadlá a zdevastované zábrany. Zničený je aj nový trávnik, ktorý bol na viacerých miestach vypálený pyrotechnikou," skonštatoval nitriansky viceprimátor Daniel Balko.

​Podľa jeho slov je dobré, že Slovenský futbalový zväz ako usporiadateľ finále prevzal zodpovednosť za všetky pochybenia a sľúbil škody uhradiť.

"Nechceme skúmať, ako sa prepašovala pyrotechnika na zápas, prečo indivíduá v maskách neboli vytiahnuté z davu a súdené za porušenie zákona, ako je možné, že tisícový dav vtrhol na ihrisko medzi hráčov. Vieme, že nič z toho sa nemalo stať," doplnil viceprimátor.

Ako pripomenul, zápasy anglickej, španielskej, nemeckej či talianskej ligy sa už dávno stali aj produktom turizmu a tvoria viditeľnú časť príjmov v cestovnom ruchu týchto štátov.

"Neočakávame, že sa v krátkom čase budú na slovenské futbalové či hokejové zápasy hrnúť zahraniční turisti. Je však veľmi zlé, ak sa musíme obávať aj tých niekoľkých stoviek fanúšikov zo Slovenska, ktorí na zápas prídu," pripomenul Balko.

V prípade časti fanúšikov Trnavy a ich správania ide podľa viceprimátora o dlhodobý problém.

"Poriadok si musia urobiť v prvom rade kluby a ich 'fans'. Nitra na príklade hokejových fanúšikov ukazuje, že sa to dá. Ak aj náhodou príde k nejakému neprístojnému správaniu, nemá fanklub problém spolupracovať s klubom či políciou. Musíme vytesniť výtržníkov a extrémistov, inak sa zápasy budú z bezpečnostných dôvodov odohrávať pred prázdnymi tribúnami," dodal Balko.

01 - Modified: 2024-04-24 19:18:50 - Feat.: - Title: Nitra je novým majstrom hokejovej Tipos extraligy. Porazila Spišskú Novú ves a získala titul 02 - Modified: 2024-04-16 16:51:58 - Feat.: - Title: Slovan hľadá novú jednotku. Belasí potrebujú brankára aspoň na tri sezóny. Borjana však fanúšikovia „žrali“ 03 - Modified: 2024-04-15 18:50:05 - Feat.: - Title: Expert na Bundesligu pre HN: Leverkusen trafil pri posilách jackpot. Kľúčom k titulu bol aj kouč či mentalita 04 - Modified: 2024-04-13 17:52:43 - Feat.: - Title: Mesto Nitra uvažuje o inštalácii fotovoltických zariadení na svojich budovách za viac ako tri milióny eur 05 - Modified: 2024-04-13 16:27:25 - Feat.: - Title: Slovan Bratislava získal rekordný štrnásty titul majstra Slovenska
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
25. apríl 2024 01:29