TASR/Pavel Neubauer
StoryEditor

Koronavírus napadol Fortuna ligu. Pozitívne testy majú ďalší hráči

19.08.2020, 17:17
Autor:
TASRTASR
Pozitívne testovaní hráči budú izolovaní v karanténe.

Koronavírusové testy vo futbalových kluboch slovenskej Fortuna ligy odhalili ďalšie dva pozitívne prípady hráčov.

Jeden prípad je v AS Trenčín a jeden v ŠKF Sereď. Pozitívne testovaní hráči budú izolovaní v karanténe, zvyšok kádra preruší spoločný tréningový proces.

Ako uviedol riadiaci orgán Únia ligových klubov, situácia ovplyvní aj program najbližšieho 4. kola.

"Vzhľadom na aktuálnu situáciu a posun zápasu 1. predkola Ligy majstrov KÍ Klaksvík – ŠK Slovan Bratislava zo stredy na piatok, sa mení i program na nasledujúce 4. kolo Fortuna ligy. Zápas ŠK Slovan – FK Senica, ktorý mal byť na programe túto sobotu, sa odkladá na neurčito," uviedla ÚLK.

"Vzájomný zápas 4. kola Fortuna ligy ŠKF Sereď – AS Trenčín sa takisto odkladá, náhradný termín zatiaľ známy nie je. V prípade negatívnych testov v mužstvách ViOn Zlaté Moravce a MFK Zemplín Michalovce sa ich vzájomný zápas odloží zo soboty 22. augusta na utorok 25. augusta. Obe mužstvá sa na tom už predbežne dohodli," uviedla ÚLK na oficiálnom webe.

Od utorka do štvrtka tento týždeň prebiehajú vo všetkých kluboch Fortuna ligy testy na prítomnosť koronavírusu.

O plošnom testovaní hráčov ligy informovala ÚLK po tom, čo sa objavil jeden pozitívny prípad v kádri aktuálneho majstra ŠK Slovan Bratislava. Utorkové výsledky sú už známe.

​Testy odhalili dva pozitívne prípady. Jeden prípad je v AS Trenčín a jeden v ŠKF Sereď. Pozitívne testovaní hráči budú izolovaní v karanténe, zvyšok kádra preruší spoločný tréningový proces.

"V utorok bolo testovaných sedem tímov Fortuna ligy. V stredu nasledovali tri tímy a vo štvrtok sa podrobí testom jeden klub. S výnimkou Slovana, ktorý bol testovaný samostatne v rámci plánovaného pohárového zápasu predkola Ligy majstrov, sa testom na koronavírus podrobia všetky kluby," priblížil výkonný riaditeľ ÚLK Michal Mertinyák. 

Všetky výsledky z testovania i aktuálne postupy sa budú komunikovať s Úradom verejného zdravotníctva a príslušnými regionálnymi úradmi.

"Aktuálne čakáme na vyjadrenie ÚVZ k navrhovanej úprave Manuálu testovania a opätovného návratu do zápasového režimu. Model by mal kopírovať štandardy UEFA a v prípade prvého negatívneho testu po 24 hodinách by mužstvo mohlo hneď pokračovať v tréningovom procese. O ďalších aktuálnych informáciách budeme informovať na našom webe."

01 - Modified: 2024-01-10 23:00:00 - Feat.: - Title: Príde po ôsmej vlne covidu deviata? Vírus po premorení dostanete o pár mesiacov opäť, hovorí pre HN virológ 02 - Modified: 2023-12-06 05:52:31 - Feat.: - Title: Vláda bude rokovať o preplatení výdavkov súvisiacich s ochorením covid-19 03 - Modified: 2023-10-18 07:31:04 - Feat.: - Title: Vírusová nálož koronavírusu v odpadových vodách stúpla v siedmich krajoch 04 - Modified: 2023-09-06 14:23:12 - Feat.: - Title: Pandémia ešte mieša karty v ubytovaní 05 - Modified: 2023-07-09 06:47:25 - Feat.: - Title: Vírusová nálož koronavírusu v odpadových vodách klesla vo všetkých krajoch
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
23. apríl 2024 19:14