Petra VlhováTASR
StoryEditor

Reakcie osobností na historický triumf Vlhovej: Asi sa ostatné krajiny škrabú za uchom

20.03.2021, 14:15
Autor:
TASRTASR
Je to neuveriteľný úspech pre Slovensko, hovorí bývalý hokejista Marián Gáborík.

Ohlasy slovenských športových osobností na triumf Petry Vlhovej v celkovom poradí Svetového pohára alpských lyžiarok (zdroj: RTVS):

Matej Tóth, olympijský víťaz v chôdzi: "Petra robí radosť celému Slovensku a aj nám, členom VŠC Dukla Banská Bystrica. Sledujeme ju a fandíme jej. Každý jej úspech je pre nás veľká motivácia. Musela dokazovať svoju kvalitu celoročne a v rôznych disciplínach. To je naozaj veľký úspech, gratulujem jej."

Michal Martikán, olympijský víťaz vo vodnom slalome: "Je to veľká inšpirácia aj pre ostatné odvetvia. Je to dôkaz, že aj u nás sa dajú dosiahnuť veľké úspechy."

Elena Kaliská, olympijská víťazka vo vodnom slalome: "Je to úžasné a neskutočné. Petra išla do každých pretekov naplno a od začiatku smerovala za svojím snom. Má môj veľký obdiv. Patrí jej veľká gratulácia. Opäť sme sa zviditeľnili. Svet musí počítať aj s takou malou krajinou, ako je Slovensko."

Alexander Slafkovský, trojnásobný víťaz SP vo vodnom slalome: "Je to historický úspech. Z malého Slovenska prišlo jedno dievča a zdolalo svetové lyžiarske veľmoci. Asi sa ostatné krajiny škrabú za uchom a pýtajú sa, kde spravili chybu."

Marián Gáborík, bývalý hokejista, víťaz Stanleyho pohára: "Je to neuveriteľný úspech. Nemôžeme zabudnúť blahoželať ani Petrinej mamine Zuzke, otcovi Igorovi a bratovi Borisovi, ktorí priniesli od jej útleho veku veľkú obetu. Bez nich by nebola tam, kde je. Ja som sledoval skoro každé jej preteky a niekedy to boli obrovské nervy. Je to neuveriteľný úspech pre Slovensko. Petre gratulujem a na zdravie."

Martin Škrtel, bývalý kapitán futbalovej reprezentácie: "Ako každý športový fanúšik som aj ja sledoval Petrine výkony počas sezóny. Zo všetkých pretekárok mala najstabilnejšiu formu a vyhýbali sa jej aj zranenia. Aj s troškou šťastia, ktoré patrí ku každému úspechu, sa jej podarilo dosiahnuť niečo, o čom sme pred sezónou ani nesnívali. Opäť sa potvrdilo, že sú to najmä športovci, kto robí Slovensku dobré meno v zahraničí. Takéto úspechy ľudí spájajú a verím, že ich bude viac aj v iných športoch."

Natália Hejková, úspešná basketbalová trénerka: "Je to fantastické, úžasné, bombastické. Nenapadajú mi ďalšie superlatívy na adresu tohto víťazstva Petry a celého Vlha tímu. Cením si, že prešla celou sezónou tak cieľavedome, že ju nerozhodili krátke poklesy po bravúrnom vstupe do sezóny. Dokázala podať najlepšie výkony v najnapätejších chvíľach v jej závere. Bravóóó, Petra!!!.

01 - Modified: 2022-03-21 13:02:46 - Feat.: - Title: Športovci ukazujú, prečo Putin nemá šancu vyhrať 02 - Modified: 2022-03-20 11:15:42 - Feat.: - Title: Vlhová sa dostala na stupne víťazov. Sezónu ukončila tretím miestom 03 - Modified: 2022-03-17 09:05:57 - Feat.: - Title: Vlhová neobháji veľký glóbus. V super-G skončila až sedemnásta 04 - Modified: 2022-03-16 10:59:13 - Feat.: - Title: Vlhovej šance na celkový triumf vo Svetovom pohári sa znížili, Shiffrinová vyhrala zjazd 05 - Modified: 2022-03-11 17:45:45 - Feat.: - Title: Vlhová zvíťazila v obrovskom slalome v Are. Znížila manko na Shiffrinovú
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
25. apríl 2024 05:38