TASR/Jaroslav Novák
StoryEditor

Ramsay sa nechce spoliehať na súperov: Musíme hrať našu hru, potom môžeme zdolať každého

31.05.2021, 08:49
Autor:
TASRTASR
Tréner Slovákov Craig Ramsay pochválil svojich zverencov za predvedený výkon proti Švédom, mrzeli ho však nevyužité šance.

Veľmi dobrý dojem zanechali slovenskí hokejisti vo svojom šiestom zápase na MS v Rige.

V nedeľnom dueli A-skupiny proti Švédsku (1:3) boli blízko k zisku vytúženého bodu, ktorý by ich posunul do štvrťfinále, ale Tre Kronor napokon osem minút pred koncom zápasu strelili víťazný gól.

Tréner Slovákov Craig Ramsay pochválil svojich zverencov za predvedený výkon, mrzeli ho však nevyužité šance.

Debut v reprezentačnom A-tíme absolvoval brankár Adam Húska, v akcii tak bol po Júliusovi Hudáčkovi a Branislavovi Konrádovi aj tretí brankár zo súpisky.

"Chytal výborne. Na tréningoch sa ukazoval dobre, je to dobrý chlapec. Plánovali sme dať Hudáčkovi voľno. O jeho štarte rozhodli aj tréneri brankárov. Myslím si, že to bola dobrá voľba, ukázal v náročnom zápase, aký je to brankár. Tím ho prijal dobre, cítil jeho podporu," povedal Ramsay.

Toho najviac mrzeli nepremenené šance. Najmä v tretej tretine boli jeho zverenci blízko ku gólu. "Bohužiaľ, nepodarilo sa nám skórovať z našich šancí. Napriek tomu si myslím, že sme odohrali dobrý zápas, snažili sme sa hrať rýchlo. Vyvinuli sme na súpera tlak, podnikli sme viacero protiútokov. V jednom zo striedaní sme mali aj smolu, keď sme brankára položili na zem a trikrát ho trafili pukom namiesto toho, aby sme puk poslali do hornej časti odkrytej brány. Páčil sa mi spôsob, akým sme hrali, ale nedarilo sa nám skórovať, hoci šancí sme mali dosť. Možno sme ešte mohli byť v nejakých situáciách rýchlejší, aby sme sa dostali k odrazeným pukom a snažili sa ich dostať do brány."

Situáciu skomplikovalo Slovákom zranenie Miloša Romana, ktorý dostal tvrdú ranu pukom. Tréneri museli pozmeniť zloženie útokov.

"Museli sme hrať na troch centrov, tí v tretej tretine odviedli solídnu prácu. Roman chýbal, ale napriek tomu musíme hrať neustále v pohybe a veľa korčuľovať. V tomto zápase sme nie vždy korčuľovali tak, ako sme si predstavovali, čím sme stratili veľa pukov v strednom pásme, čo súperovi vyhovovalo. Musíme hrať našu hru a myslím si, že potom môžeme zdolať každého," konštatoval Ramsay.

Postup do vyraďovačky majú Slováci stále vo svojich rukách. Musia získať aspoň bod proti Čechom (v utorok o 15.15 SELČ), ale pomôcť im môže aj pondelková strata bodov Švédov s Rusmi (19.15 SELČ), respektíve prehra Česka s Dánmi (15.15).

Ramsay sa však nechce spoliehať na súperov: "Áno, táto možnosť existuje, ale my sa nechceme na nikoho spoliehať. Po každej prehre sme smutní, našou úlohou je hrať každý zápas naplno, v skupine je ich sedem ťažkých. Nepozeráme sa ostatných, ale na seba. Úloha hráčov je ukázať sa a hrať tak, aby na ľade odovzdali maximum."

MS v hokeji 2021 na HNonline:

01 - Modified: 2024-04-17 15:18:01 - Feat.: - Title: Slafkovský má top formu a na MS by mal patriť k lídrom. Mnoho mien máme stále aj v AHL 02 - Modified: 2024-04-03 14:32:04 - Feat.: - Title: Valábik pre HN: Nemyslím si, že by pre hráčov z KHL prišla pozvánka do prípravy 03 - Modified: 2024-03-13 13:46:44 - Feat.: - Title: V klube si ho nevedia vynachváliť. Brankárom v Česku vládne nenápadný Slovák 04 - Modified: 2023-06-06 10:46:31 - Feat.: - Title: Ramsay nekončí. Šatan s ním predĺžil zmluvu o ďalší rok 05 - Modified: 2023-05-23 20:13:41 - Feat.: - Title: Éra Craiga Ramsayho na MS: Za päť rokov sme dvakrát postúpili
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 22:01