StoryEditor

Šancu na titul má Žilina a Artmedia

13.07.2007, 00:00
Po 44-dňovej prestávke sa zajtra začína nový ročník najvyššej slovenskej futbalovej súťaže. A opäť s novým hracím systémom.

Už tretiu sezónu za sebou tak bude mať naša liga novú tvár. "Starý model bol katastrofálny. Nemalo to nič spoločné s najvyššou súťažou. Bol to veľký omyl," povedal pre HN tréner Artmedie Vladimír Weiss.

Dvaja o titul
Do novej sezóny vstupujú s najvyššími ambíciami viaceré tímy. Najvážnejším kandidátom na zisk však ostávajú futbalisti Žiliny, ktorí budú obhajovať majstrovský titul. "Aj tento rok máme najvyššie ciele. Vzhľadom na kvalitu nášho kádra a podmienky, ktoré nám vedenie vytvorilo, mať iné ciele ani nemôžeme," vyjadril sa kouč tímu spod Dubňa Pavel Vrba. Káder Žiliny sa zmenil len minimálne. Aj keď mužstvo prišlo o dvojicu lídrov - Stanislava Šestáka a Dareho Vršiča - dokázalo zohnať adekvátne náhrady: Juraja Ančiča a Mária Brešku. Navyše "žlto-zelení" budú Slovensko reprezentovať aj v Lige majstrov. Najväčším súperom úradujúceho majstra bude tak ako minulú sezónu bratislavská Artmedia. "Cieľ je jasný. Získať titul," tvrdí pre HN Weiss. Ten sa spolu s Michalom Hippom vrátil na lavičku Artmedie po pôsobení v ruskom tíme Saturn Ramenskoje. Toto duo priviedlo pred dvoma rokmi Bratislavčanov až do hlavnej súťaže Ligy majstrov, keď v základnej skupine obsadili tretie miesto.

Ružomberok sa chce vrátiť
Vysoké ambície budú mať aj ďalšie dva kluby. Slovan Bratislava (tretí v minulom ročníku) a Ružomberok (víťaz ligy z ročníka 2005/2006). "Belasí" vstupujú do súťaže s triom bývalých hráčov na trénerskej lavičke - Boris Kitka, Marián Zeman a Ladislav Pecko. "Sľubujeme si od nich, že udržia Slovan na popredných priečkach v tabuľke," vyhlásil hovorca tímu Martin Urmanič.
Ružomberčania, ktorí takisto vstupujú do sezóny s novým trénerom, Přemyslom Bičovským, majú vysoké ambície. "Mužstvo ako Ružomberok nemôže mať iné ciele ako vysoké. Nechcem povedať, že budeme hrať o majstra, no o horné priečky tabuľky rozhodne áno," hovorí generálny riaditeľ Ružomberka Jiří Steinbroch.

Veľké návraty
V tejto sezóne sa liga opäť "obohatí" o hráčov, ktorí zbierali skúsenosti v zahraničí. Najväčšie posily získali dvaja hlavní kandidáti na titul - Žilina a Artmedia. Do kádra majstra prišli zo zahraničia Breška (Panionios Atény) a Ančic (Sparta Praha a Liberec). Naopak, do Artmedie sa vrátil okrem spomínanej trénerskej dvojice Weiss - Hipp reprezentant Balázs Borbély (Kaiserslautern). Najväčším lákadlom zo zahraničia bude trinásťnásobný majster s pražskou Spartou a strieborný medailista z majstrovstiev Európy 1996, český obranca Jiří Novotný, ktorý bude pôsobiť v Ružomberku. Prínosom pre najvyššiu súťaž by mali byť aj futbalisti Trenčína, ktorých bude trénovať anglický kouč Rob McDonald. "Bola to pre mňa výzva. Jednoducho sa snažím pracovať s futbalistami, a to kdekoľvek na svete. Pred prácou v Trenčíne som nemal žiadne obavy," povedal McDonald v nedávnom rozhovore pre HN. Okrem neho budú v našej súťaži pôsobiť štyria českí tréneri.

Program 1. kola
Sobota - 14. júla
Žilina - Trenčín 19.30 hod.
Košice - Senec 19.30 hod.
Nitra - Banská Bystrica 19.30 hod.
Nedeľa - 15. júla
Artmedia - Zlaté Moravce 10.30 hod.
Ružomberok - Trnava 20.00 hod.
Streda - 18. júla
Slovan - Dubnica 19.30 hod.

01 - Modified: 2003-06-01 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: "Remiáša zabili, lebo mi pomáhal"
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 20:39