StoryEditor

Mourinhov tím potvrdil úlohu favorita (video)

04.04.2013, 11:43
Autor:
tasrtasr
"Odohrali sme dobrý zápas, nad ktorým sme mali po celý čas kontrolu," tvrdí Mourinho.

Najpresvedčivejšie víťazstvo v úvodných zápasoch štvrťfinále Ligy majstrov 2012/2013 dosiahli podľa očakávania futbalisti Realu Madrid. Doma si poradili s tureckým šampiónom Galatasaray Istanbul 3:0 a jednou nohou prekročili prah semifinálových dverí. "Biely balet" pod vedením portugalského kormidelníka Joseho Mourinha sa v tejto sezóne usiluje o zisk jubilejného desiateho titulu v európskom pohári číslo jeden.

Už po polhodine hry bolo na Štadióne Santiaga Bernabeua 2:0 pre domáceho favorita po góloch Cristiana Ronalda a Karima Benzemu. Po zmene strán zariadil triumf rozdielom triedy Gonzalo Higuain. "Dosiahli sme výsledok, ktorý sme chceli. Nedostali sme gól, čo je nesmierne dôležité. V odvete však nič nesmieme brať na ľahkú váhu, lebo súper sa pred svojimi fanúšikmi pokúsi vrátiť do hry," uviedol stredopoliar Xabi Alonso.

"Odohrali sme veľmi dobrý zápas, nad ktorým sme mali po celý čas kontrolu. Mužstvo odviedlo poctivú prácu a pomohol mu rýchly gól," povedal Mourinho, ktorý však napriek trojgólovému náskoku krotí postupovú eufóriu. "Poznám trénera Galatasarayu aj jeho hráčov, ich primárnou mentálnou črtou je, že sa nikdy nevzdávajú. Doma sa pokúsia streliť prvý gól, aby ešte živili šancu na historický okamih. Budú potrebovať zázrak, ale aj tie sa niekedy vo futbale dejú," dodal Mourinho.

Jeho náprotivok Fatih Terim mal ťažké srdce na nórskeho rozhodcu Sveina Oddvara Moena. Hostia sa v zápase dvakrát dožadovali penalty, ale ani po ruke Samiho Khediru ani po zákroku na Buraka Yilmaza hlavný arbiter na biely bod neukázal.

"Mali sme kopať dve jedenástky a niektoré karty pre našich hráčov boli prísne. Na druhej strane musím uznať, že sme mali do činenia so zatiaľ najlepším tímom v súťaži. Moji hráči majú dostatok skúseností, ale hrať na takom veľkom štadióne pred toľkými ľuďmi nebolo pre nich jednoduché. Rozdiel v kvalite hráčov oboch mužstiev bol viditeľný, ale zasa nie markantný. Myslím si, že prehra rozdielom troch gólov je pre nás krutá. Doma sa pokúsime zvrátiť priebeh dvojzápasu, ale budeme potrebovať športový zázrak," nadviazal Terim na Mourinhove slová. Odveta je na programe v utorok 9. apríla v Istanbule. Žreb semifinále sa uskutoční v piatok 12. apríla v Nyone.

01 - Modified: 2023-04-21 19:43:53 - Feat.: - Title: Slováci do 18 rokov podľahli Švédom, favorit rozhodol v závere 02 - Modified: 2018-12-19 16:05:50 - Feat.: - Title: Nepoviem, čo sa stalo. Ja mám budúcnosť bez Manchestru United, vyhlásil Mourinho 03 - Modified: 2018-09-04 12:07:08 - Feat.: - Title: Mourinha odsúdili na rok väzenia. Za mreže však nepôjde 04 - Modified: 2016-10-31 17:55:59 - Feat.: - Title: Slovák oživil legendárnu značku bicyklov. Pre veľký záujem ich nestíhal vyrábať 05 - Modified: 2016-08-14 15:00:48 - Feat.: - Title: Mourinhovi premiéra vyšla, jeho Manchester potvrdil úlohu favorita
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
02. máj 2024 02:20