StoryEditor

Slovan zničil v KHL súpera. Stačilo mu 10 minút

17.10.2015, 19:47
Autor:
TASRTASR

Hokejisti Slovana Bratislava otvorili ďalšiu sériu domácich zápasov v KHL sobotňajším vysokým víťazstvom nad Jugrou Chanty-Mansijsk 6:0. "Belasí" tak vyrovnali svoj najvyšší triumf v medzinárodnej súťaži, rovnakým rozdielom zdolali v auguste aj Metallurg Novokuzneck. V tabuľke Západnej konferencie poskočili na 11. miesto, keď z 22 duelov nazbierali dokopy 29 bodov.

Zverenci trénera Miloša Říhu mali zápas od začiatku pod kontrolou a už v prvom dejstve trikrát udreli. Góly strelili Lušňák, Tičar a Jeglič. Svoju dominanciu potvrdili aj v druhom dejstve, v ktorom pridali opäť tri góly a rozhodli o svojom triumfe. Na 4:0 zvýšil opäť najlepší hráč zápasu Lušňák, 20 sekúnd po ňom sa presadili aj Nedorost a skóre uzavrel Viedenský.

Slovan sa najbližšie stretne v pondelok 19. októbra opäť na domácom ľade s Avtomobilistom Jekaterinburg.

Slovan Bratislava - Jugra Chanty-Mansijsk 6:0 (3:0, 3:0, 0:0)

Góly: 6. Lušňák, 8. Tičar (Jeglič, Sersen), 17. Jeglič (Švarný, Šťastný), 34. Lušňák (Viedenský, Mihálik), 34. Nedorost (Kašpar, Luža), 37. Skalický (Lušňák). Rozhodovali: Vasiljev, Olenin - Michel, Strelcov, vylúčení 6:2, presilovky 0:0, oslabenia 0:0, 8440 divákov.

Slovan Bratislava: Brust – Sersen, Mihálik, Švarný, Valach, Luža, Starosta, Rosandič – Kašpar, Nedorost, Nagy – Miklík, Surový, Bartovič – Jeglič, Tičar, Šťastný – Skalický, Viedenský, Lušňák

Jugra Chanty-Mansijsk: Fokin (17. Gelašvili) – Ugolnikov, Antonov, Kalašnikov, Selezňov, Pogorišnyj, Vasilčenko, Chvostov – Rasskazov, Panov, Bortnikov – Volkov, Ivanov, Gusev – Sitnikov, Taratuchin, Ševčenko – Varfolomejev, Jašin, Medvedev

Slovan od začiatku kontroloval zápas a svoju dominanciu pretavil už v prvej tretine na tri góly. Úvodná presilovka mu síce nevyšla, ale krátko po nej sa už domáci fanúšikovia tešili. V šiestej minúte sa presadil Lušňák, ktorý dorazil za Fokina svoju vlastnú strelu. O dve minúty neskôr viedli domáci už 2:0.

Pri signalizovanom vylúčení hráča hostí prihral Jeglič na ľavú stranu Tičarovi a ten zakončil presne. Hostia boli v útoku jaloví a proti domácej obrane si nedokázali vypracovať väčšie šance. V 15. minúte sa dostali "belasí" do prečíslenia dvoch na jedného, Fokin si však s Lušňákovým zakončením poradil. V 17. minúte však inkasoval opäť, keď sa presadil opäť tretí útok Slovana. Švarný vystrelil od modrej a Jeglič šikovným tečom nasmeroval puk do siete. Tréner Jugry po treťom góle zareagoval zmenou v bránke, kde Fokina nahradil Gelašvili.

Druhá tretina sa niesla v rovnakom duchu ako prvá. Výnimkou bol iba úvod, keď sa Slovan musel brániť 1:29 min dvojnásobnej presilovke, ale zvládol to výborne a bez zaváhania. Potom sa už vrhol do ofenzívy. Lušňák v 27. minúte namieril iba do žŕdky. V 34. však domáci pridali v rozpätí 20 sekúnd ďalšie dva góly a definitívne rozhodli o svojom triumfe.

Najprv sa presadil aktívny Lušňák, po ňom pridal piaty kúsok Nedorost, ktorému spoza bránky medzi kruhy prihral Kašpar. Hostia aj naďalej kopili chyby pri rozohrávke a v obrane a tak v 36. minúte prehrávali už 0:6. Skalický vybojoval puk pri mantineli nakorčuľoval si pred bránkovisko a zasunul ho za Gelašviliho. V poslednej minúte druhého dejstva si Lušňák so Skalickým zopakovali akciu, ale druhý menovaný tentokrát namieril iba do žŕdky.

Ani tretia časť nepriniesla zmenu. Slovan útočil a Jugra sa snažila neinkasovať ďalší gól. Domáci brankár Brust bol takmer bez práce, viac ho preverila iba strela Ivanova a dorážka Kalašnikova. V ďalšom priebehu už príliš neriskovali ani "belasí" a tak ubudli aj šance. V 58. minúte mohol pridať siedmy gól pri presilovke Mihálik, ale Gelašvili jeho strelu vyrazil. Domáci si tak pripísali na konto vysoké víťazstvo 6:0 a dôležité tri body.

01 - Modified: 2007-10-16 06:54:35 - Feat.: 0 - Title: Sony sa zameria na Braviu
01 - Modified: 2024-04-15 08:24:23 - Feat.: - Title: Príprava pred MS v hokeji: Tréneri urobili tri zmeny, premiéru si odkrúti opora dvadsiatky 02 - Modified: 2024-04-12 11:49:23 - Feat.: - Title: Hráči z KHL nepôjdu na hokejový šampionát do Česka. Zväz tvrdí, že nie sú k dispozícii 03 - Modified: 2024-04-10 13:06:24 - Feat.: - Title: Slafkovského súčasná forma je prísľub aj pre národný tím. Ukazuje, že má schopnosti byť líder, tvrdí Bartovič 04 - Modified: 2024-04-10 09:00:00 - Feat.: - Title: VIDEO Neuveriteľný Slafkovský sa odtrhol z reťaze. Strelil svoj prvý hetrik v NHL a naďalej prepisuje tímové rekordy 05 - Modified: 2024-04-10 05:33:11 - Feat.: - Title: VIDEO: Slafkovský strelil prvý hetrik v NHL, jeho tím suverénne triumfoval. Černák si pripísal asistenciu
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
16. apríl 2024 09:06