StoryEditor

Slováci bojovali aj za cenu sebazničenia. Tu sú dôvody, prečo bodovali proti Rusom

10.05.2015, 23:59
Slovenskí hokejisti proti hviezdami nabitému súperovi zabrali. Stačilo to však iba na zisk jedného bodu.

Tri dôvody, prečo sme vybojovali bod:

1. Bojovnosť
Tomáš Tatar narazil na mantinel takmer dvojmetrového Rusa, Michal Sersen neúnavne zaberal s korčuliarsky vyspelejším súperom a Slováci dali do súboja všetko. To nie je klišé, tentokrát sa to naozaj stalo. Momenty, kedy aj za cenu vlastného sebazničenia dohrávali Rusov pri mantineloch, keď obetavo zabraňovali črtajúcim sa príležitostiam súpera. V takomto objeme sme ich doteraz na tomto turnaji nevedeli. Faktom, je, že sme doteraz ani proti takto vyspelému mužstvu nenastúpili.

2. Prvý gól
Stará pravda hovorí, že keď dáte proti Rusku prvý gól v zápase, tak je to prvý krok za úspešným zápasom. A to sa do bodky naplnilo. Napriek prehre v predĺžení nám prvý gól z hokejky Tomáša Kopeckého okamžite dodal za vedro sebavedomia. Možnosť uspieť proti jednému z kandidátov na zlato sa stala reálnejšou. Veľká škoda, že tím trénera Vůjteka nedokázal z viacerých šancí odskočiť na dva góly.

3. Disciplína
Jednou z vecí, ktorá nás najmä v prvých štyroch dueloch na MS zrážala na kolená boli časté vylúčenia. Tentokrát mali Slováci proti sebe vrtkých, nevyspytateľných a najmä rýchlych ruských útočníkov. No napriek tomu sa ocitli na trestnej lavici iba dvakrát. Prvé oslabenie Tomáš Surového v úvodnej tretine Slováci prežili bez ujmy, to druhé už nie. Napriek tomu treba disciplínu mužstva vyzdvihnúť.


Čítajte aj:

Slováci po predĺžení prehrali. Naša šanca však stále žije

Vůjtek chváli hokejistov: Bol to náš najlepší zápas


 

Tri dôvody, prečo Slováci prehrali:

1. Efektivita
Výkon všetkých útočníkov sa v porovnaní so zápasom s Fínskom otočil o 180 stupňov. Do veľkých šancí sa dokázali dostať aj Marián Gáborík, autor vyrovnávajúceho gólu, aj Tomáš Tatar a ďalší. No bolo tam niekoľko možností, ktoré si žiadali gól. Napriek zlepšeniu môže byť efektivita v zakončení mužstva ešte lepšia, čo budeme potrebovať najmä v poslednom súboji šampionátu proti USA.

2. Opatrná hra
Keď mal vystreliť prihrával, keď prihrával mal strieľať. Najmä v úvodných dvoch tretinách akoby sa naši hokejisti báli niečo nečakané vymyslieť. Chýbala tam netradičná myšlienka. Niečo, čo by sa vymykalo zo zabehnutých koľají a prekvapilo dobre pripraveného favorita. V mnohých prípadoch dôležitosť toho nič nepokaziť išla na úkor rýchlejšieho prechodu do útoku.

3. Nepresnosti
Tá opatrnosť na našich hokejkách navyše prinášalo množstvo nepresností v našej hre a zbytočné sa zdržiavanie vo svojej obrannej tretine. Pravdou je, že rýchli ruskí korčuliari dokázali veľmi dobre čítať hru a aj prihrávka, ktorá mala bez problémov nájsť spoluhráča skončila na hokejke Rusa. No v tretej tretine vymizol aj tento neduh a hral sa vyrovnaný hokej. 

01 - Modified: 2007-05-29 15:12:00 - Feat.: 0 - Title: TÚ finalizuje technické parametre kanálov pre digitálne vysielanie
01 - Modified: 2024-04-12 11:49:23 - Feat.: - Title: Hráči z KHL nepôjdu na hokejový šampionát do Česka. Zväz tvrdí, že nie sú k dispozícii 02 - Modified: 2024-01-14 06:13:37 - Feat.: - Title: Tatar a Nemec pomohli k triumfom svojich tímov, série Seattlu a Edmontonu 03 - Modified: 2024-01-05 06:21:41 - Feat.: - Title: Tatar dal štvrtý gól v sezóne, Seattle ťahá sériu šiestich víťazstiev 04 - Modified: 2023-12-30 06:50:04 - Feat.: - Title: Nemec a Tatar slávili v NHL tretí triumf za sebou, Fehérváry sa zranil po náraze na mantinel 05 - Modified: 2023-10-22 09:13:08 - Feat.: - Title: Slováci dúfajú pred MS v historickú medailu. Bez vysokých ambícií tam ani nemusíme cestovať, burcuje kapitán
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 17:09