StoryEditor

Osobnosti bojujú proti Nemečkovi. Handzušovci, vydržte, odkazujú

06.10.2015, 17:23
Autor:
lmlm

Slovenské osobnosti podporili petíciou našich elitných hokejistov na čele s Michalom Handzušom v boji proti súčasnému šéfovi hokejového zväzu Igorovi Nemečkovi.

Petíciu pod názvom Handzušovci, vydržte! na vyjadrenie podpory spustila Aliancia Fair-Play preto, lebo im prekáža, že rozhodovanie o šéfovi hokeja nie je férové. „Zvýhodňuje kandidáta, ktorý je pri moci, pretože hlasujú aj tí, čo sú od jeho moci závislí. Je to hra, v ktorej nevyhráva najlepší, ale mocnejší,“ uvádza sa v petícii.

Podľa riaditeľky Aliancie Fair-Play Zuzany Wienk chceli petíciou vyjadriť poďakovanie hokejistom a aby vedeli, že verejnosť stojí na ich strane. „To, čo robia slovenskí hokejisti, je veľmi dôležité pre našu spoločnosť. je dôležité, že sú za transparentnosť. Najmä, keď proti nim stojí mocný súper,“ povedala pre HNonline Zuzana Wienk.  

Zapojili sa do nej aj osobnosti z kultúrneho života. „Som zamestnancom štátnej inštitúcie, čiže tiež som reprezentant. Preto mi vadí, že hokej majú riadiť ľudia, ktorí vidia ľad akurát v pohári svojej whisky,“ vysvetlil pre HNonline známy slovenský herec Robo Roth.


Prečítajte si aj: Slovenskému hokeju hrozí katastrofa. My hráči určite neustúpime, vyhlásil Handzuš
                             Bojkot hokejistov trvá. Handzuš a spol. sa s Nemečkom nedohodli


Handzušovci, vydržte!

Hokej je hra, v ktorej vyhrá lepší, ak sa rozhoduje férovo. Rozhodovanie o tom, kto bude šéfom slovenského hokeja, férové nie je. Zvýhodňuje kandidáta, ktorý je pri moci, pretože hlasujú aj tí, čo sú od jeho moci závislí. Je to hra, v ktorej nevyhráva najlepší, ale mocnejší.

Päťdesiatka slovenských hokejistov na čele s Michalom Handzušom už túto neférovú hru nechce ďalej trpieť. Spôsob voľby predsedu Slovenského zväzu ľadového hokeja je v protiklade s hodnotami a princípmi vyspelého sveta, kam hráčsky aj ľudsky patria.

Preniesť tento svet do fungovania slovenského hokeja nie je možné, pokiaľ bude zväz fungovať podľa pravidiel z minulého sveta. Preto požadujú ich zmenu. A keďže za nimi nestojí široký zástup oddaných funkcionárov, ktorí by túto zmenu mohli uskutočniť, hrozia bojkotom reprezentácie.

Mnohí z nás, ktorí chalanom okolo M. Handzuša fandia, by ich za bojkot mohli odsúdiť. Reprezentovať svoju krajinu považujeme takmer za povinnosť a keď sa podarí dobrý výsledok, je to obrovský zdroj národnej hrdosti. Lenže aj naši obľúbení hráči majú právo na gesto osobnej hrdosti.

Majú právo odmietnuť, aby sa ich majstrovstvom zaštiťovali tí funkcionári, ktorí stratili ich dôveru. Majú právo nemlčať o skutočných pomeroch v slovenskom hokeji. Majú právo nevykorčuľovať s dvojkrížom na drese, kým nedostanú záruku, že sa tieto pomery zmenia.

Hráči zo skupiny okolo M. Handzuša sú žiadaní v zahraničných kluboch, ich život nezávisí od toho, kto je šéfom zväzu a ako sa pracuje s mládežou. Tým vzácnejšie je, že im pomery v hokeji doma na Slovensku nie sú ľahostajné. Ich angažovanie sa v slovenskom hokeji je pozitívny signál presahujúci hranice tohto športu.

Radi by sme im za to poďakovali a hlavne vyjadrili podporu v ich úsilí. Veríme, že uspejú a princípy, za ktoré bojujú, sa budú čoraz viac uplatňovať aj v iných sférach slovenskej spoločnosti. Páni, vydržte!

Aliancia Fair-play, Pavel Sibyla, Zuzana Wienk, Richard Stanke, Marián Leško, Tom Nicholson, Robo Roth, Táňa Pauhofová, Samo Marec, Ľudmila Kolesárová, Jana Oľhová, Matúš Vallo, Jana Dubovcová, Lucia Satinská, Marián Geišberg , Kamila Magálová, Henrieta Mičkovicová, Daniel Majling, Alexander Bárta, Lea Fekete, Juraj Kemka, Fedor Blaščák, Peter Kunder


 

01 - Modified: 2024-04-19 05:43:13 - Feat.: - Title: Pospíšil prispel k triumfu Calgary asistenciou, MacKinnon prekonal rekord Šťastného 02 - Modified: 2024-04-18 21:21:49 - Feat.: - Title: Slováci v príprave zlyhali. V Nemecku dostali sedem gólov 03 - Modified: 2024-04-18 14:47:23 - Feat.: - Title: Skloniť sa museli bohatšie kluby. Fenomén zo Spiša má vo finále vo veľkú výhodu 04 - Modified: 2024-04-17 15:18:01 - Feat.: - Title: Slafkovský má top formu a na MS by mal patriť k lídrom. Mnoho mien máme stále aj v AHL 05 - Modified: 2024-04-18 22:00:00 - Feat.: - Title: O feminizme, inceloch a strachu: Muži strácajú pôdu pod nohami, necítia sa dobre, sú osamelí, nepochopení
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 08:13