StoryEditor

Golonka: Kopeckého by som na tribúnu neposlal (+anketa)

08.05.2015, 00:00
Opýtali sme sa slovenských trénerov, aký je ich názor na rozhodnutie poslať Kopeckého na tribúnu. Pozrite sa ako odpovedali Filc, Hossa či Šupler.

Jozef Golonka

Bolo preradenie kapitána Kopeckého na tribúnu dobré rozhodnutie?
Neviem, či tam bol konflikt, nejaká hra alebo čo sa tam udialo interne. Je veľmi ťažké to posudzovať. Nebudem kritizovať rozhodnutia trénera. Neviem, či má poradcov alebo to bolo jeho súkromné rozhodnutie. Môj osobný názor je, že k tomu treba pristupovať citlivo. Mohla za tým byť slabá výkonnosť alebo nespokojnosť trénerov s jeho celkovým prejavom. Veľmi citlivo treba takéto situácie riešiť a hlavne počas šampionátu. Určite by som ho neposlal na tribúnu. Pre jeho kariéru je to dôležité a môže to ohroziť podpis novej zmluvy v NHL. Nie je to len športová, ale aj ekonomická záležitosť. Tu nešlo o kapitána, ale o človeka. Podľa mňa by si mali kapitána zvoliť hráči a nie funkcionári. Nemali by to vyberať podľa toho, že niekto hrá v NHL. Tu nešlo o kapitánsku pásku. A ku Gáboríkovi len toľko, že ľudia by mali byť radi, že bol ochotný prísť na šampionát. My máme dobrých hokejistov, oni len vypĺňajú medzery a nie sú hviezdy vo svojich tímoch. My nemáme momentálne vodcu. Podľa mňa má veľkú nádej stať vodcom Réway, ak nebude mať nos hore. Je to samorost a tešil som sa na neho. Je to lahoda sa na neho pozerať.

Ako hodnotíte výkon Slovákov na šampionáte?
Nám sedia silné tímy. Nám nesedia takí šuplikanti ako Slovinci. Nóri alebo Dáni. Máme tri možnosti ešte. Treba nám poraziť jedného silného súpera z tria Rusko, Fínsko alebo USA. Tieto majstrovstvá môžu byť dobrý odrazový mostík pre mladých hráčov, ktorí musia dokázať, že sú schopní nahradiť hviezdy ako Hossa, Pálffy, Chára alebo Gáborík. Nádej umiera posledná a želám naším postup. Na hodnotenie si počkajme až po poslednom zápase, či máme postup alebo nie.

František Hossa

Bolo preradenie kapitána Kopeckého na tribúnu dobré rozhodnutie?
Je to veľmi citlivá otázka. Narušilo to koncepciu v tíme. Tréneri vedeli pred šampinátom v akej pozícii a forme bol Kopecký. Myslím si, že to bolo rozhodnutie, také na silu. Sú tam hráči ktorí by to určite zvládli. Graňák, Gáborík alebo Baranka . Je to ale na tréneroch.

Ako hodnotíte výkon Slovákov na šampionáte?
Je to síce pekné, keď vidíme bojovnosť, no treba tam mať umenie. Stále doťahovať výsledok bolo náročné pre hráčov a našťastie to v troch zápasoch zvládli. Najviac nám chýba to umenie v hre, finálna prihrávka. Všetko riešime silovo. Tí súperi už nie sú ako niekedy. My momentálne na Slovensku nemáme hviezdy okrem Gáboríka alebo Mariána Hossu.

Július Šupler

Bolo preradenie kapitána Kopeckého na tribúnu dobré rozhodnutie?
Ja sa nebudem na túto tému vyjadrovať. Mohlo by sa to dotknúť jednej alebo druhej strany. Mohol by som ublížiť Kopeckému alebo mojim kolegom.

Ako hodnotíte výkon Slovákov na šampionáte?
Každý kto sí myslí, že na turnaji sú relatívne slabšie mužstvá je na omyle. Tie slabšie tímy svoje nedostatky vykompenzujú svojou bojovnosťou, entuziazmom, a nasadením. Všetko je možné a môžeme poraziť týchto súperov, ktorých máme pred sebou. Treba držať palce, to je najlepší prístup k tomu.

Ján Filc

Bolo preradenie kapitána Kopeckého na tribúnu dobré rozhodnutie?
Jednoducho bolo to včera vidieť, že rozhodnutie neprispelo k výkonu družstva. Je to ťažko hodnotiť z prostredia mimo družstva. Bolo to neočakávané a neštandartné rozhodnutie. Kopecký sám priznal, že nehral dobre, že mu to nešlo. Aj pozícia kapitána mu viac zviazala ruky, ako to sám očakával a to prispelo k tomu, že to rozhodnutie prišlo. Nechcem to komentovať z negatívneho hľadiska alebo to škandalizovať. Určite sa to rozhodnutie udialo po rozhovore s ním. Možno by som v tej pozícii hľadal iné riešenie.

Ako hodnotíte výkon Slovákov na šampionáte?
Výsledky tímu sú na papieri dobré, ale neuspokojoval ma výkon tímu ako celku, ako aj jednotlivcov. Moje hodnotenie je zatiaľ viac negatívne. Na hodnotenie, ako také, príde čas až po ukončení celého šampionátu. 

01 - Modified: 2007-05-28 06:28:00 - Feat.: 0 - Title: Irackí vojnoví veteráni protestovali v New Yorku proti vojne
01 - Modified: 2024-04-24 12:24:10 - Feat.: - Title: Šatan: Všetci slovenskí hrači z AHL sú pre nás zaujímaví. Z Česka chcem päť hokejistov 02 - Modified: 2024-04-23 14:26:40 - Feat.: - Title: MS v hokeji: Čo čakať od výrazných posíl z NHL? Na veľký tlak sú títo borci pripravení, tvrdí expert 03 - Modified: 2024-04-23 07:38:49 - Feat.: - Title: Napraví si chuť vďaka duelom na MS? Osvedčené meno Ramsayho tímu môže ukázať, že si zaslúži viac šancí v NHL 04 - Modified: 2024-04-21 16:18:04 - Feat.: - Title: Hokejisti do 20 rokov skončili na domácom turnaji štvrtí. Mnohí ešte také náročné zápasy nehrali, tvrdí Štrbák 05 - Modified: 2024-04-21 12:35:40 - Feat.: - Title: Až 11 gólov proti Nemcom? Niekedy je dobré aj prehrať. Aspoň hráči vidia, že to nepôjde samo, vraví odborník
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
24. apríl 2024 16:08