StoryEditor

Slováci sa naštartovali. Prerušili negatívnu sériu s Bieloruskom

19.04.2015, 12:45
Autor:
TASRTASR

Až v šiestom vzájomnom súboji s Bieloruskom našli slovenskí hokejoví reprezentanti recept na úspech. Na popradskom štadióne súperovi nič nedarovali a v prvých pätnástich minútach štyrmi vsietenými gólmi rozhodli o zápase. Víťazstvo 5:2 bolo prvé nad Bieloruskom od apríla 2013.

"Prvá tretina bola porovnateľná s druhou tretinou, ktorú sme odohrali v Bratislave so Švédskom. Okrem štyroch gólov sme mali ešte ďalšie výborné príležitosti. Zaskočili nás zranenia v druhej tretine a museli sme prekopať zostavu. Kým si hráči zvykli, tak sme dvakrát inkasovali. V tretej sa to opäť vyrovnalo," uviedol tréner Vladimír Vůjtek.

Za víťazstvom hnal reprezentantov vypredaný popradský štadión, kam si našlo cestu viac ako 4-tisíc priaznivcov. "Myslím si, že sme od začiatku diktovali hru. Až na nejaké situácie v druhej tretine to bol podľa môjho názoru zvládnutý zápas. Ak by sme takto hrali v Košiciach, tak vyhráme aj tam," analyzoval Patrik Lušňák autor tretieho slovenského gólu.

Ani v šiestom dueli v záverečnej príprave na MS v Ostrave neukázali slovenskí reprezentanti vyrovnaný výkon počas celých šesťdesiatich minút. "Myslím si, že sme vyhrávali vysokým rozdielom a všetci chlapci zabudli na obranu. Bielorusi museli otvoriť hru a z toho pramenili inkasované góly. Potom sme si všetci vstúpili do svedomia, hrali zodpovedne dozadu a dotiahli duel do víťazného konca," povedal po stretnutí Marcel Haščák.


Tréner hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek. Snímka: TASR/M. Baumann

Slováci otvorili zápasovú časť prípravy dvoma duelmi so Švédmi. Najprv v Trenčíne prehrali so severanmi gólom 13 sekúnd pred koncom 3:4 a potom v odvete v Bratislave otočili skóre a zvíťazili 3:1.

Minulý týždeň ich preveril súper z Česka, tradičnému rivalovi podľahli v dvoch stretnutiach v Jihlave, najprv vo štvrtok 2:3 až po samostatných nájazdoch a o deň neskôr 1:3. S Bieloruskom najprv prehrali v košickej Steel aréne 4:5 pp a sn, v Poprade však v rámci série Euro Hockey Challenge triumfovali 5:2 a zaknihovali druhé víťazstvo v príprave pred MS.

Šéftréner Vůjtek po dvojzápase na východe republiky vyradil z nominácie pred svetovým šampionátom v Česku brankára Denisa Godlu, obrancu Petra Čerešňáka, útočníkov Michaela Vandasa, Andreja Šťastného a Petra Cehlárika. Tomáš Marcinko opustil tím už po zápase v Košiciach, diagnostikovali mu otras mozgu. "V jeho prípade počkáme týždeň a uvidíme ako sa to vyvinie," konštatoval Vůjtek.

Počas sobotňajšieho stretnutia sa zranili i ďalší hráči, center Mário Bližnák ma narazené rebrá, obranca Marek Ďaloga sa sťažoval na bolesti päty. Podľa slov Vůjteka by však nemalo ísť o vážne zranenia. S nešpecifikovaným zranením má problém aj útočník Ladislav Nagy, môže dokonca ísť o slabší otras mozgu.

Český tréner prezradil aj mená, ktoré pribudnú na bratislavskom zraze v utorok 21. apríla. "Príde Tomáš Surový, Richard Pánik, Tomáš Kopecký a Andrej Meszároš," uviedol po sobotňajšom stretnutí šéftréner Vůjtek na otázku príchodov nových hráčov.

Na Slovákov čakajú do štartu svetového šampionátu v Ostrave a Prahe (1.-17. mája) ešte dva súboje. V rámci EHCh sa predstavia v Rige, kde dvojzápasom proti domácemu Lotyšsku zavŕšia prípravu.

 

01 - Modified: 2007-05-14 11:29:00 - Feat.: 0 - Title: SES Tlmače zaznamenala úspech na energetickom trhu v Nemecku
01 - Modified: 2024-04-24 19:18:50 - Feat.: - Title: Nitra je novým majstrom hokejovej Tipos extraligy. Porazila Spišskú Novú ves a získala titul 02 - Modified: 2024-04-24 12:24:10 - Feat.: - Title: Šatan: Všetci slovenskí hrači z AHL sú pre nás zaujímaví. Z Česka chcem päť hokejistov 03 - Modified: 2024-04-23 14:26:40 - Feat.: - Title: MS v hokeji: Čo čakať od výrazných posíl z NHL? Na veľký tlak sú títo borci pripravení, tvrdí expert 04 - Modified: 2024-04-23 07:38:49 - Feat.: - Title: Napraví si chuť vďaka duelom na MS? Osvedčené meno Ramsayho tímu môže ukázať, že si zaslúži viac šancí v NHL 05 - Modified: 2024-04-21 16:18:04 - Feat.: - Title: Hokejisti do 20 rokov skončili na domácom turnaji štvrtí. Mnohí ešte také náročné zápasy nehrali, tvrdí Štrbák
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
25. apríl 2024 09:27