StoryEditor

Veď sú to len Slováci. Českí hokejisti priznávajú, že nás podcenili

03.01.2015, 13:40

Česká hokejová dvadsiatka znovu neprešla do semifinále svetového šampionátu, desaťročné čakanie na medailu tak pokračuje. Vyradenie od Slovákov sprevádzal smútok. Bodaj by aj nie, Česi vedeli, že mali na viac. "Navždy budem ľutovať, že sme túto príležitosť nevyužili," zveril sa portálu iDnes.cz kapitán českej reprezentácie Dominik Kubalík.


Českí hokejisti sa naposledy radovali v zápase proti Rusku. Proti Slovákom vyšli gólovo naprázdno.

Iskra rýchlo zhasla
Skvele zvládnuté stretnutie proti Rusku vykresalo novú iskru, tá však obratom zhasla. Vo štvrťfinále proti Slovensku, ktoré sa zdalo byť hrateľným sokom, nedokázali zverenci kouča Miroslava Přerosta ani raz skórovať a po výsledku 0: 3 sa znova so šampionátom lúčia pred semifinále.

"Mali sme k tomu pristúpiť od začiatku úplne inak. Počas stretnutia sme si vypracovali asi len tri gólové šance. Keby sme ich mali viac, určite by nám tam niečo spadlo. Možno, že sme Slovákov trochu podcenili," pripustil kapitán Kubalík.

Českému výberu sa opäť nepodarilo zastihnúť úvod zápasu, čo Bokrošovi zverenci využili. Naopak tím Česka sa až do konca stretnutia strelecky trápil. Slovenský brankár Godla pôsobil ako múr, za seba nepustil ani jeden puk.


Čítajte viac o postupe Slovákov: 

Tréner Bokroš po zápase s Českom: Musím sa smiať
Slováci vyhrali zaslúžene, odkazujú české médiá
Dôvody, prečo poslali Slováci veľkého rivala domov
Mladí Slováci spôsobili senzáciu. Po triumfe s Čechmi sme v hre o medailu


Sú to "len" Slováci
"Nezačali sme dobre, prvá tretina sa nám nepodarila. Zase sme sa vrátili k tomu, čo sme predvádzali proti Švédom a Švajčiarom. Kvôli tomu sme podľa môjho názoru zápas stratili, v druhej tretine sme totiž boli lepší ako Slováci. Tiež pri nás príliš nestálo šťastie, ale je pravda, že sme mu nešli toľko naproti. Slovensko chcelo zrejme viac, preto postúpilo," hodnotil Kubalík.

Dlho to vyzeralo, že sa pozeráme na úplne iný celok, než ktorý nastúpil proti ruskej zbornej. Zrejme nakoniec zohralo úlohu aj podvedomie, že ide "len" o Slovákov.

"S Ruskom nám tieklo do topánok, a podľa toho sme tiež hrali. Pripadlo mi, ako by sme si proti Slovensku povedali: budeme hrať ako proti Rusku, vyhráme a pôjdeme ďalej. Skôr sme o tom viac hovorili, než aby sme to naozaj plnili," smútil plzeňský talent.

Ako na horskej dráhe
Pôsobenie českých juniorov na majstrovstvách sveta v Kanade bolo ako jazda na horskej dráhe. Skoro spadli do priepasti, následne sa zdvihli, lenže nakoniec rovnako prišiel ťažký pád.

Českej dvadsiatke sa na turnaji v Montreale a Toronte prisudzovala rola uchádzača o jednu z medailí. Zvučnými menami sa mužstvo hemžilo, od začiatku sa však šampionát nevyvíjal podľa predstáv.

 

01 - Modified: 2007-02-06 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Tajní nebránili útoku na pápeža Jána Pavla II.
01 - Modified: 2024-01-06 11:27:54 - Feat.: - Title: MS20: Slovenskí hokejisti spoznali svojich súperov na budúcoročnom turnaji 02 - Modified: 2024-01-05 17:20:10 - Feat.: - Title: Česko – Fínsko 8:5. Juniori oslavujú bronz, Česi v závere zavŕšili obrat 03 - Modified: 2024-01-02 16:10:28 - Feat.: - Title: Česi oslavujú senzačný postup, Kanadu potopili 11 sekúnd pred koncom 04 - Modified: 2023-12-26 15:12:12 - Feat.: - Title: Reakcie českých médií: Nečakaná demolácia a hanba. Od Slovákov sme schytali debakel, súper hral výrazne lepšie 05 - Modified: 2023-12-26 15:38:00 - Feat.: - Title: MS20: Federálne derby bolo v jednoznačnej réžii Slovákov. Obhajcovia striebra z Česka prehrali o štyri góly
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 06:23