StoryEditor

Plzeň v českej lige iba remizovala. Zariadil to Slovák

21.10.2013, 11:20
Autor:
tasr, stltasr, stl

Nečakaný bod za remízu 1:1 získali na ihrisku favorizovanej Viktorie Plzeň v zápase 11. kola Gambrinus ligy futbalisti Slavie Praha. Autorom gólu "zošívaných" bol slovenský útočník Martin Juhar a dosiahol ho z pozície hrotového útočníka, na ktorý ho nečakane zaradil pred týmto súbojom tréner Miroslav Koubek.

"Ani si nespomeniem, kedy som naposledy hral v útoku," citoval slavistický web slovenského útočníka. Priznal, že bod na Viktorii by pred zápasom brali, no po tom, ako sa prezentovali na jej ihrisku, sa mu málil. "Nie som celkom spokojný. Myslím si, že sme mali vyhrať. Aj keď bod z Plzne je na prvý pohľad výborný, po takom vývoji zápasu sme mali vyhrať. Na druhej strane sme ale pred koncom trocha poľavili, domáci mali tlak," konštatoval slovenský legionár.

Juhar zdôraznil, že na stretnutie v Plzni ich Koubek skvele pripravil. "Tréner to vyhodnotil výborne. Vedeli sme, že Plzeň to vzadu dosť otvára a útočí vo veľkom počte. Tým pádom vznikal priestor pre rýchle brejky, čo nám aj vyšlo. Napadali sme ich stopérov, dostávali sme ich pod tlak. Z toho pramenil aj náš gól," odhalil Juhar taktiku na Plzeň.



A keby po jeho akcii Václav Prošek skóroval do prázdnej bránky, mohli mať hráči Slavie ešte väčšiu radosť. "Spätne som si potom povedal, že som mu to ani nemusel prihrávať, bol som len pár metrov pred bránkou, na hranici pokutového kopu. Síce som to mal na pravú nohu, ale to je jedno. Určite je škoda, že to nedal, ale nikto mu nič nevyčítal," opísal Juhar šancu Slavie.

Na to, kedy sa posledný raz objavil na hrote útoku, si Juhar nevedel spomenúť. "Na tréningu sme to počas reprezentačnej prestávky skúšali. S trénerom sme túto možnosť preberali asi pred desiatimi dňami. Preto sme to nakoniec aj zvolili, bolo to dlho pripravené," priznal ľavý obranca, stredopoliar, či útočník. "Je pravda, že som už hral skoro všade. V útoku sa cítim fajn. Dúfam, že na hrote budem nastupovať pravidelne a podarí sa mi strieľať góly," dodal Juhar.

Stretnutia s Plzňou sú pre neho osudové. Na jar ho po necelých dvadsiatich minútach rozhodca vylúčil, ale Slavia vyhrala. V sobotu sa pre zmenu gólom podieľal na zisku bodu. "Spomínať budem viac na ten posledný zápas," má jasno košický odchovanec. "Spomenul som si ta to. Chlapcom som povedal, že v Plzni chodím stále na tlačové konferencie."

Napriek cennému bodu je však Slavia stále blízko dna tabuľky. "Niekde v podvedomí sme to mali. Ale s tým na ihrisko ísť nemôžeme. Tam musíme ísť s tým, že chceme vyhrať a uspieť. Musíme sa sústrediť na pozitívne veci," zdôraznil. V piatok ich v ďalšom kole čaká Bohemians. "Hráme doma. V posledných piatich jesenných kolách musíme bodovať, aby sa Slavia zdvihla. Sú to pre nás veľmi dôležité stretnutia," uzavrel Juhar.

 

01 - Modified: 2005-08-01 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Privátne bankovníctvo je o úplnej dôvere
01 - Modified: 2023-09-26 15:00:49 - Feat.: - Title: Na strednej škole v Plzni unikla neznáma látka, evakuovali štyristo ľudí 02 - Modified: 2023-09-13 08:40:05 - Feat.: - Title: VIDEO Česká väznica plná pervitínu sa objaví v sérii na Netflixe. Tá ukazuje najtvrdšie väzenia na celom svete 03 - Modified: 2023-08-10 09:00:00 - Feat.: - Title: Kreativita mu rozhodne nechýba. Bezdomovec z Plzne sa rozhodol prečkať noc vo verejnej sušičke na prádlo 04 - Modified: 2023-01-18 12:47:12 - Feat.: - Title: Česká rieka vyplavila zohavené telo Slováka. Muž nemal hlavu ani genitálie 05 - Modified: 2021-06-18 14:26:42 - Feat.: - Title: V plzenskej firme unikol sírovodík. Dvaja ľudia sú mŕtvi a ďalší dvaja bojujú o život v kritickom stave
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
20. apríl 2024 09:28