StoryEditor

Vzbura hokejistov zabrala. Voľby o šéfa hokeja sa majú opakovať

16.09.2015, 14:09

Vzbura 50 slovenských hokejistov zabrala. Šéf nášho hokeja Igor Nemeček oznámil, že Výkonný výbor schválil zmenu stanov a bude mimoriadna konferencia, po ktorej majú nastať opakované voľby o prezidenta hokejového zväzu.

Hokejová elita v piatok vo vyhlásení oznámila, že nebude reprezentovať až dovtedy, pokiaľ sa stanovy nezmenia. 

V júni 2016 bude vyhlásená zmena stanov. Dôležité je, že vo voľbách budú mocť voliť len členovia hokejového zväzu a kluby.

Na vyhlásenie nových volieb je potrebné, aby návrh prijala Rada, ktorá môže nové voľby vyhlásiť.

Požiadavky Michala Handzuša a spol., ktoré predniesli minulý týždeň, sme splnili. Počítam s novými voľbami. Je teraz príliš skoro hovoriť o tom, či budem kandidovať,“ povedal Nemeček.


Prečítajte si aj: Chára a spol. sa vzbúrili. 50 slovenských hokejistov skončilo v reprezentácii


Šéf zväzu verí, že týmto krokom prispeje k upokojeniu napätej situácie. Po posledných voľbách prezidenta sa totiž vyše 50 súčasných i bývalých reprezentantov dištancovalo od akcií zväzu vrátanie národného tímu. Nesúhlasia s priebehom volieb, ktoré boli podľa nich nespravodlivé. Proti staronovému prezidentovi sa vtedy postavil jediný vyzývateľ Richard Lintner.

Vo štvrtok sa stretnú nový generálny manažér Róbert Švehla a tréner národného tímu Zdeno Cíger s lídrom bojkotujúcich hráčov Michalom Handzušom. "Chcú vedieť jeho reakciu na vyhlásenie, keďže pôvodne sme povedali, že zmeníme stanovy, ale nepovedali sme, či potom bude môcť byť kongres a voľby. Dnes sme povedali, že áno. Čakáme na ich reakciu. Verím, že sa situácia upokojí a začneme sa koncentrovať už len na samotný hokej a reprezentáciu," pokračoval Nemeček.

Šéf zväzu priznal, že stredajšia tlačovka mala mať pôvodne úplne iný obsah, no posledné udalosti ho donútili k zmene témy. "Dnešná tlačová konferencia mala byť v úplne inom štýle. Chceli sme predstaviť naše nové projekty a všetky zámery, ktoré má Výkonný výbor do budúcna. Mali to predstaviť jednotliví členovia VV a ja. No dnes som prišiel k rozhodnutiu, že spravíme vyhlásenie k situácii, ktorá panuje v slovenskom hokeji a okolo neho," pokračoval.

O nových projektoch bude zväz informovať priebežne každé dva týždne na tlačovej konferencii. „Vždy tam budú dvaja členovia VV a budú informovať o zmenách vo svojej oblasti, ktorá sa bude ďalej rozvíjať," dodal.

 

01 - Modified: 2007-09-18 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Divadlá už mieria do Nitry
01 - Modified: 2024-04-15 08:24:23 - Feat.: - Title: Príprava pred MS v hokeji: Tréneri urobili tri zmeny, premiéru si odkrúti opora dvadsiatky 02 - Modified: 2024-04-12 11:49:23 - Feat.: - Title: Hráči z KHL nepôjdu na hokejový šampionát do Česka. Zväz tvrdí, že nie sú k dispozícii 03 - Modified: 2024-04-10 13:06:24 - Feat.: - Title: Slafkovského súčasná forma je prísľub aj pre národný tím. Ukazuje, že má schopnosti byť líder, tvrdí Bartovič 04 - Modified: 2024-04-10 09:00:00 - Feat.: - Title: VIDEO Neuveriteľný Slafkovský sa odtrhol z reťaze. Strelil svoj prvý hetrik v NHL a naďalej prepisuje tímové rekordy 05 - Modified: 2024-04-10 05:33:11 - Feat.: - Title: VIDEO: Slafkovský strelil prvý hetrik v NHL, jeho tím suverénne triumfoval. Černák si pripísal asistenciu
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
16. apríl 2024 21:31