StoryEditor

Vůjtek: Urobíme zmeny. Veľa možností však nemáme

13.05.2014, 17:11
Autor:
tasr, stltasr, stl

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek doprial v utorok svojim zverencom voľnejší program a aj plánovaný popoludňajší tréning (12.30 SELČ) zmenil napokon na dobrovoľný. Po nepríjemnej prehre s Francúzskom (3:5) mal plnú hlavu starostí ako pripraviť svoje mužstvo na štvrtý duel na svetovom šampionáte, ktorý ho čaká v stredu o 19.45 hod. proti Nórsku.

"Musíme predovšetkým zanalyzovať, prečo sme vo všetkých troch predchádzajúcich stretnutiach prehrali posledné tretiny. Zrejme to niečo signalizuje o psychickej sile mužstva. Niečo tam nie je v poriadku. Dobrý tím takéto zápasy v pokoji dotiahne do bodového zisku," zamyslel sa český kormidelník. Nevylučuje, že pred zápasom s Nórskom príde k zmenám v zostave.

"Nemáme veľa možností, musíme vyberať iba z toho, čo tu máme. Môžeme maximálne prehodiť pár hráčov vo formáciách. V predošlých zápasoch sa nám najmä nepáčila hra útokov, pokúsime sa nájsť optimálnejšie zloženie," povedal Vůjtek. Neprezradil však, koho konkrétne sa zmeny dotknú. Takisto nie je isté, či aj v poradí štvrtom vystúpení v A-skupine bude od začiatku chytať Ján Laco.

Po kolapse s Francúzskom tréner vyhlásil, že štvrťfinále je utópiou a jeho tím bude v Minsku bojovať už iba o záchranu. "Chcel som hráčom naznačiť, aby sa stále nepozerali na tabuľku a aby nerozmýšľali, kde budeme 19. mája, ale aby sa koncentrovali iba na najbližší zápas, ktorý musíme zvládnuť," vysvetlil.

Sklamaniami sú na MS zatiaľ výkony mladých útočníkov zo zámorskej NHL. Richard Pánik z Tampy Bay sa nedostáva do koncovky, na konte nemá ani bod, keď nazbieral iba tri mínusky. Tomáš Tatar z Detroitu sa síce dokáže dostať do streleckých šancí, ale zatiaľ ich nevie využiť. Dosiaľ si pripísal iba asistenciu a jednu mínusku. "Treba si uvedomiť, že sú to hráči, ktorí v NHL len začínajú a zatiaľ sa v nej iba 'chytajú'. Vo svojich kluboch nahrajú vedúce role. Ak niekto od nich čakal, že budú prevyšovať skúsených hráčov pôsobiacich v Európe, tak sa mýlil," poznamenal Vůjtek.

Podľa neho je morálka v tíme napriek trom prehrám v rade dobrá. "Samozrejme, po skratoch v závere zápasov sebavedomie padá. Hráči sú z toho sami nešťastní. Je to spôsobené nedostakom skúseností. Starší rutinéri by hrali v závere stále rovnako ako v prvej či druhej tretine, no mladí hráči sa konca stretnutia boja, nechcú urobiť chybu a práve preto ju urobia."

Nórsko bude tvrdým orieškom, o čom sa presvedčili Slováci už v záverečnej príprave na MS. Na bratislavskom Slovakia Cupe si nechali od severanov streliť gól v poslednej sekunde zápasu a zdolali ich až v predĺžení (3:2 pp). „Počítam, že Nóri budú ešte dôraznejší a húževnatejší ako Francúzi. Musíme sa najmä vyvarovať zbytočných faulov. Očakávam, že to bude to opäť vyrovnaný zápas," povedal tréner Vůjtek.

01 - Modified: 2006-05-15 05:16:58 - Feat.: 0 - Title: Zdeněk Častorál: Na Slovensko smerovalo päťdesiat miliónov dolárov
01 - Modified: 2024-04-18 13:23:44 - Feat.: - Title: Obranca Marinčin prišiel o šampionát. Má prasknutý stavec, sezóna sa preňho skončila 02 - Modified: 2024-04-17 13:42:32 - Feat.: - Title: Kto príde z NHL na šampionát? Šatan počíta s Regendom, prvé posily majú doraziť už o týždeň 03 - Modified: 2023-05-25 20:36:50 - Feat.: - Title: Kanada zdolala Fínsko 4:1, postúpila do semifinále mieri už ôsmy krát 04 - Modified: 2023-05-21 08:25:40 - Feat.: - Title: MS v hokeji: Cehlárik a Grman nastúpia proti Slovinsku. Návrat oboch hráčov prinesie zmeny v zostave 05 - Modified: 2023-05-12 19:51:50 - Feat.: - Title: Grmana teší výkon proti Čechom. Môže nás posunúť, tvrdí po tesnej prehre
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
25. apríl 2024 08:36