StoryEditor

Česi sa búria. Český komentátor ignoroval svoju lyžiarku, velebil Petru Vlhovú

19.01.2016, 13:31

Český lyžiarsky zväz sa ohradil proti spôsobu, akým komentátor televízie Eurosport sprevádzal druhú jazdu lyžiarky Šárky Strachovej v piatkovom slalome vo Flachau.

Vo vyhlásení zaslanom do redakcie zväz uviedol, že je presvedčený, že išlo o "úplne zámerné a pre nás ťažko pochopiteľné ignorovanie výkonu českej reprezentantky Šárky Strachovej." Eurosport už skôr chybu uznal, píše idnes.cz.

Pozrite si záznam jazdy Šárky Strachovej, ktorú komentátor Eurosportu odignoroval:

O čo išlo? 

Strachová v piatkovom slalome útočila v druhej jazde na stupne víťazov, nakoniec skončila piata. Počas takmer celej jazdy sa však komentár českej verzie Eurosportu venoval slovenskej lyžiarke a novej svetovej kométe Petre Vlhovej, ktorú velebil počas celej jazdy českej lyžiarky. Práve tento fakt viedol k utorkovej sťažnosti nazvanej "Škandalózny spôsob komentovania Eurosportu".

"Český lyžiarsky zväz sa dôrazne ohradzuje proti komentáru českej verzie Eurosportu pri slalome Svetového pohára vo Flachau 15. januára 2016. Sme presvedčení, že v podaní pána Ondreja Krátošku nešlo o momentálnu stratu koncentrácie, ale o úplne zámerné a pre nás ťažko pochopiteľné ignorovanie výkonu českej reprezentantky Šárky Strachovej," píše sa v nej okrem iného.  

Podľa informácií HN mohlo byť za dôvodom komentátorovho ignorovania českej lyžiarky jeho dobrý vzťah s otcom Šárky Strachovej Petrom Záhrobským, s ktorým má ona dlhodobo narušené vzťahy.

"Zväz mal s Eurosportom vždy úplne korektné vzťahy, o to viac nás teraz prekvapuje a mrzí, akým spôsobom pán Krátoška viedol svoj komentár, ktorým výrazne uškodil celému českému lyžovaniu, divákom pri televíznych obrazovkách a predovšetkým Šárke Strachovej. Konanie komentátora považujeme za neetické a neprofesionálne," uvádza sa ďalej vo vyhlásení, v ktorého závere zväz vyzýva vedenie Eurosportu k opatreniam, ktoré by podobným incidentom v budúcnosti zabránili.


Prečítajte si aj: Slovenky senzačne prepísali históriu. Zuzulová vybojovala triumf, Vlhová je tretia


Eurosport na kritiku odpovedal už skôr na facebookovom profile. "Kolega Ondřej Krátoška patrí ku skúseným kolegom, komentuje lyžovanie 17 rokov a od roku 2003, odkedy jazdí Šárka Strachová Svetový pohár, o nej hovoril v prenosoch mnohokrát a dovoľujeme si tvrdiť, že jej v mediálnom svete robil a robí pozitívnu reklamu viac ako desať rokov. Tentoraz sa jednoducho nechal uniesť výkonom slovenského supertalentu Petry Vlhovej, snáď aj vzhľadom na to, že česká jazyková stopa je oficiálnou jazykovou mutáciou aj pre Slovensko."

Krátoška zaváhanie nepoprel. „S komentátorom sme spomínanú situáciu prebrali, uznáva svoju chybu a jazdám Šárky Strachovej sa bude v budúcnosti samozrejme venovať pozornejšie, ako tomu bývalo vždy v minulosti," uviedol ďalej Eurosport.


 

01 - Modified: 2008-01-11 17:02:00 - Feat.: 0 - Title: Nezamestnanosť v Írsku dosiahla v decembri 4,7 %
01 - Modified: 2024-03-27 23:00:00 - Feat.: - Title: Čaká sa na objav. Čo bude prelomová zbraň, ktorá rozhodne vojnu na Ukrajine? 02 - Modified: 2024-03-25 10:01:42 - Feat.: - Title: TROŠKA TROSKA: Slovensko bude mať pokoj, ak bude mať funkčné zdravotníctvo 03 - Modified: 2024-03-13 21:13:27 - Feat.: - Title: Populačný kolaps nie je sci-fi. Pokles plodnosti je možno najdôležitejší trend našej doby 04 - Modified: 2024-03-05 23:00:00 - Feat.: - Title: Ako pokrokári zničili drogami mesto Portland. Je ako dystopický prízrak 05 - Modified: 2024-02-22 09:00:00 - Feat.: - Title: TROŠKA TROSKA: Martina a Peter by mohla byť zábavná reality show, avšak toto je realita
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
20. apríl 2024 16:40