StoryEditor

Bayern bol jasný favorit. Ale takmer prišiel o postup (video)

14.03.2013, 10:36
Autor:
tasrtasr

Víťazstvo 3:1 na Emirates Stadium de facto posúvalo futbalistov mníchovského Bayernu do štvrťfinále Ligy majstrov 2012/2013. Domáca osemfinálová odveta s Arsenalom Londýn mala byť už len formalitou, no Bavori z nej len tesne vyviazli bez väčšej ujmy a našťastie pre nich len s odretými ušami. Prehrou 0:2 si však poriadne zavarili u svojich fanúšikov zvyknutých z tejto sezóny, že ich miláčikovia valcujú rad za radom skoro každého súpera.

Vyradenie Arsenalu znamená, že Anglicko nebude mať zastúpenie vo štvrťfinále LM prvýkrát od sezóny 1995/1996. "Kanonierov" však môže tešiť aspoň skutočnosť, že sú po dlhom čase prvým tímom z Britských ostrovov, ktorý dokázal vyhrať na pôde Bayernu. Naposledy sa to podarilo v sezóne 1993/1994 Norwichu City. V mníchovskej aréne mali londýnski kanonieri raketový nástup. Už v 3. minúte strieľaný center Thea Walcotta z piatich metrov poslal nezadržateľne do siete Francúz Olivier Giroud - 0:1. Domáci sa však neroztriasli a v ďalších minútach hostí už k ničomu nepustili. Sami však v ofenzíve nežiarili a obraz hry sa nezmenil ani v druhom polčase, hostia narážali do sformovanej defenzívy Bayernu. V 86. minúte si však na center z pravej strany vyskočil najlepšie Laurent Koscielny a hoci tiesnený zvýšil hlavou pre hostí na 2:0. V tom momente Arsenal ožil, ale Bayern si už postup nenechal vo finiši vziať.

"Môžeme ďakovať šťastene, že sme postúpili. Nevedeli sme nájsť v prvom polčase ten správny rytmus, zaskočil nás rýchly gól súpera a prehlbovala sa naša kríza najmä v hre v strede poľa. Ale postúpili sme do štvrťfinále a to je tá najdôležitejšia vec," povedal prezident Bayernu Karl-Heinz Rummenigge. Výstižne okomentoval čerstvú prehru holandský krídelník Arjen Robben:

„Nemala sa prihodiť, ale vo futbale sa také veci stávajú. Aspoň vieme, že si nemôžeme dovoliť zaspať na vavrínoch a dobre rozbehnutú sezónu dotiahnuť do úspešného konca." Kouč Bayernu Jupp Heynckes rýchlo našiel príčiny prehry: "Hráči nehrali pokojne. Víťazstvo 3:1 z Londýna im akoby zväzovalo nohy. Rýchly gól ich ešte viac znervóznil, napriek tomu si aj v odvete vytvorili šance, ktoré treba premieňať. Takto bola zo zápasu dráma až do poslednej minúty. Nedostatočne sme kontrolovali hru, musíme tento nevydarený zápas hodiť za hlavu." Bayern ako štvornásobný víťaz európskeho pohára číslo jeden poškuľuje v tomto ročníku po celkovom triumfe. Vo štvrťfinále sa predstaví dvanástykrát v klubovej histórii. Vďaka Bayernu a Borussii Dortmund má Nemecko vo štvrťfinále dvojnásobné zastúpenie po dlhých jedenástich rokoch.

Trénerská stolička Arsena Wengera v londýnskom klube sa trasie, no Francúza jeho hráči stredajším víťazstvom "zachránili" a umlčali aspoň na chvíľu kritikov žiadajúcich jeho odvolanie. Na pôde suverénneho lídra nemeckej bundesligy predviedli taktický výkon vyšperkovaný skvelou efektivitou. "Teraz môžeme ľutovať nezvládnutý úvod prvého zápasu. Ak by sme totiž doma prehrali len 1:2, tak po výsledku z odvety by sme sa tešili z postupu. V nej náš druhý gól prišiel neskoro, už sme nemali čas zatlačiť na pílu. Víťazstvo na pôde Bayernu má pre nás zmiešanú príchuť. Tešíme sa z neho, veď málokomu sa tu podarí vyhrať, ale zároveň smútime, lebo sme si trúfali prejsť do štvrťfinále," povedal Wenger.

01 - Modified: 2023-04-21 19:43:53 - Feat.: - Title: Slováci do 18 rokov podľahli Švédom, favorit rozhodol v závere 02 - Modified: 2019-08-04 21:25:16 - Feat.: - Title: Arsenal zlomil prestupový rekord. Pépé najdrahším Afričanom 03 - Modified: 2019-05-29 20:55:41 - Feat.: - Title: Futbalisti Chelsea vybojovali európsku trofej. Svojho rivala prevalcovali v druhom polčase 04 - Modified: 2017-08-06 13:39:11 - Feat.: - Title: Premiéra prevratnej novinky v nemeckom futbale dopadla fiaskom, video zlyhalo 05 - Modified: 2016-11-22 08:05:25 - Feat.: - Title: Sedel vo väzení za daňové úniky. Teraz bude opäť šéfovať futbalovému veľkoklubu
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 16:06