StoryEditor

Lintnerova podpora rapídne rastie. Postavili sa za neho aj hviezdy z NHL

23.06.2015, 15:21
Autor:
TASRTASR
Majster sveta z Göteborgu má stále väčšiu podporu. Na jeho stranu sa postavil aj trojnásobný víťaz Stanley Cupu Marián Hossa.

Otvorenú podporu Richardovi Lintnerovi, kandidátovi na post prezidenta Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH), vyjadrili viaceré osobnosti a hráči, ktorí pôsobia v zámorskej NHL ako aj doma na Slovensku.

Marián Hossa, Zdeno Chára, Andrej Sekera, Ľubomír Višňovský, Tomáš Tatar, Jaroslav Halák či Marián Gáborík sú presvedčení, že Lintner má všetky predpoklady na túto zodpovednú funkciu.

K slovenským reprezentantom v NHL sa pripojili aj ďalšie hokejové osobnosti napríklad Branko Radivojevič, Zdeno Cíger, Jozef Stümpel, Marcel Hossa, Michal Handzuš, Richard Zedník, Rastislav Staňa, Ľuboš Bartečko, Radoslav Suchý, Ján Lašák, Jerguš Bača, Ján Laco, Milan Bartovič, Ladislav Nagy, Dominik Graňák, Róbert Petrovický či Ľubomír Sekeráš.

"Veľmi pozorne sledujeme dianie na Slovensku pred nadchádzajúcim kongresom SZĽH. Sme presvedčení, že slovenský hokej potrebuje nový impulz a silnú osobnosť, ktorá dokáže pozitívne rozvíjať hokej od mládežníckeho až po reprezentáciu. Rišo predstavil zmysluplný a ambiciózny program, ktorý pomôže slovenskému hokeju. Ako kandidát na funkciu prezidenta SZĽH má preto našu plnú podporu a dôveru," uviedol v tlačovej správe Lintnerovho tímu Zdeno Chára.

Marián Hossa: Je to dobrá príležitosť na zmenu

Rovnaký postoj zaujal aj Marián Hossa: "Nadchádzajúci kongres SZĽH je dobrou príležitosťou na zmenu, ktorú slovenský hokej tak veľmi potrebuje. Slovensko je hokejová krajina a má výborných fanúšikov. V poslednom období však imidž tohto populárneho športu nie je najlepší. Slovenskému hokeju potrebujeme vrátiť dôveru. Rišo Lintner a jeho tím majú na to všetky predpoklady, a preto mu vyjadrujeme našu podporu."

Voľba prezidenta sa uskutoční už vo štvrtok na kongrese SZĽH v Bratislave, druhým kandidátom na tento post je súčasný šéf zväzu Igor Nemeček. Lintner, v ktorého tíme sa nachádzajú aj bývalí úspešní reprezentanti Peter Bondra, Rastislav Pavlikovský, Oto Haščák či Miroslav Šatan, vstupuje do súboja s 24-bodovým programom. Ten sa dotýka štyroch základných oblastí: mládež, liga, reprezentácia a zväz.

Jeho oponent Igor Nemeček postavil svoju kandidatúru na úspešnej organizácii MS v roku 2019, ktoré Slovensku oficiálne pridelil kongres Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) počas uplynulého šampionátu v Prahe a Ostrave.

Nemeček sa opiera o podporu správnych projektov, budovanie kvalitnej funkcionárskej infraštruktúry, ale aj o pripravovaný Zákon o športe.

Podporu má aj od Dukly Trenčín

Okrem slovenských hviezd z NHL podporil Lintnera Extraligový klub Dukla Trenčín podporí vo voľbách prezidenta Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) svojho bývalého hráča Richarda Lintnera. Voľby sa uskutočnia už tento štvrtok na kongrese SZĽH v Bratislave, Lintnerovým súperom je súčasný šéf zväzu Igor Nemeček.

"Hokejový klub Dukla Trenčín navrhuje Richarda Lintnera za kandidáta na prezidenta SZĽH, zároveň mu tak vyjadruje plnú podporu," uviedol pre klubový web k blížiacej sa voľbe generálny manažér a zároveň tréner Dukly Ján Kobezda.

Za trenčiansky klub odovzdajú na kongrese SZĽH svoj hlas traja funkcionári, okrem Kobezdu aj predseda predstavenstva Viliam Ružička a akcionár klubu František Hossa. Kandidáta do voľby musí navrhnúť súčasný člen SZĽH, Lintnera oficiálnym listom navrhla práve Dukla.

Bývalého dlhoročného reprezentanta Lintnera oficiálne podporilo už v pondelok vedenie HC'05 iClinic Banská Bystrica, na tlačovej konferencii pri príležitosti vyžrebovania nového ročníka Tipsport extraligy vyjadril svoju podporu majstrovi sveta z roku 2002 aj Martin Kalnický, generálny manažér MHC Mountfield Martin.

01 - Modified: 2007-07-02 20:00:54 - Feat.: 0 - Title: Z Británie je pevnosť
01 - Modified: 2024-04-19 13:33:49 - Feat.: - Title: Pospíšil prispel k triumfu Calgary asistenciou, MacKinnon prekonal rekord Šťastného 02 - Modified: 2024-04-18 21:21:49 - Feat.: - Title: Slováci v príprave zlyhali. V Nemecku dostali sedem gólov 03 - Modified: 2024-04-19 13:43:49 - Feat.: - Title: Skloniť sa museli bohatšie kluby. Fenomén zo Spiša má vo finále veľkú výhodu 04 - Modified: 2024-04-17 15:18:01 - Feat.: - Title: Slafkovský má top formu a na MS by mal patriť k lídrom. Mnoho mien máme stále aj v AHL 05 - Modified: 2024-04-15 08:24:23 - Feat.: - Title: Príprava pred MS v hokeji: Tréneri urobili tri zmeny, premiéru si odkrúti opora dvadsiatky
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 21:43