StoryEditor

Schumacher urobil pár krokov, píše bulvár. Je to špekulácia, reaguje hovorkyňa

22.12.2015, 13:46

Bol by to príbeh plný nádeje, tak príznačný pre sviatočný čas. "Michael Schumacher je s cudzou pomocou schopný urobiť pár krokov," napísal nemecký bulvárny magazín Bunte. Lenže to zrejme nie je pravdivý príbehý, lebo samotná Schumacherova hovorkyňa Sabine Kehmová povedala: "Tieto informácie bohužiaľ nezodpovedajú faktom."

Bývalý hrdina formuly 1 sa pred dvomi rokmi ťažko zranil pri lyžovaní a od tej doby sa nevie, či má ešte nádej na návrat do normálneho života, píše idnes.cz.

Spomínaný magazín Bunte teraz dokonca na svojej obálke tvrdí: „Toto je ešte viac ako vianočný zázrak. Po dvoch rokoch sú tu konečne dobré správy o našej ikone.“

Bunte sa odvoláva na "zdroj blízky Schumacherovmu okoliu" a tohto človeka cituje nasledovne: "Michael veľmi stratil na váhe, ale s pomocou svojich terapeutov už zvládne trochu pohybu. Podarilo sa mu ujsť pár krokov, dokázal tiež zdvihnúť ruku.“ 

V smutnom príbehu Michaela Schumachera by toto znamenalo výrazný zlom, obrovský posun k lepšiemu. Potom, čo si na konci roka 2013 po úraze pri lyžovaní ťažko poškodil mozog, sa najprv nevedelo, či legendárny šampión vôbec prežije. A potom prišli na rad iné, podobne bolestivé otázky: Bude niekedy môcť chodiť? Hovoriť? Je vôbec reálny návrat do štandardného, ​​dôstojného života? 

Bulvárny magazín Bunte tvrdí, že je Schumacher na sľubnej ceste - lenže Sabine Kehmová, žena hovoriaca za celú „Schumiho“ rodinu, príval optimizmu rázne zastavila.

"Na základe toho, čo sa objavilo v tlači, je bohužiaľ potrebné vydať vyhlásenie, že sa správy o tom, že by bol Michael znovu schopný chodiť, nezakladajú na pravde. Nezodpovedajú faktom," uviedla Kehmová a pridala povzdych: "Podobné špekulácie sú nezodpovedné. A bohužiaľ vedú okrem iného k tomu, že si mnoho ľudí, ktorí sa úprimne zaujímajú o Michaelov stav, začne robiť falošné nádeje."

Správa bulvárneho magazínu každopádne v Nemecku vzbudila veľký vzruch; zvlášť vo chvíli, keď sa blíži smutné výročie jeho úrazu - Schumacher sa ťažko zranil 29. decembra 2013 pri lyžovaní vo Francúzsku.

Správy o jeho stave sú z veľkej časti neoveriteľné (ako v aktuálnom prípade). Oficiálny status malo naposledy vyjadrenie práve jeho hovorkyne Kehmovej, keď tento rok v máji bez určenia bližších podrobností povedala: "Naďalej robí pokroky."

Ak by mal nemecký bulvár teraz pravdu, znamenalo by to po dvoch rokoch smútku veľkú nádej. Lenže onen "vianočný zázrak" sa zrejme nekoná.


 

01 - Modified: 2007-12-14 08:34:05 - Feat.: 0 - Title: Harmonizovaná inflácia spomalila v novembri na 2,3 %
01 - Modified: 2023-04-20 18:54:38 - Feat.: - Title: Schumacherova rodina plánuje právne kroky v súvislosti s falošným rozhovorom napísaným umelou inteligenciou 02 - Modified: 2019-09-10 05:42:10 - Feat.: - Title: Michaela Schumachera mali tajne previezť do Francúzska. Hospitalizovali ho v Paríži 03 - Modified: 2016-12-28 22:25:05 - Feat.: - Title: Na scéne je Schumacher junior. Syn slávneho otca klope na dvere F1 04 - Modified: 2016-12-17 19:14:32 - Feat.: - Title: Zdravotný stav Schumachera nie je vec verejná, odkázala rodina 05 - Modified: 2016-09-20 18:00:31 - Feat.: - Title: Stav Schumachera sa zhoršuje. K návratu do života pomôže iba zázrak
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
30. apríl 2024 16:46