StoryEditor

Veľké rošády Slovákov. Meszároš ide k Chárovi, Halák k Ovečkinovi

05.03.2014, 23:38
Autor:
tasr, stltasr, stl

Ďalším slovenským hokejistom, ktorý tesne pred uzávierkou výmen v NHL zmenil dres, je Andrej Meszároš. Obranca Philadelphie mieri do Bostonu, kde sa stane spoluhráčom krajana a kapitána Bruins Zdena Cháru. Flyers za neho obetovali voľbu v 3. kole draftu. Informovali o tom webstránky Sportsnet a Hockey Central.

O Meszárošovej výmene sa hovorilo v zámorí už dlhší čas. Dvadsaťosemročný zadák, ktorý reprezentoval Slovensko aj na ZOH v Soči, totiž vo Philadelphii pod vedením trénera Craiga Berubeho nastupoval nepravidelne a viacero stretnutí sledoval iba z tribúny. Miesto na modrej čiare definitívne stratil po tom, čo "letci" získali v utorok z NY Islanders Andrewa MacDonalda. Bruins naopak nutne potrebovali vystužiť defenzívu, keďže Nemec Dennis Seidenberg si nedávno roztrhal kolenné väzy a zranenie dlhodobo vyradilo aj ďalšieho obrancu Adama McQuaida.

" Mysleli sme na budúcnosť. Tretie kolo draftu môže byť aj vyššie, závisí to od výkonov Andreja v Bostone a na výsledku tímu v play off," povedal generálny manažér Philadelpie Paul Holmgren pre portál philly.com.

Meszároš sa tak opäť stretne v jednom klube s krajanom Zdenom Chárom. Dvojica slovenských zadákov spolu hrávala v Ottawe - v časoch, keď bol Chára už etablovaným hráčom v NHL, zažil Meszároš v drese Senators svoj prienik do profiligy. V kanadskej metropole pôsobili v sezóne 2005/2006 a dokonca aj spolu nastupovali v jednej obrannej dvojici. Okrem toho hrali spolu aj v reprezentácii.

"Andrej podával kvalitné výkony a nezaslúžil si odísť. Musel som si však vybrať a toto je moje rozhodnutie," komentoval tréner Flyers Craig Berube.

Meszárošovi po sezóne uplynie šesťročná zmluva s priemerným sezónnym zárobkom 4 milióny dolárov, ktorú podpísal ešte pred ročníkom 2008/2009 s vedením Tampy Bay. V 38 dueloch prebiehajúcej sezóny zaznamenal 17 bodov (5+12).

Haláka vymenili do Washingtonu

Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák dokončí sezónu vo Washingtone. Capitals získali 28-ročného reprezentanta pár minút pred prestupovou uzávierkou v zámorskej NHL z Buffala výmenou za českú dvojicu Michal Neuvirth a Rostislav Klesla. V rámci trejdu putovala do klubu z metropoly USA aj voľba v 3. kole draftu 2015. Informáciu priniesol webový portál televíznej stanice TSN.

Halák si počas prebiehajúcej sezóny oblečie dres už tretieho klubu v profilige. Do Buffala prišiel 28. februára zo St. Louis spolu s krídelníkom Chrisom Stewartom výmenou za brankára Ryana Millera a útočníka Stevea Otta, súčasťou trejdu bol aj nádejný útočník William Carrier a právo výberu v prvom kole draftu v roku 2015. V tíme "šabieľ" sa však účastník ZOH v Soči dlho neohrial a o päť dní opäť zmenil dres. Z najslabšieho tímu NHL zamieril do mužstva, ktoré vo Východnej konferencii tvrdo bojuje o účasť v play off. Washington figuruje v tabuľke aktuálne na 10. priečke s bodovou stratou na ôsmy Columbus.

Gáborík sa stal kráľom

Slovenský hokejista Marián Gáborík sa sťahuje z Columbusu do Los Angeles. Blue Jackets ho necelé dve hodiny pred uzávierkou výmen v NHL poslali do kalifornského klubu za útočníka Matta Frattina a dva draftové výbery. Informoval o tom portál kanadskej televíznej stanice TSN.

Tridsaťjedenročný útočník tak z Východnej konferencie mieri späť do Západnej. Z Columbusu, ktorý počas svojej 14-ročnej existencie postúpil do play off iba raz, si to namieril do ambiciózneho tímu plného talentovaných hráčov. Kings v sezóne 2011/2012 získali Stanleyho pohár a odvtedy sa ich káder zmenil iba kozmeticky. V útoku si Gáborík možno zahrá v jednej lajne s elitným slovinským tvorcom hry Anže Kopitarom, no do úvahy prichádza aj jeho zaradenie do formácie vedenej Mikeom Richardsom. V kabíne "kráľov" sa stretne aj s Jeffom Carterom, Justinom Williamsom, kapitánom Dustinom Brownom, obrancom Drewom Doughtym či renomovaným brankárom Jonathanom Quickom. LA je v tabuľke Západnej konferencie aktuálne na postupovej šiestej priečke s deväťbodovým náskokom pred deviatym Phoenixom.

"O prestupe som sa dozvedel zo sociálnych sietí. O niekoľko momentov neskôr mi správu potvrdil aj generálny manažér Columbusu Jarmo Kekäläinen. Teším sa na novú výzvu, v Los Angeles to bude pre mňa čerstvý štart. Viem, že Kings potrebujú najmä góly, a najmä tie budú odo mňa očakávať. Prežívam sezónu poznačenú zraneniami, ale verím, že to je už za mnou a v Kalifornii sa budem môcť naplno sústrediť iba na hokej a pomôcť tímu najlepším možným spôsobom. Či poznám Anžeho Kopitara? Osobne nie, ale verím, že onedlho budem mať dostatok času sa s ním porozprávať," uviedol Gáborík vo videorozhovore pre TSN. 

 

 

 

01 - Modified: 2006-02-16 17:23:00 - Feat.: 0 - Title: Pre slovenských podnikateľov bude smernica EÚ o službách výhodou
01 - Modified: 2024-04-19 13:33:49 - Feat.: - Title: Pospíšil prispel k triumfu Calgary asistenciou, MacKinnon prekonal rekord Šťastného 02 - Modified: 2024-04-07 04:53:30 - Feat.: - Title: Slafkovský asistoval, na výhru Montrealu to však nestačilo 03 - Modified: 2024-03-08 13:47:14 - Feat.: - Title: Trend sa pomaly otáča, v NHL pribudol ďalší Slovák. Budúcnosť môže byť svetlá, hovorí kouč juniorov 04 - Modified: 2024-03-08 06:16:26 - Feat.: - Title: V NHL nastúpil ďalší Slovák. Vo veku 27 rokov zažil premiéru Patrik Koch 05 - Modified: 2023-12-31 06:45:17 - Feat.: - Title: Slováci v NHL: Nemec bol najvyťaženejší hráč New Jersey, Slavkovský hral opäť v prvom útoku
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
28. apríl 2024 12:46