StoryEditor

Česi sa zbavili najväčšieho nepriateľa. Tréner Hadamczik sa vzdal

24.02.2014, 14:15
Známy český kouč už ani nečakal na zasadnutie Výkonného výboru. „V takomto prostredí sa mi nechce ďalej pracovať,“ vyhlásil Hadamczik.

Alois Hadamczik už nie je trénerom českej hokejovej reprezentácie. Kouč v pondelok oznámil svoje rozhodnutie rezignovať šéfovi zväzu Tomášovi Královi. Hadamczik čelil kritike verejnosti po šiestom mieste na olympijskom turnaji v Soči.

„Hadamczik von!,“ volali niektorí fanúšikovia a dočkali sa možno nečakane skoro. Ešte pred stredajším zasadnutím Výkonného výboru ČSLH, ktorý by teoreticky mohol o odvolaní kouča konať, Hadamczik sa rozhodol skončiť sám.

Rezignáciu oznámil vo vysielaní Hitradio Orion, ako dôvod uviedol okrem iného útoky zo strany niektorých novinárov. Informáciu o Hadamczikovej rezignácii potvrdil serveru iDNES.cz zväzový hovorca Zdeněk Zikmund. V takomto prostredí sa mi nechce ďalej pracovať. Je to pre mňa veľmi ťažká situácia. Uhral som toho myslím dosť, veľa trénerov by bolo rado, keby vôbec mohli tak vysoko stáť. Mne sa ťažko odchádza, pretože národný tím som robil vždy s hrdosťou,“ vyhlásil Hadamczik.

Hadamczik viedol český národný tím druhýkrát od roku 2010, kedy vystriedal Vladimíra Růžičku. Na jeho zlaté majstrovstvá sveta v Nemecku dokázal nadviazať dvoma bronzovými medailami na šampionáte na Slovensku a vo Švédsku.

Minulý rok však reprezentácia s Hadamczikom skončila na majstrovstvách sveta po štvrťfinálovom vypadnutí so Švajčiarskom až na siedmom mieste. Na olympijských hrách v Soči nestačil Hadamczikov tím vo štvrťfinále na Američanov.

Hadamczik v poslednom čase čelil kritike fanúšikov, ktorým sa nepáčil herný prejav hokejovej reprezentácie. U hokejových odborníkov vyvolala pochybnosti aj samotná nominácia na olympiádu v Soči.

„Ak sa stalo, čo sa stalo a chcú mi rozkazovať takí nímandovia, ktorí len píšu do novín, nemajú žiadnu školu a začínajú mi hovoriť, aký mám a nemám systém, či som s niekým hovoril a nehovoril, či mal brankár chytať alebo nemal, tak som si hovoril, nech to robí niekto iný. Od dnešného dňa nebudem národný tím trénovať, budem ho sledovať a budem mu fandiť," odkázal Hadamczik.

Pondelkové vyjadrenie mení situáciu v zákulisí českého hokeja. Aj keď členovia „hokejovej vlády“ odmietali špekulovať nad budúcim koučom reprezentačného áčka, teraz musia rýchlo nájsť náhradu. Kto by to mal byť?

Podľa informácií MF DNES je reálny návrat Vladimíra Růžičku. Zväz už sa pýtal na túto možnosť vedenia Slavie, ktoré nebude vytvárať Růžičkovi prekážky k práci pri národnom tíme. Slávistický kouč, ktorý je jednotkou u fanúšikov, sa však zatiaľ nevyjadril.

zdroj: idnes.cz

01 - Modified: 2006-02-02 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Budú nás reprezentovať
01 - Modified: 2016-03-21 05:42:58 - Feat.: - Title: Pánik skóroval, Chicago podľahlo Minnesote až po nájazdoch 02 - Modified: 2014-05-03 16:36:02 - Feat.: - Title: Česi utŕžili debakel od Rusov. Jágr sa zranil 03 - Modified: 2014-04-28 12:49:39 - Feat.: - Title: Český hokej má problém. Prepláca hráčov a pritom na nich nemá 04 - Modified: 2014-03-28 09:57:31 - Feat.: - Title: Česi začali prípravu na MS. Aj s dvomi Slovanistami 05 - Modified: 2014-02-26 13:38:54 - Feat.: - Title: Česi už majú nového trénera. Vracia sa Růžička
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
25. apríl 2024 01:33