StoryEditor

Slovan podľahol lídrovi KHL. Šatan nebodoval

04.12.2013, 20:46
Autor:
tasr, stltasr, stl

Hokejisti Slovana Bratislava prehrali v stredajšom zápase KHL vo vypredanej Slovnaft aréne s vedúcim tímom súťaže SKA Petrohrad 2:3 po samostatných nájazdoch. Rozhodujúci nájazd premenil v prvej sérii Roman Červenka.

"Belasí" - ako už niekoľkokrát v tejto sezóne - nezachytili úvod stretnutia a už v 3. minúte prehrávali s favoritom po góle Arťomija Panarina. Zverenci trénera Rostislava Čadu však dokázali rýchlo odpovedať, o tri minúty neskôr po brilantnej individuálnej akcii vyrovnal Andrej Šťastný a v 29. minúte naklonil misky váh na domácu stranu svojím tretím tohhtosezónnym gólom Mário Bližňák. Ruský gigant reagoval na konci druej tretiny presným zásahom Igor Makarova, ktorý upravil na 2:2. Duel tak dospel až do samostatných nájazdov, v ktorých domáci nepremenili ani jeden pokus, kým za ostí bol v prvej sérii úspešný Roman Červenka.

Slovan nastúpil už aj s navrátilcom Miroslavom Šatanom, 39-ročný krídelník sa v prvom súťažnom zápase v sezóne 2013/2014 bodovo nepresadil a bol na ľade pri oboch inkasovaných góloch domácich.

Slovanistov po trojdňovej prestávke čaká ďalší zápas v Slovnaft aréne v nedeľu o 17.00 h s Lokomotivom Jaroslavľ, sériu domácich stretnutí zakončia v pondelok o 19.00 h súbojom s Atlantom Mytišči.

Slovan Bratislava - SKA Petrohrad 2:3 po samostatných nájazdoch (1:1, 1:1, 0:0 - 0:0, 0:1)
Góly: 6. Šťastný (Štajnoch, Mojžíš), 29. Bližňák (Vondrka, Miklík) - 3. Panarin (Kučerjavenko), 38. Makarov (Kučerjavenko), rozhodujúci samostatný nájazd Červenka. Rozhodcovia: Belov, Kiseľov - Gordenko, Tomilov, vylúčení: 3:3 na 2 min, navyše Panarin (SKA) 10 min za nešportové správanie, presilovky a oslabenia: 0:0, 10.055 divákov (vypredané).
Slovan Bratislava: Janus - Sigalet, Sersen, Mihálik, Škoula, Štajnoch, Mojžíš - Miklík, Bližňák, Vondrka - Netík, Ölvecký, Bartovič - Šatan, Radivojevič, Hudáček - Matoušek, Šťastný, Daňo

SKA Petrohrad: Ježov - Kalinin, Kutejkin, Rjasenskij, Semjonov, Alexandrov, Dallman, Judin - Červenka, Tichonov, Skačkov - Ketov, Šipačjov, Kovaľčuk - Ponikarovskij, Kučerjavenko, Panarin - Makarov, Sigarjov, Burdasov

Súboj predposledného tímu s lídrom Západnej konferencie sa začal náporom favorita, ktorý sa v úvode dostal do niekoľkých sľubných streleckých príležitostí a v 3. minúte sa napokon aj ujal vedenia. Pri laxnom bránení Šatanovej formácie Janus dokázal ešte kryť strelecký pokus Kučerjavenka, no ten následne našiel pri druhej žrdi Panarina, ktorý trafil odkrytú časť bránky - 0:1. V 5. minúte sa do prvej vážnejšej akcie dostal Šatan, namiesto strely volil prihrávku na Hudáčka, ktorá ale nenašla adresáta. O minútu neskôr to už ale Slovanu vyšlo - Šťastný predviedol skvostnú individuálnu akciu, pri ktorej obišiel Kalinina ako žiačika a strelou k pravej žrdi prekonal Ježova v bránke SKA. Petrohradčania sa nenechali vykoľajiť, chvíľami roztočili v obrannom pásme domácich pravý ruský kolotoč. V 10. minúte dvakrát nebezpečne strieľal Červenka, dokončiť akciu mu nedovolila posunutá bránka. Postupne sa slovanisti viac osmeľovali smerom dopredu, skúšal to Netík i Šatan, niemierili však presne.

Kým prvú časť vyhrali hostia na strely jasne 12:5, v druhej tretine sa hra vyrovnala, o čom svedčí aj pomer streleckých pokusov 15:13 v prospech Petrohradu. V 22. minúte sa ocitol nekrytý pred súperovou bránkou Bližňák a dvakrát zblízka ohrozil Ježova. Na druhej strane vyšachovali hráči SKA belasú obranu, Kučerjavenko v dobrej pozícii mieril mimo. Vzápätí z medzikružia minul priestor troch žrdí Dallman. Hra sa otvorila, čo viac vyhovovalo domácemu tímu, ktorý dostal priestor na podnikanie nebezpečených brejkov. V 29. minúte volil v situácii 2 na 1 Vondrka strelu a odrazený puk poslal za dezorientovaného Ježova osamotený Bližňák - 2:1. Hralo sa tvrdo, ale pomerne čisto, prvé tresty rozdali rozhodcovia až v 33. minúte po šarvátke medzi Štajnochom a Panarinom. Na konci dejstva dostali hostia možnosť hrať dve presilovky, nevyužili ich, no v hre 5 na 5 Makarov po strele Kučerjavenka doklepol puk za Janusov chrbát a do šatní sa tak išlo za stavu 2:2.

V tretej časti sa už mužstvá tak nehrnuli do útoku a sústredili sa viac na bránenie obrannej modrej čiary, napriek tomu sa našlo v defenzívach - najmä domácej - niekoľko medzier. V 44. minúte Dallman prihral úplne voľnému Červenkovi, jeho teč trafil Janusa do hrude. V 53. minúte unikol belasej obrane Šipačjov, brankár Slovana mu v poslednej chvíli vypichol puk hokejkou. Potom si zahrali prvýkrát presilovku Čadovi zverenci, okrem delovky Štajnocha sa však k ničomu vážnemu nedostali. Keď v 59. minúte "premáchol" v nádejnej príležitosti Radivojevič a na druhej strane stroskotal v koncovke Ketov, bolo jasné, že sa bude predlžovať. V 63. minúte bol Bartovič zastavený v samostatnom nájazde len faulom a rozhodca tak nariadil trestné strieľanie, kapitán Slovana pri ňom volil strelu zápästím, ktorú Ježov betónom vyrazil. Na opačnej strane Janus efektne lapačkou zneškodnil pokus Panarina. V záverečnej minúte predĺženia hral Slovan presilovku 4 na 3, no nepremenil ju. Zápas tak dospel až do nájazdov, v nich rozhodol o triumfe hostí Červenka.

01 - Modified: 2005-10-10 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Delphi položili neúnosné pracovné náklady
01 - Modified: 2024-04-12 11:49:23 - Feat.: - Title: Hráči z KHL nepôjdu na hokejový šampionát do Česka. Zväz tvrdí, že nie sú k dispozícii 02 - Modified: 2024-04-03 14:32:04 - Feat.: - Title: Valábik pre HN: Nemyslím si, že by pre hráčov z KHL prišla pozvánka do prípravy 03 - Modified: 2024-03-30 19:00:38 - Feat.: - Title: Slovan zdolal Podbrezovú v skupine o titul. Tri body zariadil v prvej minúte nadstavenia Marcelli 04 - Modified: 2024-02-23 12:05:57 - Feat.: - Title: Polícia riešila pri štvrtkovom zápase Slovana viaceré prípady porušenia zákona 05 - Modified: 2024-02-22 22:31:40 - Feat.: - Title: Veľká snaha, no opäť prehra. Slovan nestačil na Sturm ani v odvete, v pohárovej Európe tak belasí skončili
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
27. apríl 2024 04:53