StoryEditor

Naša olympijská vláda dostala mail. S hrozbou terorizmu

22.01.2014, 12:50
Autor:
tasrtasr

Viaceré slovenské aj medzinárodné médiá na základe informácií zo zahraničia oslovili v stredu 22. januára 2014 Slovenský olympijský výbor (SOV, na snímke šéf hnutia František Chmelár) s otázkou, či SOV tiež dostal e-mail s upozornením na hrozbu teroristických útokov proti slovenským občanom počas nadchádzajúcich zimných olympijských hier v Soči. Slovenský olympijský výbor vydáva k veci nasledovné stanovisko:
      „SOV dostal na svoju centrálnu mailovú adresu v stredu 22. januára 2014 krátky list v angličtine, upozorňujúci na hrozbu teroristických útokov proti nášmu olympijskému tímu v Soči. Očividne ide o obežníkový e-mail, pretože podľa informácií z Medzinárodného olympijského výboru (MOV) dostalo rovnaký e-mail viacero národných olympijských výborov, pričom sa v mailoch menilo len označenie štátnej príslušnosti. MOV vydal k celej veci stanovisko, v ktorom sa uvádza: 'MOV berie otázku bezpečnosti veľmi vážne a akékoľvek vierohodné informácie poskytuje relevantným bezpečnostným službám. Avšak v tomto prípade to vyzerá tak, že e-mail rozoslaný viacerým národným olympijským výborom neobsahuje hrozbu a javí sa ako náhodné posolstvo od niekoho z verejnosti.' SOV zobral e-mail na vedomie a informoval o ňom príslušné zodpovedné orgány Slovenskej republiky. Pokiaľ SOV prijme nejaké opatrenia v súvislosti s bezpečnostnými rizikami, tak jedine v spolupráci s príslušnými orgánmi SR a na základe ich odporúčaní."


List v Maďarsku prešiel analýzou
List, v ktorom sa neznáma osoba vyhrážala maďarským športovcom teroristickým útokom pred blížiacou sa zimnou olympiádou v Soči, prešiel analýzou a označili ho za neškodný. Pre agentúru Reuters to uviedli predstavitelia Maďarského olympijského výboru (MOB).       

Najskôr prezident MOB Zsolt Borkai, a potom aj riaditeľ MOB pre medzinárodné vzťahy Zsigmond Nagy potvrdili, že o celej záležitosti už upovedomili Medzinárodný olympijský výbor (MOV) aj ruských organizátorov.

„MOV aj organizačný výbor Soči po analýze listu oficiálne deklarovali, že hrozba nie je skutočná. Neznáma osoba totiž poslala viacero druhov odkazov mnohým členským krajinám v olympijskej rodine," uviedol Nagy.


Slovinci dostali hrozbu v ruštine
Slovinský olympijský výbor (OKS) dostal v stredu výstražný list obsahujúci teroristické hrozby v súvislosti s účasťou na ZOH 2014 v Soči. Informovala agentúra Reuters.      

„Olympijský výbor dostal list s teroristickými hrozbami, ktorý bol napísaný v ruskom jazyku. Preložili sme to a posunuli celý prípad nad políciu," informoval hovorca OKS Brane Dmitrovič.

OKS sa v stredu stalo už druhým terčom písomných vyhrážok, predtým totiž list s podobnými hrozbami dostali na Maďarskom olympijskom výbore (MOB).

 

01 - Modified: 2005-12-14 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Rozhlas bez šéfa, poslanci chcú zasiahnuť
01 - Modified: 2023-11-27 14:18:39 - Feat.: - Title: Ruským letoviskom Soči sa po búrke prehnali obrie vlny. Na Kryme veľká voda zničila zákopy 02 - Modified: 2023-10-14 14:07:08 - Feat.: - Title: Rusko naďalej útočí pri Avdijivke na východe Ukrajiny, Moskva eviduje nálety dronov na Soči 03 - Modified: 2023-09-20 09:51:55 - Feat.: - Title: Veľký požiar v Putinovom obľúbenom letovisku, sklad s palivom mal zasiahnuť dron 04 - Modified: 2023-04-24 09:00:48 - Feat.: - Title: Namiesto chľastu kompót. Ako vyzerá dovolenka v ruskom letovisku Soči 05 - Modified: 2022-08-12 10:43:05 - Feat.: - Title: Vojna kazí Rusom dovolenky. Manželka odíde, ja zostanem doma a kúpim si vodku, hovorí jeden z nich
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
26. apríl 2024 06:09