StoryEditor

Líder Levu pre HN: Ide o prestíž. Slovan chceme zdolať

15.10.2013, 10:35
Rozhovor. Najproduktívnejší hráč tímu KHL Levu Praha Martin Ševc pred prestížnym duelom so Slovanom pre HN:

V tejto sezóne strelil zatiaľ štyri góly a na päť prihrával. Je najproduktívnejším hráčom svojho klubu v prestížnej Kontinentálnej hokejovej lige. Obranca Martin Ševc teraz povedie český klub v boji proti rivalovi zo Slovana. „Je to veľmi prestížny duel. Nikto, ani my, ani Slovan, nebude chcieť prehrať,“ tvrdí pre HN Ševc.

Prvýkrát idete hrať v Kontinentálnej hokejovej lige do Bratislavy. Beriete to ako prestížny duel?
Je to veľmi prestížny duel. Nikto, ani my, ani Slovan, nebude chcieť prehrať. Veľmi sa na tento zápas teším, pretože v Bratislave má byť skvelá atmosféra. V minulej sezóne som nehral za Lev, je to pre mňa premiéra na Slovane, preto to považujem za špecifickú udalosť.  

Slovan po zlom štarte zabral a teraz vyhral tri náročné zápasy za sebou. Čo očakávate od tohto zápasu?
V prvom rade viem, že to bude veľmi ťažký boj a nečaká nás ľahký duel. Slovan sledujem v KHL, mali zlý úvod, ale stále je to kvalitné mužstvo a vyzerá to tak, že sa dostali do formy a majú dobré výsledky.  

Naposledy Lev prehral doma s Ufou. Idete teraz do Bratislavy vyhrať?
No, urobíme všetko pre to, aby sme vyhrali. Ale máte pravdu, s Ufou sme stratili body a teraz sme prišli vyhrať.




Náš klub má v obrane troch lídrov z Česka, ktorých poznáte aj z reprezentácie. Je to pre vás výhoda? 
To sa ukáže až na ľade, či to bude výhoda alebo nie. V každom prípade Škoula, Mojžiš aj Kutlák sú výborní obrancovia a naši útočníci to nebudú mať ľahké.

A nielen útočníci, ale aj vy ako obranca. Ste najproduktívnejší hráč svojho klubu.
Je to skôr náhoda, je začiatok sezóny a zatiaľ sa mi darí bodovať. Zo začiatku sme góly veľmi  nedávali a teraz sa to postupne lepší. Takže si myslím, že spoluhráči ma v bodovaní o chvíľu preskočia. Slovan si musí dávať pozor na všetkých našich hráčov, nielen na mňa.

Napriek tomu, že ide o súboj susedov, vo vašom tíme majú veľkú prevahu cudzinci. Ako to v Leve funguje?
Máme výbornú partiu a zatiaľ to funguje. Stále sa však zohrávame, ale nerobí nám problémy, že je v tíme veľa cudzincov. V kabíne sa rozprávame po anglicky a funguje to.

 

01 - Modified: 2005-07-21 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: SEC odhalila podvod manažéra
01 - Modified: 2024-04-12 11:49:23 - Feat.: - Title: Hráči z KHL nepôjdu na hokejový šampionát do Česka. Zväz tvrdí, že nie sú k dispozícii 02 - Modified: 2024-04-03 14:32:04 - Feat.: - Title: Valábik pre HN: Nemyslím si, že by pre hráčov z KHL prišla pozvánka do prípravy 03 - Modified: 2024-03-30 19:00:38 - Feat.: - Title: Slovan zdolal Podbrezovú v skupine o titul. Tri body zariadil v prvej minúte nadstavenia Marcelli 04 - Modified: 2024-02-23 12:05:57 - Feat.: - Title: Polícia riešila pri štvrtkovom zápase Slovana viaceré prípady porušenia zákona 05 - Modified: 2024-02-22 22:31:40 - Feat.: - Title: Veľká snaha, no opäť prehra. Slovan nestačil na Sturm ani v odvete, v pohárovej Európe tak belasí skončili
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. máj 2024 03:30