StoryEditor

Zámorie je zbytočné, keď môžem pôsobiť v tíme KHL

29.12.2014, 23:00
Rozhovor. Jednotka v bráne slovenskej reprezentácie do 20 rokov Denis Godla pre HN:

Stal sa nočnou morou fínskych hokejistov a na šampionáte do 20 rokov vychytal pre Slovensko prvý triumf. „Pre postup ešte potrebujeme bodovať,“ tvrdí pre HN brankár Denis Godla.

Za jeden deň po vychytaní triumfu s Fínskom ste sa z neznámeho človeka stali ospevovaným hrdinom fanúšikov aj expertov. Čo prežívate?

Radosť. Je to dobrý pocit vyhrať takýto náročný a dôležitý zápas, ako bol proti Fínsku. Obzvlášť po tvrdej prehre 0:8 s Kanadou. Dali sme sa dokopy a ukázali sme, že hokej hrať všetci vieme.

Počas sezóny ste chytali v projekte slovenskej dvadsiatky v extralige. Aj tam ste podobne ako proti Fínom boli „zasypaný“ množstvom striel. Pomohlo vám to?

Mám rád zápasy, keď som v permanencii a som vo väčšej pohode, keď sa rozchytám. Vyše 30 striel na mňa bežne išlo aj v zápasoch extraligy, takže som bol na takúto porciu zvyknutý. Škoda, že mi nevyšiel zápas proti Kanade.

Veľké víťazstvá na šampionáte do 20 rokov pre nás objavili veľkých brankárov ako Ján Lašák, Jaroslav Halák či Jaroslav Janus. Budete ďalším vy?

Je to pekné, ale turnaj sa ešte len pomaly začína. Ešte sme nič nedosiahli, musíme bodovať v skupine buď proti USA alebo Nemecku a potom uvidíme, kam sa až dostaneme. Musíme získať ešte minimálne jeden bod na postup do štvrťfinále. A posledný krok býva zväčša najťažší, tak sa musíme dobre pripraviť na všetkých súperov.

Čo s vami robí atmosféra majstrovstiev sveta do 20 rokov, ktoré sa hrajú v mekke hokeja, kanadskom Montreale?

Je to môj prvý šampionát do 20 rokov, fanúšikovia aj štadión sú super, je to zážitok hrať pred takou kulisou. A všetci sme radi, že máme možnosť tu byť a bojovať za Slovensko.

Ste tretím brankárom Slovana Bratislava v Kontinentálnej hokejovej lige. Prečo ste sa rozhodli ostať doma a neodišli skúsiť šťastie do zámoria?

Prišla pred dvoma rokmi ponuka zo Slovana, tak som to zobral. Je zbytočné ísť do USA, keď môžem byť na Slovensku a pôsobiť v klube, ktorý hrá druhú najlepšiu ligovú súťaž na svete. Som na tréningu s hokejistami so skúsenosťami z NHL a pri nich sa môžem zlepšovať.

Sledujú vás priamo v Montreale skauti z klubov NHL, snažia sa vás kontaktovať?

Skauti riešia záležitosti ohľadne budúcnosti skôr cez hráčskych agentov. My sa sústreďujeme len a len na hokej, trénujeme a hráme zápasy. Veľa voľna tu teda nemáme. V nedeľu sme mali prvý deň bez zápasu, absolvovali sme tréning a išli sme na stretnutie so slovenským veľvyslancom v Kanade.

Čo by ste vy osobne ešte chceli dosiahnuť v ďalšom priebehu majstrovstiev sveta do 20 rokov?

Podávať čo najlepšie výkony, ak ešte dostanem šancu v bráne. Želám si, aby sa nám podarilo uspieť ako tímu a hlavné je to mužstvo. Potom už to pôjde jednoduchšie aj čo sa týka mojich osobných cieľov.

01 - Modified: 2007-02-04 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Mlyn má šancu na peniaze z Nórskeho fondu
01 - Modified: 2024-01-06 11:27:54 - Feat.: - Title: MS20: Slovenskí hokejisti spoznali svojich súperov na budúcoročnom turnaji 02 - Modified: 2024-01-05 17:20:10 - Feat.: - Title: Česko – Fínsko 8:5. Juniori oslavujú bronz, Česi v závere zavŕšili obrat 03 - Modified: 2024-01-02 16:10:28 - Feat.: - Title: Česi oslavujú senzačný postup, Kanadu potopili 11 sekúnd pred koncom 04 - Modified: 2023-12-26 15:12:12 - Feat.: - Title: Reakcie českých médií: Nečakaná demolácia a hanba. Od Slovákov sme schytali debakel, súper hral výrazne lepšie 05 - Modified: 2023-12-26 15:38:00 - Feat.: - Title: MS20: Federálne derby bolo v jednoznačnej réžii Slovákov. Obhajcovia striebra z Česka prehrali o štyri góly
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
25. apríl 2024 11:47