StoryEditor

Slovensko bez viacerých opôr porazilo doma Čiernu Horu

24.05.2014, 08:23
Autor:
tasr, stltasr, stl

Slovenskí futbaloví reprezentanti zvíťazili v piatkovom prípravnom zápase v NTC Senec nad Čiernou Horou 2:0. Už v pondelok 26. mája sa Slováci stretnú v ďalšom prípravnom súboji v Petrohrade s ruským účastníkom MS v Brazílii.

Pre zverencov trénera Jána Kozáka bol duel s Čiernohorcami druhým v tomto roku, v marci v izraelskom meste Netanya zdolali domácich 3:1. Súboje s Čiernou Horou a Ruskom sú pre Slovákov prípravou na jesenný štart kvalifikácie EURO 2016 vo Francúzsku.

Slovensko - Čierna Hora 2:0 (1:0)

Góly: 45. Weiss, 86. Jendrišek, ŽK: Vukčevič, Jankovič, Božovič (všetci ČH), rozhodoval: Frankowski (Poľ.), 2587 divákov.

zostavy a striedania:

SR: Dúbravka (46. Novota) - Pekarík, Gyömbér, Ďurica, Čikoš - Pečovský (90. Farkaš), Guédé - Šesták (46. Mak), Weiss (70. Sabo), Stoch (70. Jendrišek) - Nemec (46. Sylvestr)

Čierna Hora: Polekšič - Zverotič, Baša (46. Tomaševič), Simič, Balič (67. Dordevič) - Vešovič (85. Jovanovič), Vukčevič, Jankovič (61. Nikač), V. Božovič - Bakič (51. Boškovič), Jovetič (88. Zorič)

V Senci sa začalo opatrne a miestami bola hra vyslovene statická. Až v 10. minúte zaujala akcia Pekaríka so Šestákom, o pár okamihov, keď Weiss vybojoval v strede poľa, skúsil Stoch prehodiť Polekšiča, ale minul. Následne až v 18. minúte vytrhla divákov z letargie delovka Stocha asi z 18 metrov, no Polekšič s námahou vyrazil. Potom sa osmelili aj dovtedy pasívni Čiernohorci, v 22. minúte išiel pokus Božoviča mimo. V ďalších fázach inak pomerne nezaujímavého diania prebrali opraty Balkánci. V 28. minúte center z pravej strany Dúbravka vyrazil a lob Božoviča z bránkovej čiary vyhlavičkoval Gyömbér. Ďalší pokus zo strednej vzdialenosti obranca hostí Zverotič trafil vedľa. Záver polčasu už ale patril opäť domácim, v 37. minúte Nemec sklepol na Stocha, ten sa ale do zakončenia nepretlačil. Dve minúty pred polčasovou prestávkou zaujal Weissov pokus o obstrel, išiel ale tesne vedľa ľavej tyčky. Po rohu v 45. minúte stiahli hostia v 16-ke Šestáka a pískala sa penalta. Weissovu strelu Polekšíč ešte kryl, ale na jeho dorážku už nestačil - 1:0 pre SR.

Tréner Kozák poslal do hry v druhom polčase Novotu, Sylvestra a Maka, a práve posledne menovaný sa hneď zastreľoval, ale minul ľavý horný roh bránky hostí. Na druhej strane to podobne nepresne skúsil Zverotič. Po dlhšom čase sa v 58. minúte prezentoval strelou Weiss, ale bola do stredu brány a slabá, takže problémy nenarobila. Okamžite na druhej strane nebezpečne tesne vedľa Novotovej brány pálil Jovetič. Hra sa odohrávala zväčša medzi 16-kami, iba ojedinele sa hráči snažili strelami z diaľky o zmenu stavu. Vyrovnať mohol v 84. minúte zvnútra pokutového územia Jovetič, ale Novota bezpečne chytil. A tak o osude zápasu rozhodla akcia Maka v 86. minúte, ktorý z rohu ihriska vnikol do 16-ky a ako na zlatom podnose naservíroval loptu Jendrišekovi a ten do prázdnej brány už nemal problém. O odpoveď sa hneď pokúsil Jovetič, jeho jedovku z 25-metrov Novota s námahou vyrazil na roh. Ani záverečná snaha oboch tímov už k zmene skóre neviedla, a tak Slováci v druhom zápase v roku ukoristili druhú výhru.

hlasy po zápase:

Ján Kozák, tréner SR: "Zápas sa začal opatrne z jednej aj druhej strany, nik nechcel otvoriť hru. Prvých 20 minút prvého polčasu sme boli na lopte istejší my, potom už súper ukázal kvalitu a dobre kombinoval. Gól nám pomohol. V druhom polčase bolo viac vzruchu pred oboma bránami, my sme dali ešte jeden gól a zaslúžene sme zvíťazili."

Stanislav Šesták, stredopoliar SR: "Ja som to videl tak, že sme vyhrali 2:0, čo je dobrý výsledok. Do zápasu sme vstúpili dobre, potom nastali problémy po nejakej 20. minúte, keď sme vôbec nedostupovali k hráčom súpera. Oni dostali trochu viac priestoru, ale do nejakej šance sme ich nepustili. Po zmene strán sa nám otvoril priestor a chodil sme do brejkov, ako povedal trénera. Mali sme aj príležitosti, zatiaľ čo súper ohrozil našu bránu len dvakrát zásluhou Jovetiča. Zaslúžené víťazstvo. Aj v takomto dovolenkovom termíne tam boli pekné akcie a treba ísť do Ruska takisto podať dobrý výkon."

Róbert Mak, stredopoliar SR: "Pred druhým gólom Jakub Sylvestr dobre zabojoval, ja som len zobral loptu a videl som na druhej strane voľného Erika (Jendrišeka) na druhej strane tak som mu to len prihral a on skóroval do prázdnej brány. Určite víťazstvo s takým súperom ako je Čierna Hora poteší. Teraz ideme do Ruska, kde nás čaká ešte ťažší súper a je top určite dobre previerka na kvalifikáciu. Chceme vyhrať do kvalifikácie, čo najviac zápasov."

Ján Ďurica, kapitán SR (zdroj TV DAJTO): "Všetky balkánske tímy sú nebezpečné, Čierna Hora má svoju kvalitu, aj keď jej chýbali niektorí hráči. Dôležitý však bol náš výkon a víťazstvo. Spolupráca v obrane fungovala, nedostali sme gól, takže spokojnosť. Gyömbér bol síce trochu nervózny, ale podal dobrý výkon. Verím, že to tak bude pokračovať. Teším sa na zápas s Ruskom. Poznám všetkých chalanov aj štadión, u nich pôjde aj o boj o miestenky. Bude to kvalitný súper, treba sa dobre pripraviť. Čo viac si môžeme v príprave želať, ako účastníka MS."

01 - Modified: 2006-05-30 15:14:00 - Feat.: 0 - Title: Švehla ostáva prezidentom Dukly, Hossa generálnym manažérom
01 - Modified: 2022-04-19 14:07:35 - Feat.: - Title: AC Miláno chce kúpiť bohatý fond z Bahrajnu. Za miliardu eur 02 - Modified: 2022-03-02 11:01:08 - Feat.: - Title: Životy zbytočne vyhasínajú. Na Ukrajine padol devätnásťročný biatlonista aj ďalší mladí športovci 03 - Modified: 2021-08-23 13:08:45 - Feat.: - Title: Slovensko daruje Ukrajine a Čiernej Hore 70-tisíc vakcín od AstraZenecy 04 - Modified: 2021-06-29 13:59:32 - Feat.: - Title: Má západný svet nejaký plán, ako Číne zmysluplne konkurovať? 05 - Modified: 2021-06-29 13:59:32 - Feat.: - Title: Stane sa Čierna Hora trójskym koňom za hradbami Európy?
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
23. apríl 2024 19:23