19.05.2003, 00:00

STRETNUTIE 28. kola českej futbalovej ligy medzi Bohemiansom a Spartou Praha, v ktorom si hostia mohli už v predstihu zaistiť ligový titul, ukončil delegát zápasu za stavu 1:2 v 72. minúte pre inzultáciu čiarového rozhodcu zo strany domácich fanúšikov. Incident sa odohral krátko po tom, čo Martin Zbončák vsietil druhý gól Sparty. Jeden z priaznivcov Bohemiansu preliezol ochranný plot a dvakrát udrel rozhodcu Ladislava Talpu päsťou do hlavy. Delegát zápasu Adolf Růžička po incidente zápas ukončil. (TASR)
MAJSTRAMI Európy hráčov do 17 rokov sa stali futbalisti Portugalska, ktorí na domácom trávniku v sobotňajšom finále zdolali rovesníkov zo Španielska 2:1. Bronzové medaily si po triumfe nad Anglickom 1:0 vybojovali mladí Rakúšania. (SITA)
VO FINÁLE Pohára Anglickej futbalovej asociácie (FA) sa z víťazstva 1:0 nad Southamptonom radovali hráči Arsenalu Londýn. Strelcom jediného gólu zápasu bol v 38. minúte Francúz Robert Pires. Arsenal sa stal od roku 1982 po Tottenhame prvým klubom, ktorý dominoval vo finále FA Cupu dvakrát za sebou. V minulej sezóne totiž "kanonieri" dokázali zvíťaziť nad londýnskou Chelsea 2:0. (TASR)
HRÁČI Dinama Záhreb si v sobotu po víťazstve na Varteksom 5:1 zaistili dve kolá pred koncom domácej súťaže majstrovský titul. Pre Dinamo je to už siedmy titul v ére samostatného Chorvátska od roku 1991. Rival Dinama Hajduk Split stráca na lídra deväť bodov a už nemá šancu zbaviť Záhreb majstrovskej koruny. (TASR)

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
23. jún 2024 21:37