StoryEditor

Hamšík sa so Slovanom pohral a zariadil triumf. Bratislavčania mu zatlieskali

02.10.2014, 20:53

V 36. minúte pretavil svoju aktivitu v úvodný gól. Nabehol si na center spoluhráča a hlavou prekonal brankára Slovana. V druhom polčase zase poslal fantastický center na hlavu Gonzala Higuaina, ktorý skóroval.

Neapolu stačil jeden hráč - Marek Hamšík. Slovan tak aj v druhom zápase Európskej ligy prehral a dokonca opäť nestrelil ani gól. Taliansky klub si odviezol z Bratislavy triumf 2:0. Vďaka nášmu reprezentantovi, ktorý bol nielen pri oboch góloch svojho tímu, ale mal aj množstvo ďalších akcií a bol najlepším hráčom na ihrisku.


Prečítajte si aj: Krízu si musia uvedomiť najmä hráči, znie zo Slovana. Klub o Strakovi zatiaľ mlčí


V 80. minúte ho kouč Neapola Rafael Benitez vystriedal a Bratislava Hamšíka odmenila potleskom. "Marek hral vynikajúco a v podstate zariadil výhru Neapolu. Ak chcú ľudia nadávať, nech nadávajú na mňa, lebo prvému gólu som mohol zabrániť," povedal pre RTVS brankár Slovana Dušan Perniš.

Slovanisti tak nevystúpili zo svojho tieňa a na triumf v domácej lige alebo v európskom pohári čakajú už vyše mesiaca. Napriek viacerým príležitostiam si totiž Neapol výhru na Pasienkoch zaslúžil.

Slovan má tak po dvoch zápasoch Európskej ligy na svojom konte nula bodov s hrozivým skóre 0:7. V ďalšom dueli nastúpi náš klub o tri týždne proti pražskej Sparte. "Výsledky nie sú a uvidíme čo sa stane. Nechcel by som to teraz komentovať," povedal pre RTVS tréner Slovana František Straka.


Prvá štvrťhodina priniesla na nie celkom zaplnených Pasienkoch taktické šachy. Ani jeden zo súperov sa nikam nehnal, ani tempo nebolo extrémne vysoké. Slovan mal jednu zblokovanú strelu, prvú strelu, no mimo brány, vyslal až kapitán hostí Hamšík v 17. minúte.

O dve minútky už strieľal De Guzman nebezpečnejšie, ale obrana odvrátila, rovnako ako v 20. minúte po Hamšíkovej peknej prihrávke na Zapatu, ktorého strelu z uhla Perniš vyrazil na roh. Neapol mal územnú prevahu, domáci boli organizovaní vzadu, šance sa nerodili. V 27. minúte strelu De Guzmana domáci zablokovali, v 30. minúte to skúsil z otočky Hamšík, Perniš ale bol na mieste. V 35. minúte však už hostia udreli, na dlhý nákop najvyššie naskočil Hamšík, a keďže Perniš pri vybehnutí chyboval, hostia po hlavičke kapitána SSC viedli 1:0. V 40. minúte ešte po opäť dobrej Hamšíkovej prihrávke zakončoval De Guzman, no skóre sa nemenilo.

Ani druhý polčas veľký obrat v obraze hry nepriniesol. V 57. minúte rozhodcovia po ofsajde neuznali Slovanu gól, no v 58. minúte mohlo byť vyrovnané. To ale striedajúci Milinkovič nepremenil po peknom centri Halenára veľkú šancu, keď hlavičkoval tesne mimo. V 63. minúte trafil hosťujúci Mertens hornú žrď Pernišovej brány, ale stav sa nemenil. Domáci sa snažili niečo s nepriaznivým výsledkom urobiť, no nedarilo sa im vypracovať si šancu a Neapol čakal na brejky. V 70. minúte to opäť skúsil Milinkovič, strelou k pravej žrdi poriadne natiahol Cabrala, ten ale vyrazil.

V 73. minúte prišiel na ihrisko hviezdny Higuain a o minútu už výbornou hlavičkou po ešte lepšom centri Hamšíka zvýšil vedenie hostí prvým dotykom s loptou na 2:0. V 77. minúte mohol znížiť opäť Milinkovič, dostal sa k lopte tesne pred Cabralom, ale prestrelil opustenú bránu. Slovanu nebolo dopriate, o tri minúty trafil Milinkovič z priameho kopu brvno, a o pár okamihov neodpískal rozhodca domácim ani penaltu po zákroku na Jablonského. V závere hostia kontrolovali hru a napokon úplne zaslúžene triumfovali.

01 - Modified: 2006-11-05 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Fackovací panák z Luníkova
01 - Modified: 2024-04-19 12:54:06 - Feat.: - Title: Približne 30 osôb utrpelo zranenia pri náraze trajektu v Neapole 02 - Modified: 2024-04-16 16:51:58 - Feat.: - Title: Slovan hľadá novú jednotku. Belasí potrebujú brankára aspoň na tri sezóny. Borjana však fanúšikovia „žrali“ 03 - Modified: 2024-04-15 18:50:05 - Feat.: - Title: Expert na Bundesligu pre HN: Leverkusen trafil pri posilách jackpot. Kľúčom k titulu bol aj kouč či mentalita 04 - Modified: 2024-04-13 16:27:25 - Feat.: - Title: Slovan Bratislava získal rekordný štrnásty titul majstra Slovenska 05 - Modified: 2024-04-13 13:47:12 - Feat.: - Title: Slovenský brankár Dúbravka s piatym čistým kontom, Newcastle nedal šancu Tottenhamu
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
25. apríl 2024 23:19