StoryEditor

Bola to pre nás veľká škola, tvrdí Kozák po prehre so Španielmi

06.09.2015, 08:25
Autor:
TASRTASR

Slovenskí futbalisti utrpeli v tomto cykle kvalifikácie EURO 2016 po šiestich víťazstvách v rade vôbec prvú prehru, keď v sobotu nestačili v Oviede na domáce Španielsko a podľahli mu 0:2.

Napriek tomu majú zverenci trénera Jána Kozáka postupový osud vo vlastných rukách a v prípade, že v utorok zdolajú v Žiline Ukrajinu, nik ich neoberie od premiérovej účasti na kontinentálnom šampionáte, ktorý sa uskutoční o rok vo Francúzsku.

Slováci vstupovali do zápasu s úradujúcim majstrom Európy v pozícii outsiderov. Sila španielskeho tímu sa naplno prejavovala od úvodných minút.

Hostia s úplne novou stopérskou dvojicou Kornel Saláta - Tomáš Hubočan a s ďalšími prekvapeniami v zostave, ktoré mali nahradiť predovšetkým kvarteto Martin Škrtel, Ján Ďurica, Juraj Kucka a Vladimír Weiss, sympaticky bojovali, ale na uchmatnutie čo i len bodu to nestačilo.


Prečítajte si aj: Lebo Ukrajina. Toto sú ďalšie dôvody, prečo sme prehrali so Španielmi


Po prehre prepustili Španielsku, s ktorým majú pri zhodnom počte 18 bodov horšiu bilanciu vzájomných zápasov, vedúcu pozíciu, no stále majú o tri body viac ako tretia Ukrajina.

"Vedeli sme do čoho ideme, hrali sme proti kolektívnemu mužstvu. Španieli zaslúžene vyhrali a potvrdili, že ich futbal má vysokú kvalitu. Som presvedčený, že už čoskoro budú získavať ďalšie tituly,“ povedal tréner Kozák v rozhovore pre RTVS. Národné mužstvo viedol v Oviede v okrúhlom 20. zápase a napriek prehre si drží na lavičke slovenského tímu skvelú bilanciu 13 víťazstiev - 3 remízy - 4 prehry.

Hru tvorili Španieli, pomohol im rýchly gól Jordiho Albu, no aj hostia sa dostali do pár výborných šancí. "Mak mal šancu, každej nevyužitej je škoda, ak by dal, viedli by sme, ale na keby sa nehrá. Mrzí ma, že sme tak rýchlo inkasovali, lebo sa Španieli ukľudnili. Ukočírovali si to, dali druhý gól z penalty a zápas mal taký priebeh aký mal," konštatoval Kozák, ktorý už takticky myslel na utorňajší zápas s Ukrajinou.

"Postavil som také typy hráčov, o ktorých som myslel, že budú vzdorovať. To sa aj potvrdilo. Až potom som reagoval v priebehu zápasu a stiahol som Maka aj Hamšíka, aby sa zbytočne nešťavili. V utorok vieme, čo nás čaká. Môžeme veľa získať, ale ešte nepôjde o všetko. Ak sa to podarí, budeme šťastní, ak nie, ideme ďalej. Dnes to bola pre mladých chlapcov obrovská škola," dodal lodivod slovenského tímu v prvom televíznom rozhovore pre RTVS.

01 - Modified: 2007-09-11 08:31:28 - Feat.: 0 - Title: Obnovili výrobu v Novokeri
01 - Modified: 2024-04-16 16:51:58 - Feat.: - Title: Slovan hľadá novú jednotku. Belasí potrebujú brankára aspoň na tri sezóny. Borjana však fanúšikovia „žrali“ 02 - Modified: 2024-04-15 18:50:05 - Feat.: - Title: Expert na Bundesligu pre HN: Leverkusen trafil pri posilách jackpot. Kľúčom k titulu bol aj kouč či mentalita 03 - Modified: 2024-04-13 16:27:25 - Feat.: - Title: Slovan Bratislava získal rekordný štrnásty titul majstra Slovenska 04 - Modified: 2024-04-13 13:47:12 - Feat.: - Title: Slovenský brankár Dúbravka s piatym čistým kontom, Newcastle nedal šancu Tottenhamu 05 - Modified: 2024-04-13 07:47:39 - Feat.: - Title: VIDEO Fanúšik v Saudskej Arábii zbičoval futbalistu. Po prehratom zápase mu spôsobil poriadne rany na chrbte
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 15:06