StoryEditor

V Paríži finále Clijstersová -- Heninová

06.06.2003, 00:00

Belgické finále Kim Clijstersová -- Justine Heninová-Hardennová uvidí zajtra druhý grandslamový tenisový turnaj roka na antukových dvorcoch Rolanda Garrosa v Paríži. V prvom včerajšom semifinále si Clijstersová podľa očakávania poradila za 70 minút s prekvapením turnaja Naďou Petrovovou z Ruska 7:5, 6:1. O rok staršia Moskovčanka mala v prvom sete za stavu 5:4 a 40:30 setbal, súperka ho však šťastným "prasiatkom" odvrátila. Tento moment Petrovová psychicky neuniesla a do konca stretnutia uhrala už iba jednu hru. "Bol to kľúčový moment zápasu. Po rebrejku na 5:5 som si už verila, že zápas dovediem do úspešného konca," priznala tesne po stretnutí Clijstersová.
Oveľa dramatickejšie videli diváci v druhom semifinále, v ktorom svetová a turnajová jednotka Serena Williamsová nezvládla úlohu favoritku a podľahla nasadenej štvorke Heninovej-Hardennovej za 140 minút v troch setoch 2:6, 6:4 a 5:7. Mladšia zo sestier Williamsových tak ukončila famóznu sériu 33 (!) zápasov bez prehry na grandslamových turnajoch, keď naposledy prehrala ešte na US Open v roku 2001. Heninová sa, naopak, dostala "iba" do svojho druhého grandslamového finále, keď po prvýkrát sa v súboji o najcennejšiu trofej na turnaji "veľkej štvorky" predstavila vo Wimbledone 2001.
V dnešnom programe sa predstaví aj posledná slovenská zástupkyňa Daniela Hantuchová, ktorá sa spolu s Američankou Chandou Rubinovou stretne v semifinále štvorhry s prvým nasadeným párom Virginia Ruanová, Pascualová, Paola Suarezová (Šp./Arg.).
VÝSEDKY
Ženy -- semifinále: Clijstersová (2-Belg.) -- Naďa Petrovová (Rus.) 7:5, 6:1, Heninová-Hardennová (4-Bel.) -- S. Williamsová (1-USA) 6:2, 4:6, 7:5.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
08. máj 2024 06:41