StoryEditor

Vůjtek českým novinárom: Taktiku neprezradím, Lojzo by počúval

17.02.2014, 09:14
Tréner slovenskej reprezentácie chce napodobniť úspech z posledného vzájomného zápasu s Českom pred dvoma rokmi v Helsinkách.

Veľmi atraktívny zápas pre fanúšikov, hodnotil najprv Vladimír Vůjtek, že v osemfinále olympijského turnaja dôjde k federálnemu derby. A potom bol český kouč Slovákov úprimný: "Čo si budeme hovoriť, pre mňa je to atraktívne tiež. Veď som sám Čiech."

Česko vs. Slovensko, to je vždy emotívny duel. Veríte si?
Posledný zápas v Helsinkách sme vyhrali. Uvidíme, ako to dopadne po dvoch rokoch.

Máte semifinále svetového šampionátu 2012 stále v hlave?
Budem ho mať do smrti v pamäti, získali sme tam strieborné medaily. A týmto víťazstvom sme sa dostali do finále, to pre mužstvo typu Slovenska neprichádza každý rok. Je to zážitok na celý život.

Vtedy sa písalo aj hovorilo, že skôr ako hráči rozhodovali tréneri - vy a Hadamczik. Súhlasíte?
Nesúhlasím, nesúhlasím. Aj keď sa nám podarili také veci, napríklad že sme vystihli rozohrávku Plekanca v presilovke. Mali sme to nacvičené, sledovali sme to na videu. Mišo Handzuš úžasne vedel, že tam ten pas pôjde, a vletel do neho. Miro Šatan ušiel a zápas rozhodol. Trošku z analýzy sa podarilo.

Bude analýza zase tak precízna?
My ju robíme pre každý zápas. Napríklad ruské presilovky sme mali prečítané. Aj keď v nich v poslednej tretine hrali osem minút, do vyloženej šance sa Rusi nedostávali.


Čítajte aj: Laco pre HN: Nakopli sme sa. A chceme uspieť

Bitka s Čechmi sa začne v utorok o 18.00. Víťaz narazí na USA

Laco je hviezda internetu


Dá sa povedať, že slovenská hra v osemfinále bude vyzerať rovnako ako na záver skupiny s Ruskom?
To vám nemôžem povedať. Lojzo by počúval ...

Ako sa vám zatiaľ českí hokejisti v Soči javia?
Videl som niektoré zápasy. Myslím, že proti Švajčiarsku hrali veľmi dobre, lenže Hiller v súperovej bránke čaroval. Dali ste dve tyčky, mali niekoľko vynikajúcich príležitostí. Bránka bola pre českých strelcov začarovaná a ja dúfam, že zostane ešte jeden zápas.

Na čo sa ohľadom výberu kouča Hadamczika zameriate najviac?
My musíme pripraviť hlavne seba.

Proti Rusku to boli úplne iní Slováci než predtým. Debatovali ste po hanbe sa Slovincami veľa?
Za ten deň sme mali veľa debát, schôdzok, porád. Jednak my s hráčmi, ale aj hráči medzi sebou. Zhodli sme sa na určitom systéme hry, v podstate sme sa vrátili k tomu, čo sme hrali v Helsinkách. Zdá sa, že by nám to mohlo vyhovovať.

Zdroj: iDnes.cz

01 - Modified: 2006-01-25 10:27:29 - Feat.: 0 - Title: Na Dunaj vyplával ľadoborec
01 - Modified: 2024-04-23 14:26:40 - Feat.: - Title: MS v hokeji: Čo čakať od výrazných posíl z NHL? Na veľký tlak sú títo borci pripravení, tvrdí expert 02 - Modified: 2024-04-23 07:38:49 - Feat.: - Title: Napraví si chuť vďaka duelom na MS? Osvedčené meno Ramsayho tímu môže ukázať, že si zaslúži viac šancí v NHL 03 - Modified: 2024-04-21 16:18:04 - Feat.: - Title: Hokejisti do 20 rokov skončili na domácom turnaji štvrtí. Mnohí ešte také náročné zápasy nehrali, tvrdí Štrbák 04 - Modified: 2024-04-21 12:35:40 - Feat.: - Title: Až 11 gólov proti Nemcom? Niekedy je dobré aj prehrať. Aspoň hráči vidia, že to nepôjde samo, vraví odborník 05 - Modified: 2024-04-20 17:50:59 - Feat.: - Title: Slováci odvetu zvládli, v príprave si poradili s Nemeckom
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
24. apríl 2024 12:33